Käivituskaabli ristlõige?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 140 korda

Re: Käivituskaabli ristlõige?

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

:good:
Diisli puhul hõõgküünaldele (väljas ligi 0 C) lisa:
100 A, 10 s, 11 V> 3 Wh või 10 kJ.
Igaks juhuks, kui keegi hakkab jaurama, et küünlad tal vaid sekund- paar, siis uuemates autodes lülitatakse need tööle juba ukseluku avamisel või juhiistmele istumisel.
Viimati muutis kunn24, 18 Dets 2025, 20:48, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 408 korda
On tänatud: 445 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 18 Dets 2025, 19:05 Igaks juhuks, kui keegi hakkab jaurama, et küünlad tal vaid sekund- paar, siis uuemates autodes lülitatakse need tööle juba ukseluku avamisel.
Kui uuematel?
Ei ole hullu, et mu esialgne teema küsimus on läinud lappama, aga loen ikkagi, kuigi aru ei saa essugi ei valemitest ega numbritest. :blush: Arvatavasti vaatasid mu põhi- ja keskkooliaegsed füüsikaõpetajad mind kui lootusetut, panid nii veerandi kui ka aastalõpu hindeks 3. A´la, vaadaku ise, kuidas ta oma elus ilma nende kasvõi siinses teemas mainitud valemite teadmisteta oma elus hakkama saab. Siin ma olen ja veel täiesti elus. :)
Tegelikult tekkis mul teema arengut lugedes küsimus, et kas ja kui palju on siinse teema kommentaatoritel oma igapäevases reaalses elus vaja läinud teemas mainitud valemeid?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 140 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

2017 a BMW G31 530xd remondijuhenist loen:
Up to a coolant temperature of 30 °C, preheating and start standby heating are activated as so-called concealed glow. Concealed glow is triggered by the following signals:

Driver's seat occupancy
Seat belt buckle, driver
Valid ignition key
Terminal R or residing PWF status
Brake operated
Clutch operated
----------
Nii, et veidi tuleks eelmist kirja muuta, kui just vaja. Erinevatel masinatel on erinevalt.
Valemeid otseselt ei lähe vaja, kuid on olnud juhtumeid, kus on vaja olnud paika panna tüüpe, kes jutustavad, et selle auto jaoks on aku väike. Siis olen öelnud, et reaalselt on 1 käivituse jaoks vaja 1 - 10 Wh, mis teeb 0,1 -1 Ah, siis on alanud ulgumine, et kuidas nii?

Kuid arvutused näitavad ka seda, et superkondedega võiks praktiliselt igasuguse mahtuvusnumbriga aku sättida autole sobilikuks, sest 1 suuri probleeme on vanade akude tunduvalt suurenenud sisetakistus. Arvutades sai ka selle selgeks, et iga kF superkondensaatoris pingel 2,7 V salvestab 1 Wh (3,6kJ).

Näiteks selline oma poolpidusele autoakule külge starteri lähedale https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... in_prod%3A
-------------
Kas oma juhtmetega oled rahul? Veidi mõtlesin, et kui juhe on kinni pressimata, siis võib kuumenedes lahti sulada. Ole selles osas tähelepanelik ja kinnita juhe täiendavalt isolatsioonist kroku külge.
Juhe teab kõike.
Vasta