Elektrik on kadunud aga tekkinud 1 mure

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
abivajajaja
külaline

Elektrik on kadunud aga tekkinud 1 mure

Lugemata postitus Postitas abivajajaja »

Renoveerisime ca 2 aastat tagasi oma korterit, muuhulgas sai ka täielikult välja vahetatud elektrijuhtmestik. Korterisse sai rajatud uus kilp ja tööd teostatud minu nägemuses väga korrektselt. Kuna aga korteri toitevool sel momendil puudus ning olema ca 2 aastat kasutanud ajutist voolu naabrilt, siis tänaseks on ka uus toitevoolukaable olemas. Nüüd aga probleem. Esiteks elektrik on kadunud. Kilp on ehitatud nagu 5 soonelise juhtme jaoks: 3 faasi, N-null ja kollane-maandus. Korteri peakaablil on aga ainult 3 faasi ja neljas juhe mis vist on N. Kui keerukas on kilbi ümberehitus nüüd. Kas pean tellima jälle uuesti elektriku ja uue projekti :S või saab seda kuidagi projektiväliselt muuta või äkki saan ise midagi kilbis ümbertõsta. Pistikuid ja lüliteid olen ühendanud küll aga teadmised elektriosas on muidu viletsad.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Elektrik on kadunud aga tekkinud 1 mure

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Aga kilbist edasi korterisse läheb ikkagi 5 soonega kaabeldus ?
abivajajaja
külaline

Just. Korteris on kõik põhimõttel 5 soont ehk Null on null ja maandus on maandus ja faas siis vastavalt kas 1faas või 3faasi. Kilbis on NUll eraldi liistul ja maandus eraldi liistul ja faasid on kaitsemte küljes.
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Oled ikka täiesti kindel ,et korterisse tuleb sul 3 faasi ? vähe usutav .

Kui ise ikka ei jaga siis kutsu elektrik las igaüks teeb oma tööd.
abivajajaja
külaline

kuule iffoniff, kui sa aru ei saa siis siit ma otsingi elektrikut, kes tuleks ja aitaks probleemi lahendada. Kui sa nii lammas oled ja millestki aru ei saa siis pole ju tõesti mõtet sõna üldse võtta. Juhul kui sa mingi elektrik peaksid olema siis sellise suhtumisega inimest ma küll kohale ei kutsu. Ma ei tahagi elektriku tööd tegema hakata ja ei hakkagi, tahan aga selgitust ning abi antud olukorrale. Niiet kui leidub mõni, kes arvab teadvat lahendust siis ootaks meeleldi vastukaja. Ja ei ma ei ole kindel et korterisse tuleb 3 faasi. Kuid tean, et majal üldiselt eksisteerib 3 faasi ning selle järgi sai ka kogu elektrisüsteem renoveeritud, nüüd vaja lihtsalt otsad kokku viia ja asi töösse saada. Võimalik et tulebki vedada uus kaabel 5 soonega, sest arvesti vajab kaa niikuinii vahetust 3faasilise ja kahetariifse vastu.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Kui ma oleks elektrik,siis sellise närvi-haige tellijaga ma tegemist ei teeks.Ja kus on kirjas,et otsid kedagi,ma loen mingit anonüümset tatti-pritsimist ja muud ei midagi. :hello:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

No mida te vingute ? Inime küsis elektrikku ja te hakkate lalisema mingist tatipritsijast ise pole asja näinudki. Aga noh, pappi veel jagub ja siis saab iga meister muidugi vinguda kui loll mõni klient on. Ma tasakesi loodan, et see aeg hakkab läbi saama, kus hinna määras ainult ja ainult mingi suvaline puupea. Muide, mis annab aluse arvata, et kilp ei ole 3 faasi jaoks tehtud ?
kaim
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaim »

Kuulge mehed, võtke üks õlu ja puhake närve :D Ja siis lugege uuesti rahulikult läbi mida abivajaja õieti küsis...
Mina sain jutust aru nii, et kilp omal ajal ehitatud TN-S süsteemile (3 faasi + N + PE). Praegune toitekaabel aga 3faasi+ PEN, s.-o. TN-C süsteem. Lahutuspunkt tuleb PEN-ile teha, mis te siin jahute raketiteadust....
Võta ette oma kilbi maanduslatt. Vasakult esimeseks sild nullilatile, kenasti sinise soonega ja soovitav 6mm2. Teiseks toitekaabli PEN (n.-n. nullisoon) ja siis tipa-tapa korterisse minevate kaablite kolla-rohelised. Kolmanda koha võid igaks juhuks ka tühjaks jätta, kui tekib mingi kordusmaanduse probleem tulevikus. Muud hullu asja juures polegi.... :wave:
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Viimane postitus ei vasta päriselt tõele ja on mõneti eksitav. Saan aru et terves majas on TNC süsteem ja seda kas seal on kordusmaandus väljaehitatud pole teada. Kui korteris on väljaehitatud TNS süsteem siis peab korterisse kindlasti sisenema 5 sooneline kaabel sest korteri juhtmestiku kaudu ei ttohi kindlasti maandada kogu maja elektrivõrku (selline olukord tekib kui ehitada korterile eraldi maanduspaigaldis).
Samuti juhin tähelepanu et PEN juhi vähimalt nõutav ristlõige on 10 rmm (vase puhul). PEN i lahutus tehakse ikka reeglina maja peakilbis. Antud kaabel ei sobi kindlasti sinna korterisse.
Abivajajale kuhu kadus siis eelmine elektrik ja egas ta ole eestimaa peal viimane (või on kõik juba hakanud jõule varakult tähistama :lol: )
Algselt kirjuta oma asukoht ja vaata ka ELEKTRIK seal mehi üle Eesti.
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

abivajajaja kirjutas:kuule iffoniff, kui sa aru ei saa siis siit ma otsingi elektrikut, kes tuleks ja aitaks probleemi lahendada. Kui sa nii lammas oled ja millestki aru ei saa siis pole ju tõesti mõtet sõna üldse võtta. Juhul kui sa mingi elektrik peaksid olema siis sellise suhtumisega inimest ma küll kohale ei kutsu. Ma ei tahagi elektriku tööd tegema hakata ja ei hakkagi, tahan aga selgitust ning abi antud olukorrale. Niiet kui leidub mõni, kes arvab teadvat lahendust siis ootaks meeleldi vastukaja. Ja ei ma ei ole kindel et korterisse tuleb 3 faasi. Kuid tean, et majal üldiselt eksisteerib 3 faasi ning selle järgi sai ka kogu elektrisüsteem renoveeritud, nüüd vaja lihtsalt otsad kokku viia ja asi töösse saada. Võimalik et tulebki vedada uus kaabel 5 soonega, sest arvesti vajab kaa niikuinii vahetust 3faasilise ja kahetariifse vastu.

miks minu pihta selline sõim ? ei laimanud ma sind ühegi sõnaga .
Kas kõik majandus raskustesse sattunud inimesed otsivad siit endale tasuta tööjõudu !
Vasta