Ilkuge minu kallal kui sellest rahulduse saate, aga poisikestel soovitan nõuküsijate kallal ilkumine ära lõpetada. Lakkuge parem kipsi edasi, muud paitab, pole te elus jõudnud tehagi!?
Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg
-
Lubjakas
- külaline
Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg
Lugemata postitus Postitas Lubjakas »
Ilkuge minu kallal kui sellest rahulduse saate, aga poisikestel soovitan nõuküsijate kallal ilkumine ära lõpetada. Lakkuge parem kipsi edasi, muud paitab, pole te elus jõudnud tehagi!?
-
Eestikinnisvara
- Ehitusveteran

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
Selge on see, et erinevad kinnitustarvikud on mõeldudki selleks välja, et tulemus oleks parem/kestvam. Tihekeere on mõeldud metallkarkassile ja laikeere puidule. Kasuta loogikat, miks just nii?!
-
entu1151
- külaline
Lugemata postitus Postitas entu1151 »
-
Eestikinnisvara
- Ehitusveteran

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
Olen näinud (kindlasti on paljud näinud), kuidas kipsikruvi on mõne inimese arust ilus universaalne kruvi, mida on ülimalt hea ja odav kasutada kõikjal. Nii katusetarindites, kui ka erinevates kandekonstruktsioonides.
See jutt ei vii kuhugi. Ehitage, kuidas meeldib. Kinnitage kipsi või naelaga, teoreetiliselt jääb pidama küll.
-
hulgus
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Miks meie kasutasime?, sest kohalikus ehituspoes (E-Ehituskeskus) on tavaline, et kruviriiul näeb välja kui skorbuudihaige lõualuud ehk kui laupäeva pärastlõunal kruvid otsas, siis ei hakka paari tundi raiskama, sõitmaks kruvide järele.
Ja nii keerasimegi (osa)kipsi puitroovile tihekeermega kruvidega. Püsib (sh kaldlaed), pahtli alt pole välja roninud ja ei julgeks küll väita, et selle kruvi näpuvahel seinast välja tõmmata jõuaks. Eks kui miskit muutub, anname teada.
PS: kõvemad mehed olevat kalapaadi, kipsikruvidest, makrofleksist ja tea veel millest kokku keeranud.
-
entu1151
- külaline
- Hiid
- Ehituspenskar

- On tänanud: 107 korda
- On tänatud: 86 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 404 korda
- On tänatud: 439 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
-
Lubjakas
- külaline
Ühtlasi vabandan oma hommikuse ülekeemise pärast, aga mõte jääb!
-
Manowar
- Ehitusguru

- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Sinu jutu järgi võiks ju paigaldada kipsi ka naeltega, proovi naela puidust näpitsatega välja tõmmata, see loll jutt, et "proovi tõmmata" jätke endale, olen juba mitme siinesineja kirjast seda piisavalt lugenud.Lubjakas kirjutas:Millegi pärast on mul tunne, et suurem osa siinsetest ilkujatest pole ise endale maja ehitanud ega tea halligi, mis see reaalselt tähendab. Suured profid kipsilakkumises võiks siis ikka ka väljendada endid selgemalt ja konkreetsemalt: mis täpselt juhtub, kui kips paigaldada tihekeermega kruvidega puitalusele. Veel võiksite järgi proovida, et paljud teist on üldse võimelised seda kruvi puidust näpitsatega otse välja tõmbama :
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
Urmas
- autodidakt
Vaatasin uuesti selle Rainer_u algatatud teema üle ja leidsin, et 8 vastajat püüdsid teha selgeks, et asi päris nii ikka ei käi, kuigi saab ja 3 vastajat panid hoopis sogast a`la tihedam keere jääb puidus paremini hoidma,üks" külaline" soovitas lausa metallkarkassi puidukruvidega panna,"hulgus" tegi vist tellijale kõik kipsi puitkarkassile metallikruvidega ja arvas sellepeale, et jäi vist pidama küll. Kui selliste teadmistega ehitatakse, siis ma ei imesta tellijate nurina üle sitast ehituskvaliteedist ja ta muutub umbusklikumaks iga järgmise käkikeeraja suhtes, kes ei oska või ei taha ehituses kasutada tehnoloogia järgi ettenähtud materjale. Jah, olen ise pidanud järgi aitama puidukruvisid metallkarkassil, kuna lihvimisel mingil määral sein ja lagi liigub ja kruvi on välja loksunud. Kurat, kui inimene ei tea, siis olgu vait või kui avaldab arvamust, siis mainigu, et see on kas teooria või, et nii saab, aga nii ei tohiks, mitte hakata soojalt soovitama valesti tegemist. Päris nii ikka ei saa, et soovitan valesid võtteid ja materjale, sest ega ise seal nagunii elama ei hakka. Olgu, Rainer_U vist ehitab endale ja ise riskib, aga seda foorumit loevad ka algajad ehitajad, kellel pole piisavalt kogemusi ja ma kujutan ette seda jama kui ta teeb valesti tellijale raha eest mõne siinse võhikust soovituse järgi puidukruvidega metallkarkassi külge kinnitatud I korruse lage, mille vahelaed on puitprussidest. Need prussid võivad olla paksud ja suurt koormust taluva ristlõikega kui tahes, aga teisel korrul käimise vibratsiooni annavad nad tahes tahtmata edasi. Vaene ehitaja kui veel talle satub peale järelvalve. Ei pea ennast kõiketeadjaks, aga vähemalt püüan hoiduda valesid asju soovitamast.Kõike paremat!
-
Lubjakas
- külaline
-
entu1151
- külaline
-
Urmas
- autodidakt
-
cartman
- Ehitusguru

- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
hulgus
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Kuna Te juba mind mainisite, siis olgu manitud, et ma ei ole ehitaja, ei tänan. Lihtsalt mehed kes kipsikruvidega paate ehitavad, on sundinud oma põhitöö kõrval sellega tegelema. Enamuses enda tarbeks ehitustöödega olen ise maha saanud. Alla pole kukkunud, p---e on ikka mõni asi esimese korraga läinud, aga teise korraga on hea saanud.
Ei, ma ei väida, et tihekeermega kruvid oleks hea ja ilus ja õige. Ma olen ammu aru saanud, et maailmas on targemaid ja et loll õpib omadest, targemad teiste vigadest. On nad nii jagatud, las siis olla.
Aga kuivalt teooriat närides:
Miks kasutatakse kohtades kus on midagi vaja kindlalt hoida peen(tihedamat)keeret? Ehitust ei tea, eks seal ole omad füüsikaseadused, aga autondust jm mehhaanikat küll: rattapoldid, plokikaaned: kõik tugevamat ja lahtikeerdumist välistavad ühendused on eranditult peenkeermel.
Harvema sammuga on keermed kohtades, kus vaja kiiret liikumist, võta või kruupingi paled. (Ja tundub mulle, et kipsimeeste kiirusele mõeldes on kasulik need keermed pikema sammuga teha.) Ok, kruvi keerme hari on ka sama mõõduliste juures puiduomadel kõrgem, kuid see on juba läbimõõdu arvelt ja kui meenutada, siis palju neid metallkarkassi kruvisid pole suutnud pooleks keerata, samas kui puiduomadel kaovad pead vähegi valel jõudoseerimisel.
edu ja jõulurahu
a.
-
Andresto
- Ehitusguru

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere! Pead kaovad, kui on valesti valitud kruvi v. akuka-kruvikeeraja väändemoment liig suuureks regullitud! Küsimus: see pole ilkumine, aga kas vindid pole juba üle keeratud!? Andreshulgus kirjutas: . . . siis palju neid metallkarkassi kruvisid pole suutnud pooleks keerata, samas kui puiduomadel kaovad pead vähegi valel jõudoseerimisel.
edu ja jõulurahu
a.
-
kruvi
- külaline
Lugemata postitus Postitas kruvi »
Urmasr
-
Külaline
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
Urmas
- autodidakt
-
Urmas
- autodidakt
Ei ole juhe kokku jooksnud, vaid näen mõningate tegelaste järjekindlust mingite materjalide kasutamise soovitamist, mis ei ole mõeldud selleks. Olen kunagi algajana need maalrite "lastehaigused" läbi põdenud. Neid, oma arust ratsionaliseerimisi, alates tavalise pahtliga paberteipide kleepimisest, otse pahtlile põhivärvi kandmisest, toonitud krundile ühe kihi põhivärviga tegemisest, peale esimest värvikihti paranduste tegemisest, lõplikult kuivamata värvile teibi panekust, puhta kipsiga paranduste tegemine jne jne., kõik ei tule kohe meeldegi, aga kindlasti on nimekiri tunduvalt pikem. Ja seda kõike tegin kvantiteedi nimel, et rohkem palka saada. Kas peaksin eestlaslikust kadedusest ja õelusest, et mul läksid omal ajal mõned asjad nihu teadmatusest, siinsetele küsijatele tagasi tegema ja neid samuti nakatama nn. " lastehaigustega". Meelde tulevad paljud kunagi tehtud apsakad siis kui keegi püüab teadmatusest samu vigu teha, aga õnneks on tal olnud taipu siin foorumis küsida selle tegevuse mõtekuses. Kui ikka 11- st vastajast 8 soovitasid kasutada õigeid kruvisid, peaks nagu pilt selge olema.Külaline kirjutas:Eks ikka selleks ,et superkelkijal urmasr juhe kokkujookseks
To: Hulgus
Minu viga! Lugesin kiiruga ja eeldasin millegipärast, et tegid tellijale või mingis firmas. Sorry!
- vaaderman
- Ehitusveteran

- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed