Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 335 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

madis64 kirjutas: 27 Veebr 2026, 17:30 Me räägime ilmselgelt üksteisest mööda.
See tegelikult ei ole "äri", vaid korruptiivne kokkulepe, mida riikide valitsused mingil põhjusel jätkuvalt taluvad.
"parimas kastmes" - eks meil kõigil ole oma arvamus, ei hakka ma enda oma teistele peale sundima, kuid noteerin lihtsalt et praeguses realisatsioonis börsi puhul tegemist on kelmustükiga.

Kes on nõudnud "omahinnaga müümist" - mina küll mitte.
Müüd (tootjana börsile) selle hinnaga, mis sobilik on, kui üldse ei sobi, ei müü. Vabade ettevõtjate asi. Ajad hinna liiga kõrgeks, tuleb keegi kõrvalt ja pakub odavamalt - raha on vaja ringluses hoida ja käivet omada, mikroskoopilise koguse müümine müstilise hinnaga kord aastas investeeritud kapitali tootlusena ei toimi.

Aga mida ma tarbijana nõuan, on praktika lõpetamine, kus kogu korv müüakse viimase "piisa" ülikõrge hinnaga.
Nagu eelnevalt kirjutasin - tarbijale tuleb müüa korv kaalutud keskmise ostuhinnaga pluss börsi tegevuskulud ja kasumimarginaal.
Korruptiivne lepe on kus keegi maksab althõlma, et komisjon eelistaks tema kallimat pakkumist. Seda pole. Alustatatakse selle tootja hinnast, kes on nõus odavamalt müüma. Tegu on ikkagi oksjoni stiilis müügiga.

Sahkerdamist on NPSis siiski kuid mitte selles mis arvad. Peamine hinnapumpamine käib hoopis äkitselt ära kaotatud odavates blokkides (Leedukad seda teevad) kus siis odavat hinda polegi! Kõik teavad, et odav blokk on olemas, terve ja võiks toota aga hinna üles pumpamiseks on "tööst väljas". Vot see on asi mida tuleks karmistada
Vasta