tahaks julgelt stepsli seina pista

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
maalimaalt
külaline

tahaks julgelt stepsli seina pista

Lugemata postitus Postitas maalimaalt »

saatuse tahtel sain endale elamiseks vanema maja, kus hulgaliselt igasuguseid probleeme.
Siia foorumisse probleem elektriga.
Majas tavaline valgusvool nagu ikka, elektrisüsteemi väljaehitamisel on kasutatud vanaaegseid alumiiniumist(??) kulosid, kõik lülitid ja stepslid on aastast kuuekümnendad... ja seinapealsed.
mina nagu noorema aja inimene, tahaks ühte stepslisse torgata pikendusjuhtme kuhu taha siis omakorda kõik arvutid ja laualambid ja printerid.
siis veel telekad ja külmkapid ja pesumasinad jne.
Kuidas ma saan kontrollida, kas elektri "võimsusest" jätkub, et kõiki neid moodsa aja asju üldse kasutada saaks? ühes endises elamises lülitas mujalt voolu välja kui köögis elektrikannu sisse panin.
eesti energia küsib kontrollimise ja ümbertegemise eest üüratuid summasid, neid pole kusagilt võtta ja kahjuks seda tööd ise ka teha ei oska. Isegi kui 3 aastat korjan raha, mis üle jääks, ikka ei saaks tasutud.
kas seinapealsed kontaktid ja lülitid tohib lihtsalt uute vastu välja vahetada? Selle tööga saaksin küll ise ka hakkama. olen ennegi teinud.
Kas on mõtet olemasolevad kulod välja vahetada uue elektrikaabli vastu, mind ei häiri, kui kaabel jookseb seina pealt ja on näha...
Ei tahaks kusagilt sutsakat saada (mul nõrk süda) ega karta et minu äraolekul läheb kusagil midagi põlema. Millist nõu annate? Või isegi soovite mõnda asjapulka viljandimaalt?
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 6 korda

Re: tahaks julgelt stepsli seina pista

Lugemata postitus Postitas tcumen »

maalimaalt kirjutas: Millist nõu annate? Või isegi soovite mõnda asjapulka viljandimaalt?
Ainukese nõuande sellisel puhul oled ise juba välja öelnud: pädev asjapulk, kes süsteemi üle vaatab.
Kiitust väärib, et probleemi suurust tajud.
Kuulo väljavahetamine planeeri kindlaks väljaminekuks, see on oma aja ära elanud ja suisa ohtlik. Küllap kehtib sama jutt ka muude asjade kohta.
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

Ja seni ära palju tarbijaid ühte seinakontakti topi.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

võimalik tulla üle vaatama, pakkumise teha ja renoveerida
58367067
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Harjuta end tasakesi mõttega, et kõiki asju ühte stepslisse panna on lõpmata loll mõte. Alguseks kustuvad sul kõik asjad ära, kui mõni kogu sellest jorust niipalju katki on, et kaitsme välja lülitab. Teiseks ei saa sa sellise ligi poole sajandi vanuse süsteemi puhul kindel olla, et see isegi poole sinu soovitud asjadest üle elab. Parim võimalus on tõesti see asi välja vahetada. Alguseks oli sel ajal elektrikasutamine hoopis midagi muud kui praegu. Lihtsalt polnud veeranditki praegustest vidinatest. Järgmise asjana surevad need ühenduskohad. Seal kus juhe on stepsli külge pandud või kus juhet on jätkatud. Kui aga seda elektriteemat seal uuendatakse siis võib uued stepslid panna juba sinna kus neid vaja läheb. Siis peaks see esialgne küsimus, et kuhu stepslisse kõik asjad korraga panna, ära kaduma. Aga kogu seda ja enamatki teab iga endast lugupidav elektrik. Kutsu mõni seda asja uurima.
maalimaalt
külaline

***nimetule***

Lugemata postitus Postitas maalimaalt »

aga äkki kirjutate mulle oma mailiaadressi, ma saan siis vastata?! ma pole siinsesse süsteemi kasutajaks vormistatud ja ei saa muudmoodi ühendust võtta.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

T1ehitus@hot.ee
58367067
Andris Kasak
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Vasta