kuidas ja kuhu paigaldada veekraan külmumise tõkkeks?

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
külastaja peeter
külaline

kuidas ja kuhu paigaldada veekraan külmumise tõkkeks?

Lugemata postitus Postitas külastaja peeter »

Tere, probleem selline:
kahel eramumajal on ühine kaev ja pool torustikust (kaevust majadeni jookseb üks toru, mis majade juures hargneb kaheks). Kuna ühes majadest talvel tulevikus elama ei hakata oleks vaja paigaldada kraan, et torud majas ära ei külmuks. Teises majas elatakse aasta ringselt ja seetõttu ei saa kaevu kraani paigaldada või siis torustikku tühjaks lasta. Kui ma panen kraani tuppa siseneva torule võib see ju ikka ära külmuda või...? Samas on siis võimalus et torustik külmub ka maas ära või olen valesti aru saanud? Torud asuvad umbes 1m sügavusel, kuna allpool on paas vastas. Mis oleks parim ja ka mitte kõige kallim lahendus?
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Re: kuidas ja kuhu paigaldada veekraan külmumise tõkkeks?

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Kui sul tõesti kogu veetoru 1m sügavusel(eeldan, et soojustamata), siis külmub sul kogu see toru natuke külmema ilmaga kinni.
Kraan pane kolmiku juurde ja soovitavalt siuke, et saaksid kasutamata maja veest tühjaks lasta. Üldiselt võiksid kogu veetrassi ära soojustada, et talvel jamasid vältida, 100mm vahtplasti leht lappi peale ja ei tohiks midagi juhtuda toruga. Või peno koorik ümber panna torule.
külastaja peeter
külaline

Re: kuidas ja kuhu paigaldada veekraan külmumise tõkkeks?

Lugemata postitus Postitas külastaja peeter »

Asja konks ongi selles, et kolmik asub kusagil kruntide piiril maasees. Kraani paigaldamiseks tuleks sinna siis mingisugune kaev (ligipääsuks) teha. Siiamaani pole veel torud külmund, aga kardan just seda, kui vesi jääb torusse seisma. Samas on olnud olukordi, kus külmade ilmadega pole vee tarbimist olnud 3-5 päeva. Ons mu arusaam väga vale??? Süstm on nõuka aegne ehitus, mitte viimaseaja "buumi hitt", seega on kogemusi mitmekümne talve jagu.
Vasta