kanalisatsiooni maksumus?
kanalisatsiooni maksumus?
Lugemata postitus Postitas Eska »
Mul on kavas rajada tänaval asuvast liitumispunktist oma eramuni (Tallinnas Nõmmel) kanalisatsiooni- ja veetrass. Vahemaa liitumispunktist majani on üsna pikk, ca 50 meetrit. Mis võib selle maksumuseks kujuneda (pean silmas ainult majani paigaldust, mitte sisetöid).
Ehk teate firmade järgi soovitada. Näiteks milline võiks olla hind Veemehel?
ette tänades,
Eska
-
- külaline
Re: kanalisatsiooni maksumus?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Eska kirjutas:Tere
Mul on kavas rajada tänaval asuvast liitumispunktist oma eramuni (Tallinnas Nõmmel) kanalisatsiooni- ja veetrass. Vahemaa liitumispunktist majani on üsna pikk, ca 50 meetrit. Mis võib selle maksumuseks kujuneda (pean silmas ainult majani paigaldust, mitte sisetöid).
Ehk teate firmade järgi soovitada. Näiteks milline võiks olla hind Veemehel?
ette tänades,
Eska
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas usr1 »
Oleme huvitatud pakkumisest.
Palume kontkandmeid , et saaks erinevaid aspekte täpsustada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas küllaline »
töö said tehtud, eks aeg näitab kui hästi:)
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas euro »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Milleks siia veel liiva- ja killustikukoormat vaja läheb, ei saa ma ka aru. Sellesama liiva, mis Nõmmel kraavist välja tuleb, saab samasse kraavi edukalt tagasi loopida.
Tegelikult ka. Kui 2002. aastal kanalisatsioon meie tänavasse jõudis, tulid magistraaltrassi paigaldanud mehed ka minu värava taha ja pakkusid, et viivad "odavalt" toru ka eramuni. Nende mustalt tehtud "soodne" pakkumine oli selline, et ma oleksin pidanud kuu-kaks söömata-joomata oma igapäevatööd tegema. Mõtlesin, et odavam oleks palgata puhkust võtta, paari nädalaga viskab ka minusugune siidikäpast IT-spetsialist selle kraavi valmis.
Tegelikkuses kulus vist 3-4 pärastlõunat nokitsemist.
Hullem on lugu muidugi siis, kui poole sügavuse peal vesiliiv vastu tuleb. Paakauto tund on kallis ja siis pole aega rahulikult sonkida. Mina panin omal veetoru kanaliga samasse kraavi 1.3 m sügavusele ja paigaldasin sisseviigu juurde kolmiku juhuks, kui tuleb tulevikus küttekaabel torusse lükata.
-
- külaline
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
P.S. Pisike palve on, et keegi seletaks ära misasi see karantii on.
-
- Ehitusveteran
Kumb ma siis Sinu arvates olen, kas IT SOS-sepp või soss-sepp?Külaline kirjutas:kas it sossepp teab ...
Kui Sa oled seda tööd üle 5 a. teinud, siis peaksid teadma, et:Külaline kirjutas:kas it sossepp teab kui palju kaev näiteks trassi peale panekuks maksab, mitu vaja ,kaeveluba,kui mingi side siis side mehe luba ,energia luba.kas materjal tuleb tasuta objektile ja kui sul odavad jorsid selle trassi loodiga maha viskavad siis ei saa sa enda jaoks mingit karantiid.ja ka ei tea sa trassi sügavust...
* See, kas ja kui mitu vaatluskaevu trassi peale tuleb ja millisel sügavusel asub trass, on kirjas projektis. Projekt on kanaliga liitumise eeltingimus ja eeldan, et see on algsel küsijal olemas, mitte ei hakka seda paigaldajad kohapeal välja nuputama.
* Oma krundil kaevamiseks ei ole kaeveluba vaja. Tänaval oleva liitumispunkti juures toimetamiseks vajalikud load kooskõlastatakse tavaliselt juba koos projektiga.
* Antud objekti jaoks vajalikud torud toob ka luukpäraga sõiduautoga kohale. Äärmisel juhul võib ehituspoest ca 400 kr. eest kaubiku tellida. Pole just see summa, mis lõpptulemust oluliselt mõjutaks.
* Ja mis trassi loodimise ja selle GARANTIISSE puutub, siis usaldan ma rohkem neid inimesi, kellel vähemalt põhikool lõpetatud. Need inimesed tunneb ära sellest, et nad EI kasuta oma kirjakeeles sõnu "karantii", "varjant", "poiler", nad teavad, et punkti ja koma ette EI KÄI tühikut, koma järele KÄIB tühik jne.
Et kui objekti näinud ei ole, siis võib "igaks juhuks" lajatada "maksimaalse hinna", millest töömees igal juhul pikaks ajaks söönuks saab?Külaline kirjutas:ja nagu it aru saab tähendab see maksimaalset hinna pakkumist objekti nägematta .see on hind kui trassi sügavus ja pinnas keerukamad .palju kaableid ,vana veetrass sisene jne.kergemal juhul kuiuneb ka hind odavamaks .kuid mitte alla 25 000eek ,et seleta edasi
-
- Ehitusveteran
Igaks juhuks lisan siia juurde, et tegelikult on mul üsna ükskõik, kas "kraavihai" (hea termin dumbuseriltvtl kirjutas:..usaldan ma rohkem neid inimesi, kellel vähemalt põhikool lõpetatud. Need inimesed tunneb ära sellest, et nad EI kasuta oma kirjakeeles sõnu "karantii", "varjant", "poiler", nad teavad, et punkti ja koma ette EI KÄI tühikut, koma järele KÄIB tühik jne.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 351ca6c5 »
-
- külaline

-
- külaline

-
- Ehitusveteran
Ja mina oma naiivsuses arvasin, et õigekiri on suhtlemises iseenesestmõistetav, nagu noa ja kahvliga söömine, peldikus enese järel vee tõmbamine ja ka see, et ei ole viisakas foorumis anonüümselt teist inimest halvustada stiilis "it sossepp" ja "üleharitud teoreetik".351ca6c5 kirjutas:Kui see mingi õigekirja foorum on siis olen vist vales kohas või oled sa valesti asjade suhtes meelestatud.
Kui Sa ei austa oma kolleegi või asjaarmastajast foorumikaaslast, siis miks peaks arvama, et Sa austad oma klienti või tööandjat? Ma võin ülehomme olla nii üks kui teine.
PS. Mis veel "teoreetikusse" puutub, siis tundub, et peale selle, et Sa ei oska kirjutada, ei oska Sa ka lugeda. Paar kirja ülalpool ma just rääkisin, et mina tegin oma kanalisatsiooni otsast lõpuni oma kätega valmis ja soovitasin sedasama pealehakkamist ka teistele. Kuidas Sa saad öelda "teoreetik" inimese kohta, kes on sama tööd ise teinud???
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Aga mis siin vaielda. Kirjuta oma hind tükkideks lahti ja siis saab igaüks ise otsustada, kas see hinnakirumine on õige või mitte.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »
Teema algataja on nähtavasti IT spetsialist, oma ala meister ja küsib selle eest vastavat hinda. Kuidas sa siis aru ei saa, et ka teise valdkonna spetsialistid küsivad õiglast tasu. Mina küll IT mehel ei laseks kanalit ehitada, olgu tema õigekiri nii perfektne kui tahes.
-
- Ehitusveteran
No aga "euro"/"külaline"/"351ca6c5" ei andnud ju mingit "nõu"...Santehnik Tartust kirjutas:Viimasel ajal ei tahagi enam eriti nõu kellelegi foorumis anda. Kui küsimusele vastad, siis hakkab küsija sind pärast maha tegema.
Lajati mingi umbmäärane hind ja pärast selgus, et seegi oli "igaks juhuks" vähemalt pooleteistkordse varuga öeldud. Algul 35k, pärast selgub, et saab ka 25-ga.
Vähe sellest, töö pakkuja otsustas seni jääda anonüümseks ja tellija peaks tema arvates (huvi korral!) oma andmed peaks siia (foorumisse) jätma.
Hea meister oma isikut (või ettevõtet) ei häbene ja kontaktandmeid ei varja - võib-olla oleks siit ka mõne teine huviline tulnud.
Praegune näeb välja, nagu palgamõrvari tellimine kehvas B-kategooria filmis. Jätke oma andmed ja teiega võetakse pimeduse saabudes ühendust. Raha jätke kinnises kohvris tänavanurgale.
Pakkumine oleks mingitki väärtust omanud, kui hind oleks lahti kirjutatud. Stiilis 50m vee- ja kanalitoru maksab koos transaga niipalju, üks vaatluskaev naapalju. Meeste palk niipalju. Igal pool kopaga kaevama ei mahu jne. jne.
Lahtikirjutatud hind mõjub alati usaldusväärsena.
Mis aga tegelikult toimus? Kui mina kommenteerisin, et mina omal ajal endale nii kalleid kraavitöid lubada ei saanud ja tegin ise, siis hakati lahmima stiilis, et olen soss-sepp, teoreetik ja mida veel. Et ma ei tea, mis asjad ja transport maksavad ning üleüldse võiks ma vait olla...
Et teemaalgataja ei ole rohkem ise sõna võtnud, siis ma pakun, et tegelikult oli algne küsimus provokatsioon. Majaomanik peaks teadma küll, et ilma projekti nägemata ja konkreetseid olusi teadmata ei saa hinnapakkumist teha.
Ma pakun, et ka küsitud 35k oli provokatsioon. Õigemini saiatükiga õngitsemine - äkki mõni loll maksabki esimese küsitud summa ära.
