Ei tekita ma mingit paanikat.Siin foorumis tuleks lõpetada see lugejate koolitus kuidas TULEGA MÄNGIDA.Tulega ei mängita.Kalvisel on tõesti äkki korsten puhas ja ei juhtu midagi,aga teistele pole mõtet seda ohtlikku mängu õpetada!Korstnik kutsutakse pahatihti alles siis kui enam üldse ei tõmba,aastaid täiega köetud ja nii mõnigi nendest loeb siin mida asjatundmatud büromaanid soovitavad.Praegu täitsa tüüpiline väljakutse kus uues majas 6aastat köetud ja kuna suits hakkab vägisi tuppa tulema siis tekib vajadus korstent puhastada,korstnas sendine kiht tahma ja pigi. nagu ehitajatel tavaks ehitatakse nii nagu mugavam,puittalad vastu kivikorstent jne ning päästeamet võtab kõik selle jama võltsitud dokumentide alusel vastu.Ja kui nüüd mõni eelpool kirjeldatud maja omanik kalvise soovitust järgib siis tagajärgede peale ei taha mõeldagi.Kalvis kirjutas:Olen seda ajalehega trikki teinud 20 aastat ja mitte kordagi pole mingit ohtu olnud. Loomulikult on tahma max 1 mm korstna otsas ja korstent on puhastatud regulaarselt, kuigi tahma on saadud heal juhul ehk kellutäis. Kuid ma ise ja nende küttekollete kasutajad ei kasuta sussitamist - ahi (pliit, kamin) köetakse kohe kuuma leegiga kuumaks ja kui tuli kustunud siis siiber kinni. Ja kilesi ning poolprügi on samuti köetud ilma igasuguse pigitumise tagajärgedeta. Minuarust tekitad paanikat, kuigi teoreetiliselt on sul õigus - kui korsten on pigist-tahmast paks võib ta põlema minna ja see võib olla väga ebameeldivate tagajärgedega.
Kalvis mõtle enne pisut kui lugejatele lollusi õpetama hakkad.