eramu projekt

mart0007
külaline

eramu projekt

Lugemata postitus Postitas mart0007 »

Sooviks teada palju läheb maksma eramaja projekt, koos kõigi vajalike ehitusjoonistega ja arvutustega vee ja elektri ja ventilatsiooni, kütte süsteemi jne? maja suurus oleks ~200ruutmeetrit. sooviks veidi teistsuguse väljanägemisega maja kui need praegused tüüpprojekti järgi ehitatud maja enamjaolt on.
margusprojekteerija
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas margusprojekteerija »

eramu projekti hind 200m2 majale orienteeruvalt:

Ehitusprojekt koos kooskõlastustega ehitusloa taotlemiseks 12000-16000kr
Eriosad:
vesi-kanal - 4000-6000kr
küte-vent - 6000-8000kr
elekter - 3000-5000kr

Kontakt: margusprojekteerija@hot.ee
keski
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 30
Liitunud: 11 Veebr 2008, 16:05

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas keski »

Üksikelamu projekti hinna ja mahu üle on ühes teises foorimis hiljuti mõtteid vahetatud:
http://www.arhliit.ee/et/foorum?read,1,2515

Omalt poolt - meil just valmis ca 200m² maja projekt, hinnad mälu järgi olid umbes sellised:
- arhitektuur 50 000 (sh energiaarvutused, maja timmimine vastavalt soovitud energatõhususarvule)
- ehituskonstruktsioonid 40 000
- küte vent 15 000...19 000 (soojatagastusega, soovi korral veel tõhusamad, näit. passiivmaja lahendused päiksepatareidega)
- vesi, kanal 12 000
- elekter 15 000
Umbes sellise raha eest saab projekti, mille järgi on võimalik reaalselt ehitada ja mille koostajad on asja sättinud tellija soovidele ja normidele vastavaks põhjalikult ja teinud asja mitu korda ümber, et tõesti hea saaks. Selle projekti järgi saab ehitusfirmalt tellida töö ja hiljem nõuda ka täpset tulemust.

Oluliselt odavam on kohaliku omavalitsuse poolt nõutav minimaalne maht, selle saab ca 30 000 krooniga, aga sellega reaalselt ehitada veel ei saa. Noh, teoreetiliselt saab , aga siis pead arvestama, et ehitajad teevad tegelikult mida tahavad ja oskavad, panevad omast peast lihtsalt kõige odavamad asjad ja lihtsamad lahendused paika, mida on kusagil eelmisel objektil näinud. Ja mille eest raha küsivad jääbki hämaraks.

http://www.visioonprojekt.ee
Loona Lepp
arhitekt
+372 5017159
OÜ Visioonprojekt
http://www.visioonprojekt.eu
Vimbeldon
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas Vimbeldon »

Tere Mart,

Projekteerimise lähteülesande koostamisel pea silmas projekti osasid ja staadiume, st mis osadele/detailsusele peaks projektdokumentatsioon vastama. Nii saad pakkumised võrdsetel alustel.
Kui tahad häid lahendusi, mis maandavad sinu riske ehitusprotsessis, siis arvesta, et projekteerimismaksumus (eelkõige kvaliteet) on pöörvõrdelises suhtes riskidega, millest tulenevat kahju/praaki/läbimõtlematust saad hiljem omast taskust lappida. Ja on väga vale arvata, et projekteerimine on üksnes kulukas ja formaalne etapp ehituses, mida nõuab KOV. Järgnevalt kirjleldan projekti osasid ja staadiume põhinedes standartile EVS 811:2002 "Hoone projekt". Esmalt projekti osad, millel on ka erinevad staadiumid.

Ehitusprojekti osad

A — arhitektuur
S — sisearhitektuur
K — konstruktsioon, tarind
KV — kUte ja ventilatsioon, jahutus
VK — veevarustus ja kanalisatsioon
E — elektripaigaldis sh nõrkvol

Ehitusprojekti staadiumid:
Eristatakse kolme ehitusprojekti staadiumit, mis sisaldavad kôiki vajalikke
projektiosi:

— eelprojekt
— pôhiprojekt
— tööprojekt

Eelprojekt sisaldab kavandatava hoone pôhilahendust (lisaks arhitektuuriosale ka hoone ja asendiplaani tehnilise lahenduse pôhiparameetrid). Eriosade (K, KV, VK, E) käsitlus vôib piirduda seletuskirjaga.
Eelprojektile lisatakse asjakohane dokumentatsioon (omandiôiguse dokumendid, krundi plaan, projekteerimise lähteUlesanne, tehnilised tingimused jms). Uldjuhul esitatakse eelprojekt Uhes köites.
Pôhiprojekt on ehituspakkumiste korraldamise aluseks ja selles määratletakse ehitise tehnilised lahendused (ehituskirjelduses ja joonistel) sellise detailsusega, mis vôimaldab ehitusmaksumuse määramist.
Pôhiprojekt esitatakse projektiosade kaupa eraldi (A, K, VK, KV, E).
Tööprojekt on ehitustööde aluseks. Tööprojektis detailiseeritakse pôhiprojekti lahendusi, arvestades valitud töötehnoloogiat ja konkreetsete firmade materjalide ning toodete kasutamist. Tööprojekt esitatakse projektiosade ja tööliikide kaupa eraldi.

