Vahtpolüstüreen (EPS) heliisolatsiooniks?

kuidas soojustada oma elamist
wise
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 04 Okt 2009, 19:29

Vahtpolüstüreen (EPS) heliisolatsiooniks?

Lugemata postitus Postitas wise »

Vajaksin nõu heliisolatsiooni teemal.

Hetkel FIBO sein, millel on karkassil (arvan, et 60 samm) kipsplaat - selle all ilmselt puudub heliisolatsiooni materjal (vill vms). Kuidas probleemi lahendada, kui on soov täiendavalt seinale heliisolatsiooni teha? Juba valmis seina maha võtta ei tahaks, lõhub lage jne. Mulle pakuti varianti, kus olemasolevale kipsplaadile võiks seguga paigutada EPS ning sellele omakorda vasstava seguga kahekordne kipsplaat? Ruum erineva kõrgusega 2,5 ja ca 5,5m.
jan
-
Postitusi: 964
Liitunud: 08 Mai 2006, 22:27
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: Vahtpolüstüreen (EPS) heliisolatsiooniks?

Lugemata postitus Postitas jan »

EPS on väga halb heliisolatsioonimaterjal võrreldes villaga. Kuna EPS-iga läheks sul nagunii ruumi kaotsi, siis kõige lihtsam olekski uus karkass panna, mis on eraldiseisev olemasolevast seinast (mida vähem sellega seod, seda helikindlam tuleb) ning sinna vahele vill. Lõpptulemus peaks olema kordades parem, kui EPS-iga ning selline lahendus vastab ka helikindlate ruumide elementaarnõuetele (vaheldumisi kõva ning pehme kiht).
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 200
Liitunud: 26 Dets 2008, 15:12
On tänatud: 1 kord

Re: Vahtpolüstüreen (EPS) heliisolatsiooniks?

Lugemata postitus Postitas Isetean »

jan kirjutas:EPS on väga halb heliisolatsioonimaterjal võrreldes villaga. Kuna EPS-iga läheks sul nagunii ruumi kaotsi, siis kõige lihtsam olekski uus karkass panna, mis on eraldiseisev olemasolevast seinast (mida vähem sellega seod, seda helikindlam tuleb) ning sinna vahele vill. Lõpptulemus peaks olema kordades parem, kui EPS-iga ning selline lahendus vastab ka helikindlate ruumide elementaarnõuetele (vaheldumisi kõva ning pehme kiht).
:good:
Kaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 84
Liitunud: 22 Jaan 2007, 23:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vahtpolüstüreen (EPS) heliisolatsiooniks?

Lugemata postitus Postitas Kaar »

Fibo summutab madalsagedusmüra,vill kõrgsagedust(näiteks hääl).Ei saanud täpselt aru,mis müra häirib.Sammumüra kõmiseb läbi vahelaekonstruktsioonide.Kindlast kasuta kipsseina ehitusel linti vastu seinu ja põrandat ja kipsplaat ei tohi olla vastu seinu ja põrandat,vaid paar millimeetrit vahet.
Vasta