Sinul on väites, et need on töös ja elektrit vaja, mis hetkeolukorras on kogumina lollus. Tuul paarsada MW annab, paneelidest tuleb keskpäeval hale piuks. Põhitoodang tuleb hetkel mõlemas gaasist (Lätis ligi 850, Leedus 500 MW), sellest sul mitte sõnagi. Gaasijaam on ka SEJ, kuigi võib koosneda sisepõlemis- kolbmootoritest.
Elenger kobises aasta alguses, et tüübid olid gaasimahutid tühjaks tõmmanud, nüüd võib gaasi hinnaga minna asi lappesse.
Ja nii sitta tootmisinfot ära esita (piiriülese elektriliikumise osas ok), ma andsin palju asjalikuma.
Avatud elektriturg - minu esimene leping
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
trebla
- Ehituspenskar

- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 66 korda
Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping
Lugemata postitus Postitas trebla »
Nii, õige. Ja nüüd vaadake börsihindu. Me istume kõik praegu ilusti Soome börsihinnas - see on see mis on über kõrge. Tavaliselt on vastupidi olnud - seal on nulli ligi ja meil siin baltikumis on nii palju kõrgem, kui nendelt tulevad Estlingid oma 1 GW võimsusega meie omatootmise ning Poola ja Saksamaa hinda maha suruda suudavad. Kuna üks Leedu- Poola liin reserveeriti pärast venest lahtiühendamist sageduse hoidmiseks, siis meie elektrihind langes, sest odav Soome elekter ei saanud enam nii palju Leedust Poola kaudu Saksamaale ära voolata.
Praegu aga on puudujääk Soomes ja kui me tahame, et Eesti hind oleks Soome omast madalam, siis peame kõigepealt Estlingid Soome suunas 1 GW- ga umbe ajama ja alles seejärel veel nii palju rohkem tootma, et siin saaks langema hakata.....
Praegu aga on puudujääk Soomes ja kui me tahame, et Eesti hind oleks Soome omast madalam, siis peame kõigepealt Estlingid Soome suunas 1 GW- ga umbe ajama ja alles seejärel veel nii palju rohkem tootma, et siin saaks langema hakata.....
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 48 korda
- On tänatud: 146 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Soomes olid väidetavalt tuulikud jäätunud või polnud neist asja. Lisaprobleemi tekitavad kõikjale paigaldatud soojuspumbad, mis enamusjuhtudel alla -20 C muutuvad mõttetuteks rauatükkideks ja nendega varustatud majad muutuvad elektriga otsekütjateks.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 88 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Väike tehniline rike tuleks kasuks?trebla kirjutas: 07 Veebr 2026, 16:40 Praegu aga on puudujääk Soomes ja kui me tahame, et Eesti hind oleks Soome omast madalam, siis peame kõigepealt Estlingid Soome suunas 1 GW- ga umbe ajama...
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit