mure - küttekulud väga suured - mills võib asi olla?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
renx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

mure - küttekulud väga suured - mills võib asi olla?

Lugemata postitus Postitas renx »

ütlen kõigile kõigepealt "tere", sest ma uus kasutaja :)

mure on selles, et on telliskivi maja (umbes 2000 m2) ja kütteks on õlikatlaga keskküte. maja ise on korralik (telliskivi+õhuvahe+telliskivi+soojustus seespool), aknad uued. katel miski sakslaste toodang 100kW. aga kulud on kaks korda suuremad kui olema peaks. on kellegil kogemusi umbes sellise konfiguratsiooniga maja kohta? mis on valesti või mida peaks tegema?

kui on vaja midagi täpsustada, siis küsige. ma ju ehitusvõhik ja ei oska kohe kõiki detaile välja tuua ;)
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

tere

Lugemata postitus Postitas reggie »

pöördu kasutaja Pildistaja poole.. termopildistus peaks näitama soojakadu kohta. Võimalik ka katla paigaldusviga. Tavaliselt ei kipu soe välja minema tugeva koha pealt vaid näiteks vundamendi või akende kohalt.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Maja soojustus nõrk. Ega see pildistamine enam ei aita, saad küll õnneks täpselt põhjuse teada.
Sinu maja ehitus viitab sellele, et soojustust pole ollagi, samuti teostatud valesti. Kurb küll, kuid head lahendust su majale ei oska soovitada.
Vaata oma laed üle, seal kindlasti annab midagi soodsalt teha.
Kasutaja avatar
renx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas renx »

Kalvis kirjutas: Vaata oma laed üle, seal kindlasti annab midagi soodsalt teha.
ok

oskab veel keegi midagi soovitada?
Kasutaja avatar
Pildistaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Pildistaja »

Mulle jäi silma see esmane väide, et kulud on 2 korda suuremad kui peaks olema.
Millel see hinnang baseerub?
Tegemist on suure hoonega ja eks selle kulud ongi küllaltki kopsakad. Muide kui viimaste karmide külmadega katla võimsusest piisas, siis pole hoone soojuspidavusel häda midagi. :wink:
Kõige olulisem on silmale nähtamatu...
Külaline
külaline

Re: mure - küttekulud väga suured - mills võib asi olla?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

renx kirjutas:ütlen kõigile kõigepealt "tere", sest ma uus kasutaja :)

mure on selles, et on telliskivi maja (umbes 2000 m2) ja kütteks on õlikatlaga keskküte. maja ise on korralik (telliskivi+õhuvahe+telliskivi+soojustus seespool), aknad uued. katel miski sakslaste toodang 100kW. aga kulud on kaks korda suuremad kui olema peaks. on kellegil kogemusi umbes sellise konfiguratsiooniga maja kohta? mis on valesti või mida peaks tegema?

kui on vaja midagi täpsustada, siis küsige. ma ju ehitusvõhik ja ei oska ko he kõiki detaile välja tuua ;)
Oleks ka hea teada ,milline on kytte systeem/Suured soojuse kaod voivad olla ka trepikojas./Elan teisel korrusel nii kui panin yhe korraliku valis ukse mul korteris temperatuur tousis 4 kraadi vyrra,st talvel/
Vasta