Detailplaneering - kohustus või võimalus?

Tiitp
külaline

Detailplaneering - kohustus või võimalus?

Lugemata postitus Postitas Tiitp »

Vabandan, kuid ei leidnud vanemate teemade hulgast enda küsimusele vastust.

Nimelt soovin teada, kas detailplaneeringuga kaasneb kohustus see ka täiel määral ellu viia või annab see lihtsalt võimaluse detailplaneeringus näidatud teoks teha?

Täpsemalt mure selles, et soovin osta kunagi liigse optimismi käes kannatanud arendajalt maatüki, mis on detailplaneeringu järgi jagatud kaheteistkümneks elamukrundiks. Paraku soovin ma sinna ehitada elamise vaid endale - ehk siis elumaja ja sauna, mitte rohkem.
Arcsolution
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Jaan 2009, 13:35

Re: Detailplaneering - kohustus või võimalus?

Lugemata postitus Postitas Arcsolution »

Tere,

Lihtsamalt võiks selgitada asja nii, et juhul, kui kehtestatud detailplaneeringu kohased teed, trassid (vesi, kanal, elekter) ei ole välja ehitatud, siis kohalik omavalitsus sulle ehitusluba eramu ehitamiseks ei väljasta. See on tingitud sellest, et juhul, kui KOV väljastaks ehitusloa ilma trassideta, siis tekiks sul kui elanikul kohe nõue valla vastu, kuna vald ei ole sinu elamise jaoks taganud vajalikke kommunikatsioone. Ehk kõik mis detailplaneering on määratlenud oma lahenduses tuleb ka reaalsuses ära teha, et kogu nn elurajoon ka toimiks ja saaks ehitada kasvõi 1 eramu. Võimalus on ju ka detailplaneering tühistada, mis on lihtsam, kui krundid ei ole kinnistatud ja on jagatud vaid paberil.

Pöördu antud küsimuses KOV-i planeeringute spetsialisti või arhitekti poole - küll nad teavad antud koha ja probleemide kohta täpselt nõu anda.
Tiitp
külaline

Re: Detailplaneering - kohustus või võimalus?

Lugemata postitus Postitas Tiitp »

Tänud!
ttt
külaline

Re: Detailplaneering - kohustus või võimalus?

Lugemata postitus Postitas ttt »

Mul ka analoogne küsimus, soiku jäänud arendusest. Detailplaneering on kehtestatud ja maaameti kaardi järgi on kruntideks jagamata. Mul soov osta üks krunt, aga kuidas on õigem või targem toimida?
Kuna praeguse planeeringu järgi peaks tulema tervele arendusele oma alajaam, puurkaev ja kanalisatsioon, siis kuidas toimida kui on ainult ühe krundi ostu soov?
Kas osta krunt ja lasta tühistada planeering sellel krundil ja siis uuesti algatada detailplaneering ja ainult sellel krundile või saab ka nii, et muuta planeeringut? Kuna selle krundi kõrval asub juba elamukrunt, siis saaks vee ja elektri sealt kaudu tuua.
Ehk, siis kas planeering lasta tühistada või saab ka planeeringut osaliselt muuta?
Vasta