Teatud mõttes oli ka minu vastus provokatsioon. Soovitus loobuda sellistest töömeestest, kes konkreetsete olude vastu huvi tundmata pakuvad lambist summa ja ütlevad et "kui sobib, siis teeme ära". Kes tekkinud vaidluse peale ei suvatse endiselt lahti kirjutada, millest see summa tekib, vaid õigustavad, et arvutagu (klient?) ise.
Iseendale teen ka ilma pudeli viinata.Santehnik Tartust kirjutas:No võta siis need vennad, kes pudeli viina eest sulle töö ära teevad ja ära sõima neid, kes raha küsivad. Seda raha ei küsita niisama, vaid teadmiste ja oskuste eest.
Ei ole kedagi sõimanud, vaid sain ise sõimata.
Lubatud teadmisi ega oskusi ei ole selles teemas kusagil näinud.
IT-mehe (ütleme parem "inseneri") ja kraavimehe vahe ongi selles, et insener saab üldiselt kraavikaevamisega hakkama, kraavimees aga üldiselt inseneritööga mitte. See ei tähenda veel, et ma ennast sellepärast paremaks pean, aga kui insener ei jaksa oma igapäevatöö eest kraavimeest palgata, siis on kusagil proportsioonid paigast ära. Kui siinkohal tekib suhtlemisbarjäär ehk kraavimees ei suuda / ei taha / ei viitsi ära põhjendada, miks tema töö niipalju maksab, siis tulebki hakata ise tegema.Santehnik Tartust kirjutas:Kuidas sa siis aru ei saa, et ka teise valdkonna spetsialistid küsivad õiglast tasu. Mina küll IT mehel ei laseks kanalit ehitada, olgu tema õigekiri nii perfektne kui tahes.
Lugemata postitus Postitas jan »
Tubli Vootele, sinu öeldut on raske paremini formuleerida. Veel hiljuti võttis kukalt kratsima, kui lihtsate tööde eest küsiti rohkem raha, kui ma ise sama ajaga teenida jõudsin. Loomulikult oli sellisel juhul majanduslikult mõtekam ise teha.vtl kirjutas:IT-mehe (ütleme parem "inseneri") ja kraavimehe vahe ongi selles, et insener saab üldiselt kraavikaevamisega hakkama, kraavimees aga üldiselt inseneritööga mitte. See ei tähenda veel, et ma ennast sellepärast paremaks pean, aga kui insener ei jaksa oma igapäevatöö eest kraavimeest palgata, siis on kusagil proportsioonid paigast ära. Kui siinkohal tekib suhtlemisbarjäär ehk kraavimees ei suuda / ei taha / ei viitsi ära põhjendada, miks tema töö niipalju maksab, siis tulebki hakata ise tegema.
Loodame siiski, et Santehnik Tartust ei olnud väiklane ning pidas silmas seda, et inserneri või IT-mehe käest ei telliks ta torutööd sellel põhjusel, et sellega läheb lihtsalt kauem aega. Teada on ju nende tegelaste pedantsus - mõõdavad raisad pool päeva, et kalle oleks kogu trassi ulatuses kraadi pealt perfektne ning tõmbavad tihendid ning nende pesad mitu korda lapiga üle, et ühtegi liivatera vahele ei jääks.
-
- Ehitusveteran
Aga ikkagi tekkis mul selle vaidluse peale küsimus - MIKS?
Ei saaks öelda, et ümberringi elavad mingid erilised ihnurid või vaesed inimesed. Eesti mõistes normaalne keskklass, kui kasvõi seda vaadata, kes millise autoga sõidab. Enamus (või nende vanemad) on 40...50 aastat tagasi majad ise püsti pannud.
Mingi probleem pidi ikkagi olema, miks inimesed on nõus ise kaevama, selle asemel, et mugavalt (ja soodsalt) teenust osta.
-
- Ehitusveteran
Tunnistan omaks.jan kirjutas:...inserneri või IT-mehe käest ei telliks ta torutööd sellel põhjusel, et sellega läheb lihtsalt kauem aega. Teada on ju nende tegelaste pedantsus - mõõdavad raisad pool päeva, et kalle oleks kogu trassi ulatuses kraadi pealt perfektne ning tõmbavad tihendid ning nende pesad mitu korda lapiga üle, et ühtegi liivatera vahele ei jääks.

Ja torumehe tati asemel kasutasin ka seda torupaigaldusmääret, mida jobudele poes müüakse.
-
- külaline
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »
Milleks seda, milleks toda. IT mehel ei laseks ma kunagi kanalit teha, sest ta ei oska seda ja tal puudub praktiline kogemus. Kui sa ei saa aru, miks killustikku vaja läheb, siis ütlen: et su kanalitoru ka edaspidi selle pedantselt paigaldatud kalde all seisaks. Edu
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu