truubi ja pliidi plaatimine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
sosssepp
külaline

truubi ja pliidi plaatimine

Lugemata postitus Postitas sosssepp »

:hello: Tere kõik targad ja targemad !Soov on plaatida punasest tellitest ehitatud pliiti ja truupi .Miskipärast on need üle võõbatud pinoteksiga ja näevad näotud väja Kaunima välimuse andmiseks ongi siis soov plaatida .Kogenumad ehk oskavd soovitada mis mõõdus plaadid näevad kenamd välja
jeff01
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 257
Liitunud: 22 Nov 2007, 19:22
On tänatud: 1 kord

Re: truubi ja pliidi plaatimine

Lugemata postitus Postitas jeff01 »

olen plaaditud pliiti näinud aga tekkis küsimus kas need plaadid tõesti seal seisavad ? kus toimub soojuspaisumine ? vuukides?
Õhuke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 198
Liitunud: 05 Sept 2008, 21:58
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 27 korda

Re: truubi ja pliidi plaatimine

Lugemata postitus Postitas Õhuke »

sosssepp kirjutas::hello: Tere kõik targad ja targemad !Soov on plaatida punasest tellitest ehitatud pliiti ja truupi .Miskipärast on need üle võõbatud pinoteksiga ja näevad näotud väja Kaunima välimuse andmiseks ongi siis soov plaatida .Kogenumad ehk oskavd soovitada mis mõõdus plaadid näevad kenamd välja
Pottidest soojal müüril püsivad juba kuuendat aastat. Käisin just näppimas, kopsimas, kinni mis kinni. Kuni kulbi rauani soemüür glasuurpotist, edasi lihtpott. Plaadi panekuks võtsin poest kõige kangema segu, selle millega vanale plaadile peale kleebitakse. Plaat on 10x10. Niisugused 9 kaupa võrgule kleebitud. Glasuuritud osale vedasin hästi jämeda liivapaberiga kraapsud peale, Tont teab, kas sellest kasu oli, omal jäi vähemalt hing rahule. Plaadi mõõdu kohta ütleb loogika, vähemalt minu mõte oli tegemise juures, mida väiksem plaat, seda rohkem vuuke ja mängimisvõimalust. Seega väiksem tõenäosus lahti mängida. Aga kui ei proovi siis ei tea.
Diletant ehituses aga ehitan....
...ainult endale
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 400
Liitunud: 06 Nov 2007, 10:38
Asukoht: liikuv
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 4 korda

Re: truubi ja pliidi plaatimine

Lugemata postitus Postitas ats »

.Põhimõtteliselt plaatida saab.Kasutama peaks tugevaid segusid,näit.Maxit renovation fix või klinkerilaasti-viimane eriti sobilik küttepindadele.Vuukide osas probleemsed kohad praeahju ja kolde ümbrus,temp.mängimine võtab praod sisse.Ise olen nendes kohtades kasutanud vuugis silikooni ja kõik OK.Plaadi formaat on muidugi maitse asi ja sõltub pliidi suurusest,enamasti 10X10 20x20 20x25 jm.Aga väga ilus jääb saetud dolomiidiga kattes.Mängimist muidugi rohkem aga tulemus ilus.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
Vasta