küsimusi tekitav palkmaja saunalahendus

saunad, santehnika, boilerid jne
arvi86
Uus kasutaja
Uus kasutaja

küsimusi tekitav palkmaja saunalahendus

Lugemata postitus Postitas arvi86 »

tere.

küsimus valmisoleva palkmaja sauna kohta. panen kaasa pildi ja joonise lingi, et oleks olemasolevast hea ülevaade. kahtlasena tundub saunanurga sõlm, kus palksein on näha. kas seal niiskusega ei hakka probleeme tulema. kui ülejäänud seinad on lisasoojustusega ja ilmselt ka aurutõkkekilega. kas peaks selle palgiotsa, millegi niiskust takistavaga katma/võõpama/vms. või on selline ehitus/projekteerimislahendus saunamõnude jaoks täitsa kõlbulik ja peale selle, et lahendus silmale pisut riivav, ei ole konstruktsioonidele muud ohtu?
---
http://arts.planet.ee/saunapilt.JPG
http://arts.planet.ee/saunajoonis.jpg

ette tänades,
arvi
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Re: küsimusi tekitav palkmaja saunalahendus

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Eeldusel, et kütmine kestab niikaua, kuni sein ära kuivab ja/või on toimiv ventilatsioon siis toimib ka see lahendus.
arvi86
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ventilatsiooni, peale ühe avatava akna, pole.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ega rohkem ei oska aidata. On teada, et kui niiskus ei lahku saunast mõistlikul moel siis sellised saunad ei pea aastasadu vastu vaid tekivad puidul mädanemise protsessid. Selle avatava akna võib ventilatsiooni osas nulliks lugeda. Nüüd sõltub kõik kütmisest ja veega ümberkäimisest siseruumides. Lahendus võib kauakestev olla, samas saatuslikuks saada.
kaarel
külaline

Lugemata postitus Postitas kaarel »

Kui küsida võib siis miks ventilatsiooni ei ole? Hea leili võtmise üks eeldus on piisavas koguses värsket õhku. :scratch:
Või on plaan akent saunas käies lahti hoida?
arvi86
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ei tea mina, miks see saun selline on ja miks ventilatsiooni pole. küsimus oligi, mida ma saan teha takkajärgi ära selleks, et saun kasutuskõlbulik oleks? seniste vastuste põhjal olen aru saanud, et ventilatsiooniauk seina puurida ja võib julgelt saunamõnusid nautida. olen ma õigesti aru saanud?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Paljast augu seina puurimisest ja ventilaatorist on vähe kasu, kui need jäävad seisma. Ventilatsiooni polegi niiväga vaja saunaskäimise ajal, kui just peale sauna, et ta imeks saunast niiske õhu välja ja asendaks kuivemaga. Kui ta sul jääb käsilülitisse siis ta ei täida oma funktsiooni. Seega peab süsteem olema igal juhul automaatne või taimeriga (st. pannes tööle töötab 4 tundi peale kerise väljalülimist või saunast lahkumist). Sel juhul võib kindlalt väita, et ventilatsioon on teinud kõik, et viia miinimumi mädanemis ja hallitusprotsessid.
Kasutaja avatar
lauri1988
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas lauri1988 »

Kas see "soemüür pole valesti või vale koha peale laotud" või saan valesti aru?ega selline asi just hea pole,ehita nurk kinni ja kasvõi plaadi ära telliskivi imitatsiooni plaatidega aga eelnevalt muidugi Aguastop.
Üldehitus Tartumaal. 53423445
Tehtud Tööd: http://fotoalbum.ee/photos/ecoehitus
eco.ehitus@mail.ee
Vasta