Selle alusel võrdle ka ülalpool pakutud hindu ja tee järeldus mahtude/detailsuse kohta.
Soovin edu,
Vimbeldon
amendo
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas amendo »

10 000-15 000 krooniga saab projekti inimene kelle jaoks projekti on vaja pelgalt ehitusloa saamiseks, maja joonistatakse kataloogist maha ja "kohandatakse" omaniku soovidega. Kui on soov ehitada maja vastavalt oma soovidele ning hiljem ei peaks naabrite ja tuttavate ees häbi tundma, et olete kallilt koleda maja ehitanud, peaks projekti tellima ikkagi arhitektibüroost, kus tegutsevad elukutselised arhitektid.
http://www.amendo.ee
Arcsolution
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Jaan 2009, 13:35

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas Arcsolution »

Kokkuvõtteks - säästa 1 000.- projekteerimiselt - kaotad 10 000 ja peale ehitusperioodil.

Omaltpoolt parim näide oli majutushoone ja restorani projekteerimine, kus omanik tahtis ja säästis projekteerimiselt ca 50 000.- ja ehitusperioodil kaotas seetõttu ca 500 000.- kuna ehitaja tegi valmis ühe asja kuigi tellija peas oli teine lahendus ja kuna projekti ei olnud, mis seda tellija lahendust oleks kinnitanud, siis väitis ka ehitaja, et tema oli pakkumise koostamisel mõelnud odavamat lahendust .... jne jne jne ...

http://www.arcsolution.ee
mart0007
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas mart0007 »

Tänud vastajatele. Ega ma ei lotnudki nende "säästu" projektide peale aga mõtlesin et praegusel ehitusvaesel ajal saab projekti kätte juba 80 eest aga hinnad on samad nagu ennem. Niiet nüüd tean paljuga arvestada.
vajaPro
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas vajaPro »

Tere. Saadke hinnakirju kuna vaja hakata ehitama maja. Tarvis siis 1 kordset ahiküttega elamut kus ahi ning köögipliit soojamüüriga kahasse kütavad tervet maja. Pinda vaja ca 80-100m2, viilkatus.
cvk@hot.ee
pro
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas pro »

projektide hinnainfo 56 697 110 info@fenceproject.ee
sulamula
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas sulamula »

Leping vast ikka siduv dokument on, mitte hinnapakkumine :)
arhpro
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas arhpro »

Nii palju kui on inimesi- on ka erinevaid arvamusi. Miks te ühepereelamu projekti soovijad siis lepingut sõlmida ei soovi kui seda pakkuda ? Miks jooksete minema soperdajate juurde kui räägin riigimaksudest ? Ah ? Ometi ei leia ma end kõige kalleima tegija olevat sel turul. Seega- jään oma seisukohale, et hinnapakkumine on siduv minu ja tellija vahel. Lepingut ei pea sõlmima kui ei soovi kuid maksud pean maksma. Ja kujutage endale ette, et on olemas ka inimesi kelle mehesõna maksab !
ohoo
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas ohoo »

Nojah - hinnapakkumine peab siis sisaldama suht konkreetset infot ning viidet siis nt. eestis kehtivale projekteerimistöövõtu lepingu üldtingimustele. Kui hinnapakkumine on a'la anna 50k ma teen sulle homme maja siis võite selle raha ka pigem üle õla visata .. (juhul kui seda plaanite, siis palun andke teada, kus seda sooritada kavatsete ;o)
arhpro
külaline

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas arhpro »

Arusaamatuks jääb, et kas mõni mees käib poes nii, et annab raha kassasse ja siis alles vaatab, et mis selles väärtuses letilt saab või kuidas ? Siiani pole ettemaksu võtnud kuid ka projekti väljastan sularaha arve alusel või arve ning ülekanne koos projektiga.
Samas saan väga hästi aru, et miks enamus tegijaid ettemaksu võtavad. Omalgi need vitsad käes.
Orbuuhen
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 16
Liitunud: 02 Dets 2009, 22:28

Re: eramu projekt

Lugemata postitus Postitas Orbuuhen »

Kui sul on visioon oma majast olemas ja soovid näha kuidas see välja hakkab nägema, milliseid värve või materjale kasutada, siis eriti hea pildi annab sellest ruumiline 3D joonis. Isiklikust kogemusest võin öelda, et pärast 3D joonise tegemist sai päris palju asju ümber muudetud.
http://www.omakoduprojekt.ee/
Vasta