Eratee ehitus.

ehituslubadega jms seonduv
liifer
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 15 Mai 2008, 17:04

Eratee ehitus.

Lugemata postitus Postitas liifer »

Ma soovin ehitada phm oma maa peale eratee, mis liitub vallateega. Kas ma pean mingisuguse projekti tegema vms? Kas on mingeid piiranguid ala naabri kinnistu lähedus jne. Kas keegi oskab aidata või teab kust abi saab? Vallas nagu ajavad mingit pada, ühesõnaga ise ka ei tea. Teeseadusest ei loe nagu välja midagi. Eratee peaks nagu enam-vähem oma suva olema vist?!

Ette tänades,

liifer
mti
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 17 Mär 2009, 10:47
Asukoht: Tallinn

Re: Eratee ehitus.

Lugemata postitus Postitas mti »

Vot sattusidki teema otsa, millel on palju eriarvamusi.

Ehitis on hoone või rajatis. Rajatiste alla käivad omakorda ka teed. Ehitusseadus käib kõigi ehitiste kohta, kui seda ei ole määratletud teiste seadustega. Teeseadus käib aga ainult avalikult kasutatavate (ehk on kantud Teeregistrisse) teede kohta, mille alla erateed ei käi.

Siit siis peakski tulenema järeldus, et erateed käivad ehitusseaduse alla. Aga uskuge mind, nii MKM-is kui KOV-ides on eriarvamusi selles suhtes. Ühed siis ütlevad, et käibki ehitusseaduse alla, ehitusseadus aga teedele nõudeid üldiselt ei esita. Teised jälle ütlevad, et teed käivad ainult teeseaduse alla ja kuna teeseadus erateedele ei rakendu, siis on erateed väljaspool seadusi ja neile nõudeid ei esitata. Ehk saad mingit infot detailplaneeringust.

Mis ma tahan öelda, on see, et erinevad seisukohad on nii MKM-i teede- ja raudteeosakonnal kui ehitus- ja elamuosakonnal. KOV-idest rääkimata.

Ühesõnaga midagi kasulikku ma sulle rohkem öelda ei oskagi. Kuna minu töös on igapäevaselt sama probleem, siis koostamisel on ametlik infopäring MKM-ile, mille haldusalasse see kuulub. Kui vastuse saan, siis annan siin ka teada.

Parimat
liifer
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 15 Mai 2008, 17:04

Re: Eratee ehitus.

Lugemata postitus Postitas liifer »

Vallas öeldi, et tee mingi enam-vähem projektikene ala pakinemine maastikul ja siis ristlõige ja pealtvaade jne. Ütlesid, et siis käib küll neile. Ma pole ise sellist asja kunagi joonestanud ega teagi kuidas see teha. Kas eelpostitajal või kellegil on mingisugune näide kruusatee projektist olemas. Mõtlesin, et vehin neile midagi paberile valmis ja panen kopa maasse.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 283
Liitunud: 22 Nov 2008, 23:16
On tänanud: 6 korda

Re: Eratee ehitus.

Lugemata postitus Postitas Busta »

arvan, et ei pea mingit projekti tegema. Kui küsima lähed, siis mida tarka sulle sealt öelda osataksegi- et, sa joonista midagi ja siis anna aga minna
Vasta