Juhtus selline lugu, et aia postide panemisel kopp tõmbas maakaabli katki. Kaabel mis tuleb (trafo posti otsast) minu liitumiskilpi. Helitasin EE avarii numbrile ja juba järgmine päev saadeti avarii brigaad kes kaabli ära vahetas.
Õnneks oli kaabel ainult mingi 35m ja ilusti kõri sees ja liikus.
Küsimus siis selline, et kas mul on oodata ka mingit arvet EE poolt? Või kuulub see nende töö alla?
Kaabli rikkuja olen ju mina- kuigi kaabel ei olnud maa sees päris sirgelt ja kaabli peal olevat linti ei näinud- õigemini oli see ka liiga madalal.
maakaabli vahetus
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
Re: maakaabli vahetus
Lugemata postitus Postitas Tim »
See on "kahe otsaga asi",esiteks on nõue kui sügaval kaabel peab olema(võin kogemata valetada aga kas polnud mitte 60cm) ja muidugi tuleb kaabli asukoht vastava ohutuslindiga ära märkida(seal kah omad nõuded ju,cm ei tea).Tundub nagu Sinupoolne viga olevat ja siis on tõenäoliselt oodata miskit arvet.
Kuskilt annab kindlasti välja otsida kaabli ja ohutuslindi min.sügavused ja kui siis midagi ei klapi on lootust et kaablipaigaldajad jäävad süüdi.
Kuskilt annab kindlasti välja otsida kaabli ja ohutuslindi min.sügavused ja kui siis midagi ei klapi on lootust et kaablipaigaldajad jäävad süüdi.
-
- külaline
Re: maakaabli vahetus
Lugemata postitus Postitas hs »
Arvatavasti jääd süüdi sina ise. Sa tegid kaevamistöid kaablikaitsetsoonis, mis on 1m mõlemale poole kaablit. Selles tsoonis tohib ainult käsitsi kaevata. Sa oleksid pidanud kohale kutsuma Eesti Energia esindaja kes oleks sulle näidanud kaabli täpse asukoha. Hea kopajuht oleks kaabli asukohta umbkaudu teades selle välja koorinud ilma seda lõhkumata.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit