Avatud elektriturg - minu esimene leping
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 48 korda
- On tänatud: 147 korda
Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Elenger kobises aasta alguses, et tüübid olid gaasimahutid tühjaks tõmmanud, nüüd võib gaasi hinnaga minna asi lappesse.
Ja nii sitta tootmisinfot ära esita (piiriülese elektriliikumise osas ok), ma andsin palju asjalikuma.
-
trebla
- Ehituspenskar

- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Praegu aga on puudujääk Soomes ja kui me tahame, et Eesti hind oleks Soome omast madalam, siis peame kõigepealt Estlingid Soome suunas 1 GW- ga umbe ajama ja alles seejärel veel nii palju rohkem tootma, et siin saaks langema hakata.....
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 48 korda
- On tänatud: 147 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 91 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Väike tehniline rike tuleks kasuks?trebla kirjutas: 07 Veebr 2026, 16:40 Praegu aga on puudujääk Soomes ja kui me tahame, et Eesti hind oleks Soome omast madalam, siis peame kõigepealt Estlingid Soome suunas 1 GW- ga umbe ajama...
-
trebla
- Ehituspenskar

-
madis64
- Ehituspenskar

No ei pea ju kohe nii kiiresti - mõni vidin võib olla eritellimusel kaugel asuvalt tarnijalt tellitav, vaadakem Olkiluoto rikkeparandusajalugu...
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 410 korda
- On tänatud: 450 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Prill kirjutas: 07 Veebr 2026, 12:06 Selle meil oodatud seadusemuudatuse osas kus tarbijad saaks võtta üle ühe liitumise ja sedasi enda elektrikulu ökotada - ei usu sellesse, isegi kui seaduses võimalus luuakse, trikitab võrguettevõtja ikka nii, et sellele tormi ei joostaks. Näiteks seab liitumishinna ebaatraktiivseks, kus liitumise tagasiteenimiseks peaks tarbija pikki aastaid oma tarbimist optimeerima&jälgima, või miks mitte mingi uus arvutus alajaamade kohta, kuidas kaks liitumist tarbijale lööb eelmise alajaamade võimsusarvutuse uppi ja uue arvutuse järgi saab liitujaid pareerida vajadusega uue alajaama võimsuse järele ning vehkida liituja nina ees kümnete-sajatuhandeliste investeeringuvajadusega, paludes ka liituja panust - põrgatab need tahtjad kenasti eemale.
Kas te(Prill ja tabarabarap) tõesti arvate, et meie riigis ei leidu ullikesi või tarku, kes selle süsteemi kasutusele võtavad? Ullikesed saavad oma kogemuse ja äkki targemad isegi võidavad? Muidugi iseasi, palju selle süsteemi eest meie omad eurosid hakkavad kasseerima. Lolliks jääda nad kindlasti ei taha.tabarabarap kirjutas: 07 Veebr 2026, 13:01 Lihtsalt tekib küsimus milleks? Kui sul tarbimine alla 20mWh aastas, siis sa hoiad ehk kokku 60-100 aastas. Sama hoiad kokku oktoobris 6 kuuks fixides ja vahetades võrguoaketti.
-
Kalvis
- Ehituspenskar

- On tänatud: 335 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
See ei aita ja pole juurlahendus. Kõigepealt peab iga Baltikumi kodanik, eriti poliitikud, ausalt vastama küsimusele kus tuleb elekter siis kui tuul ei puhu ja päike ei paista! Kui on ausalt vastatud siis asuda probleemi likvideerima.
Teiseks, täna on kogu Baltikum nõrkades linkides ja nõrgas tootmises!!! Mõlemat saab parandada! Kahjuks on 2 riiki sigaduse musternäidised Rootsi ei taha kuulda mitte ühegi lingi lisamisest, sest nad tahavad odava hinna säilimist. Poola ka ei taha, nemad kardavad elektrihindade volatiilsust (st. hind on kas liga madal või liiga kõrge). Kohapealse tuumajaama vastu on sotsid ja rohelised ja Riigil pole ka raha.
-
trebla
- Ehituspenskar

No siis on vastus siin ka ära öeldud... linke Soomesse juurde ja meie tööstus ei pea enam kurtma soomlaste konkurentsieeliste pärast - meil on oma fennobalti hinnapiirkond...Kalvis kirjutas: 08 Veebr 2026, 11:38 ........Teiseks, täna on kogu Baltikum nõrkades linkides ja nõrgas tootmises!!! Mõlemat saab parandada! Kahjuks on 2 riiki sigaduse musternäidised Rootsi ei taha kuulda mitte ühegi lingi lisamisest, sest nad tahavad odava hinna säilimist. Poola ka ei taha,.......
Oma tootmise edendamisel peame Estlingid läbi lõikama või ehitame seda tootmist nii palju, et see suudaks näiteks tänases olukorras mõjutada Soome tunduvalt suuremat turgu...
-
Kalvis
- Ehituspenskar

- On tänatud: 335 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
Urmas
- autodidakt
-
madis64
- Ehituspenskar

Börsi omad teevad sauna siis kui rahakott seda võimaldab, pesu ei pese, tulesid ei süüta ja siis kiidavad kui hea neil elu on ning maksavad psühhoterapeutide arveid (depressioon jms) ...Urmas kirjutas: 09 Veebr 2026, 19:56 Mõte sellest, et börsi omad maksavad hetkel rohkem ja need summad ei ole väga väiksed, sest talvel on ju tarbimise numbrid suuremad kui suvel.
-
Urmas
- autodidakt
Kas börsi omad ei oska fixi omade juures saunas käia? Või ema-ämma juurde pesemiseks pesu viia mis iganes põhjusel? Ei pea ju ütlema, et börsi hind hetkel kallis, vaid pesumasinal näitab veakoodi. Psühhoterapeudina võtaksin raha vastu ja annaks eelnevalt mainitud soovitusi, kuidas kõrgete börsihindadega toime tulla.madis64 kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:01 Börsi omad teevad sauna siis kui rahakott seda võimaldab, pesu ei pese, tulesid ei süüta ja siis kiidavad kui hea neil elu on ning maksavad psühhoterapeutide arveid (depressioon jms) ...![]()
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänanud: 115 korda
- On tänatud: 44 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi, sama on sinu küsimusega. ma tean et valan sellele kulunud veskile sopavett, aga eks ma riskin....Urmas kirjutas: 09 Veebr 2026, 19:56 Mul tekkis üks uitmõte. Hakkasin mõtlema(?), et kui hetkel oli börsipaketi omanikel ikka suhteliselt suuremad arved ja ega veebruaris eriti soodsamaid hindasid lubata, siis kas meie oma fixpaketiga aasta kokkuvõttes ei jää mitte 0 vs börs? Mõte sellest, et börsi omad maksavad hetkel rohkem ja need summad ei ole väga väiksed, sest talvel on ju tarbimise numbrid suuremad kui suvel. No on suvel börsihinnad väiksemad, aga ega eriti tarbimist vist kah ei ole. Mu direktor mainis, et talvekuud jäävad sinna kuni 2000kWh juurde ja suvel 500kWh kanti. Kuidas teile tundub selline pranglimine just eurodes arvestades?
-
RaJy
- Ehitusveteran

- On tänanud: 65 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
madis64
- Ehituspenskar

Täiesti väär lähenemine - lähed ja õpetad keskerakondlasest nutujuulat Höövelsoni, kuidas börsipaketis käituma peab, avad temasuguste harimiseks koolitusfirma ja roobitsed raha muudkui kokkukaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:43 börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi,
-
madis64
- Ehituspenskar

Paljud kütavad elektriga...
-
kaimagk
- Ehitusveteran

möhh, kas on keelatud tarbida ja osta elektrit siis kui see on odav? kaine ikka?madis64 kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:48Täiesti väär lähenemine - lähed ja õpetad keskerakondlasest nutujuulat Höövelsoni, kuidas börsipaketis käituma peab, avad temasuguste harimiseks koolitusfirma ja roobitsed raha muudkui kokkukaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:43 börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi,![]()
-
madis64
- Ehituspenskar

Keelatud on samas paketis vabatatlikult ja iseenese tarkusest olles hiljem nutta, et talvel elektrit maksta ei jõua.kaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:55möhh, kas on keelatud tarbida ja osta elektrit siis kui see on odav? kaine ikka?madis64 kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:48Täiesti väär lähenemine - lähed ja õpetad keskerakondlasest nutujuulat Höövelsoni, kuidas börsipaketis käituma peab, avad temasuguste harimiseks koolitusfirma ja roobitsed raha muudkui kokkukaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:43 börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi,![]()
![]()
-
RaJy
- Ehitusveteran

- On tänanud: 65 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
See ei ole saun - see on keskmisest soojemaks köetud ruum.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

-
Urmas
- autodidakt
Kasutaja kaimagk, kas on keegi siinsetest kasutajatest oma jaanuarikuiste elektriarvete pärast kirunud riiki? Meie siin oleme teinud omad valikud ja kui on midagi peršše läinud, siis enamus siinsetest staarkommentaatoritest oskavad ka peeglisse vaadata. Isegi sa oskasid oma hüpoteetilise kokkuhoiu välja arvutada.kaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:55möhh, kas on keelatud tarbida ja osta elektrit siis kui see on odav? kaine ikka?madis64 kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:48Täiesti väär lähenemine - lähed ja õpetad keskerakondlasest nutujuulat Höövelsoni, kuidas börsipaketis käituma peab, avad temasuguste harimiseks koolitusfirma ja roobitsed raha muudkui kokkukaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:43 börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi,![]()
![]()
Ma ei saa aru nendest meedias just veidi rohkem kirjutatud-tuntumatest inimestest? Mis oli nende eesmärk halada? Et tunneks neile kaasa? Teeks korjanduse arvete maksmiseks? Kohe kindlasti ei. Täiskasvanud inimesed teevad oma valikuid ise ja kui nad ei oska reaalsusega toime tulla, tuleb neile määrata eestkostja.
-
Küülaline
- Ehituspenskar

- On tänatud: 149 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
See on jälle sama teema, et õige praad tuleb puuküttega ahjus, mitte elektriahjus
-
kaimagk
- Ehitusveteran

see soga oli sinu uitmõtte jaoks! sa ise ka enam ei taju mida kirjutad 'Urmas kirjutas: 09 Veebr 2026, 21:42Kasutaja kaimagk, kas on keegi siinsetest kasutajatest oma jaanuarikuiste elektriarvete pärast kirunud riiki? Meie siin oleme teinud omad valikud ja kui on midagi peršše läinud, siis enamus siinsetest staarkommentaatoritest oskavad ka peeglisse vaadata. Isegi sa oskasid oma hüpoteetilise kokkuhoiu välja arvutada.kaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:55möhh, kas on keelatud tarbida ja osta elektrit siis kui see on odav? kaine ikka?madis64 kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:48Täiesti väär lähenemine - lähed ja õpetad keskerakondlasest nutujuulat Höövelsoni, kuidas börsipaketis käituma peab, avad temasuguste harimiseks koolitusfirma ja roobitsed raha muudkui kokkukaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 20:43 börs ongi ju mõeldud neile kes tahavad ja saavad planeerida millal tarbida odavamat elektrit, kas tõesti ise seda läbi ei näri. minul tuleb aasta kokkovõttes börsiga odavam, mis teed selle teadmisega? mitte sittagi,![]()
![]()
![]()
Ma ei saa aru nendest meedias just veidi rohkem kirjutatud-tuntumatest inimestest? Mis oli nende eesmärk halada? Et tunneks neile kaasa? Teeks korjanduse arvete maksmiseks? Kohe kindlasti ei. Täiskasvanud inimesed teevad oma valikuid ise ja kui nad ei oska reaalsusega toime tulla, tuleb neile määrata eestkostja.Miljonär Hein nutab ligi 6000€ elektriarve pärast? Ja mida peab tegema Mustamäe 4-toalises korteris, Maseratiga supiköögis söömas käiv invaliidsuspensioni saav pensionär? Samamoodi meedias halama. Kas ei ole sama paralleel?
'Mul tekkis üks uitmõte. Hakkasin mõtlema, et kui hetkel oli börsipaketi omanikel ikka suhteliselt suuremad arved ja ega veebruaris eriti soodsamaid hindasid lubata, siis kas meie oma fixpaketiga aasta kokkuvõttes ei jää mitte 0 vs börs? '
-
Urmas
- autodidakt
Sa vist ei saanud pihta mu uitmõttele? Ise ju kirjutasid, etkaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 21:47 see soga oli sinu uitmõtte jaoks! sa ise ka enam ei taju mida kirjutad '
'Mul tekkis üks uitmõte. Hakkasin mõtlema, et kui hetkel oli börsipaketi omanikel ikka suhteliselt suuremad arved ja ega veebruaris eriti soodsamaid hindasid lubata, siis kas meie oma fixpaketiga aasta kokkuvõttes ei jää mitte 0 vs börs? '
Jaanuaris oli sinu "kaotus võrreldes fix paketiga 140€, veebruaris viimaste uudiste valguses väiksemale vahele ka erilist lootust ei ole ehk kui isegi kahe kuuga on sinu "kahjum" ca 250€, siis siiani seda teemat lugedes ja kaasfoorumlaste poolt avaldatud numbreid võrreldes, siis suvekuudel on sinu ja meie elektriarvete vahe summaliselt jäänud ca 20-30€ kanti(meie kahjuks) ehk ainult kahe kuuga on sinu summaliselt(eurodes) rohkem makstud summa aastases arvetuses enam-vähem võrdne meie meie fix paketiga makstud summadega.kaimagk kirjutas: 07 Veebr 2026, 10:56 selline info ka , kui oleks fix hind siis oleks olnud (võtsin praeguse pakutava 12 s/kWh) fiksi kasuks jaanuari eest kusagil 140 eurot (420 vs 280).
Kõik need arvutused on tehtud laias laastus pranglides!
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu