Õhk-vesi soojuspumpade hind

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
raimo
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 07 Aug 2007, 12:47

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas raimo »

[quote="suur huviline"][quote="pumba ehitaja"]Panen siia info, mida ise kasutan. Huvilised leiavbad info soojuspumpades kasutatavate või kes tahab ehitada õhk-õhk soojuspumba õhk-vesipumbaks freoon-vesi soojusvahetite kohta. Alates lk12 on condenserite variandid koos parameetritetega toodud.
http://intern-www.alfalaval.com/solutio ... ochure.pdf[/quote]

...kas ise panete ka asju kokku või oskate juhendada või kedagi soovitada?

Netis olen nii mõndagi pilti näinud, kus on ühendatud välisosa läbi freoon-vesi soojusvahetikeskküttesüsteemiga...

Tahaks hirmsasti ise või kellegi juhendamisel või abiga õhk-freoon-vesi soojuspumba kokku panna:
1) installatsiooniga ja muu vajaliku ostuga saab ise hakkama
2) vajaliku freoon-vesi plaatsoojusvaheti saab Alfa Lavalist
3) välisseade - kellelt saab hea hinnaga ja milline? Vakjalik oleks ca. soojatootlikust 7-9kW, elektrivõimsusega mitte üle 2,5kW
4) kuidas välisseadet juhitakse, seadistamine?

Mida veel vaja?

Oleksin tänulik kui saaksin jutust tegudeni ja töötava süsteemini...
arturst@hot.ee[/quote]

jah, sama siin, jätan ka oma meili aadressi huvi suur
Viimati muutis raimo, 22 Sept 2008, 22:54, muudetud 1 kord kokku.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 171
Liitunud: 12 Mär 2007, 16:34
Asukoht: Võidu 3, Rakvere
Kontakt:

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas korsten »

OÜ Planray võib müüa ka selliste hindadega samaväärseid seadmeid, näiteks 10kW seadme võiks ka müüa 60000-ga, see hind juba sisalsaks ka km 18%. No problemos amigos, kuid tegu on ikkagi "chilleritega", mis töötavad edukalt umbes kuni -10 kraadini ja seda korraliku kasuteguriga. Aga mis edasi saab? Korralikud õhk/vesid töötavad kuskil -18 või -20 kraadini. Mis firma toodetega on soojustehnikal tegu, milline on COP (ei oota vastust "kahe milline)?
http://www.planray.ee/?id=203&sub_id=226&p=5|#5
sellel lehel on Planray poolt pakutavad seadmed (õhk/vesi), korralikud seadmed jäävad samma hinnaklassi ka teistel müüjatel, võibolla seal +/- 20 000!
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Hakkas nagu huvi tekkima aga hinda nähes läks see huvi siukse hooga minema, et kõik kehtivad kiirusrekordid olid naljanumbrid. Mis kuradi asi seal nii palju maksab ? Selle papi eest ma parem mängin edasi oma tahkekatlaga. Muide kui ma oma praegust asja käisin ühest firmast uurimas siis räägiti ka, et koos paigaldusega umbes 100 tuhat. Täpselt samad asjad kruvisin ise kokku ja suutsin saavutada hinnaks umbes 58 tuhat. Ehk siis töörahaks läks umbes 40 000. Mina kruttisin seda asja kokku õhtuti. 2 kuni 4 tundi, kulus kokku 8 õhtut. No ütleme umbes 24 tundi. Ma ei tea, võibolla oligi poolteist aastat tagasi normaalne maksta umbes 24 tunni töö eest umbes 40 000. Igatahes on mul sellest peale kuri kahtlus, et vist on igal pool hinnad haiged ja pigem ostan välismaalt või jätan üleüldse ostmata aga seda idiootset kaupmeest ka ei toeta. Mingi olmeelektroonikaga olen sama asja kogenud. Võrrelnud siis hindu siin- ja sealpool piiri. Eestis maksis käekell 650 EEK ja Itaalias 22,5 €.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 171
Liitunud: 12 Mär 2007, 16:34
Asukoht: Võidu 3, Rakvere
Kontakt:

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas korsten »

Mina olen sinu jaoks idiootne kaupmees? keegi ju ei rääkinud, mis see maksab siis, kui ise kokku paned. see käekell, mille sa näiteks tõid - pane ise kokku, saad äkki 10 euriga?
samas võiks uurida ka võimalusi, mida need seadmed võimaldavad.. kui oskad ise kokku panna ja automaatika külge, pole mingit kahtlust, et nii kõige odavam aga kui ise ikka seda asja väga ei jaga, siis tasub see raha välja käia ja osta korralik seade. võrdluseks niipalju, et kui tahad õhk-õhk soojuspumbaga maja kütta, kas ostad Fujitsu või ChiGo pumba?
dumbuser kirjutas:Hakkas nagu huvi tekkima aga hinda nähes läks see huvi siukse hooga minema, et kõik kehtivad kiirusrekordid olid naljanumbrid. Mis kuradi asi seal nii palju maksab ? Selle papi eest ma parem mängin edasi oma tahkekatlaga. Muide kui ma oma praegust asja käisin ühest firmast uurimas siis räägiti ka, et koos paigaldusega umbes 100 tuhat. Täpselt samad asjad kruvisin ise kokku ja suutsin saavutada hinnaks umbes 58 tuhat. Ehk siis töörahaks läks umbes 40 000. Mina kruttisin seda asja kokku õhtuti. 2 kuni 4 tundi, kulus kokku 8 õhtut. No ütleme umbes 24 tundi. Ma ei tea, võibolla oligi poolteist aastat tagasi normaalne maksta umbes 24 tunni töö eest umbes 40 000. Igatahes on mul sellest peale kuri kahtlus, et vist on igal pool hinnad haiged ja pigem ostan välismaalt või jätan üleüldse ostmata aga seda idiootset kaupmeest ka ei toeta. Mingi olmeelektroonikaga olen sama asja kogenud. Võrrelnud siis hindu siin- ja sealpool piiri. Eestis maksis käekell 650 EEK ja Itaalias 22,5 €.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Eestis on turu väiksusest tingitud need müügimoonutused, kus silma pilgutamata võib 2-3 korda hinda juurde kruvida. Ja olgem ausad, Lääne-euroopa firmad ei oska või ei taha müüa oma kaupa. Väga levinud on kartell, kus on kokku lepitud, et firma x soome kontor ei tohi müüa eestisse, eestis on aga ainuesindusel hind 2x soome hinnast.
Ega täna muud lahendust pole, kui autole hääled sisse ja üle riigipiiri ning tagasitulles on hea meel, et sõit oli tasuta ja jäi raha ülegi. Mul mitu tuttavat, kes sedasi elavadki tuues elektroonikat eestisse. Nende ainus mure on, et soomes pole nende jaoks mingeid vaatamisväärsuseid ja sõit kipub rutiiniks minema.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Sa ei saanud üldse vist aru. Ma küsisin misasi seal niipalju maksab. Hinnakirjast leidsin mingi boileri. S200 on nimeks Ja hind oli tühine 19200 pluss KM. See on vist 200 liitrine boiler. Vot seda nimetan ma kirveks. Sina nimeta kuidas tahad. Aga kui kõik müüvad seda asja sellise hinnaga siis võibki ostjale jääda tunne, et see ongi õige hind.
Mis käekella näitesse puutub siis ma ei saa aru, miks sa sinna selle kokkupanemise juurde kruvisid ? Ma lihtsalt ei saa aru, miks on umbes 2500 kilomeetrit vahemaad võimeline asja hinda kahekordseks ajama. Õnneks ei saa ka sina sellest aru ja hakkad esimese asjana kohe seletama, kui loll klient ikka on, et ta ei osta. Aga võimalik, et eestis on tõesti nii vähe ostjaid, et pole mõtet hinda alla painutada lootuses, et siis saab rohkem müües suurema kasumi. Aga nii või naa ei hakka ma praegu isegi mitte uurima, miks see õhk-vesi hea või halb on, millised firmad ja kui head või halba asja toodavad jne. Selle papi eest võin ma 15 aastat vabalt oma kivisöe ja puudega mängida ja võibolla on selle aja peale midagi muud leiutatud. Ja ma ei sure veel ära, kui peab natuke rohkem liigutama, seega see mugavuse teema pole minu jaoks küll mingi argument. Aga tänan pakkumast.
Viimati muutis dumbuser, 29 Aug 2008, 13:17, muudetud 1 kord kokku.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 171
Liitunud: 12 Mär 2007, 16:34
Asukoht: Võidu 3, Rakvere
Kontakt:

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas korsten »

See boiler on tõesti kallis.. seal sees on vaskspiraal, mis siis kütab boileris olevat vett. ja see SRP itaallaste boiler tõesti on kallis. ja mis 2500km ja mis 2 korda.. kurat sa räägid oma käekellast, mille kuskilt mujalt odavamalt saab, sa uuri, kas näiteks mõnda seadet meie toodangust valmistajamaal pannakse odavamalt paika! tõenäoliselt pannakse, kuid vahe ei ole kindlasti suur. transport on ka tõesti selle koguhinna juures väike asi aga mis hindadesse puutub, siis peamiselt sõltub ikkagi maaletooja või edasimüüja hind tootja hinnast. ja toon näite suvaliste numbritega ja garanteerin, et Planray müügitaktika ei ole a.la 50000 omahind *2=100 000 + km18% + paigaldus. sry aga kui elada tahad, siis ei saa ju seadmeid omahinnaga müüa aga loomulikult peab ka kasum iga müügi juures mõistlik olema! ja ma usun, et see on ka mõistlik teistel.. ja sa arvad, et see 60 000 kroonine seade müüakse alla omahinna, seal kasumit ei ole sisse arvestatud? ja keegi ei olegi ju sul keelanud kivisöe või puudega kütta, edu selles aga miks siis on üldse vaja kritiseerida asju, mida nagunii ei osta ja mis ei huvita ja halvimal juhul veel sekkutakse asjadesse, millest midagi ei teata!
ja kui sa hakkad hinda tingima ja sulle suudetakse 50% allahindlust teha, siis võib jah igaüks omad järeldused teha, mis on ostu ja mis müügihind.
igatahes, ma loodan, et me ei jää siin vaidlema, saa aru, et me müüme seadmeid sellise hinnaga, millega meil kannatab müüa (vähemalt kehtib see OÜ Planray kohta)
dumbuser kirjutas:Sa ei saanud üldse vist aru. Ma küsisin misasi seal niipalju maksab. Hinnakirjast leidsin mingi boileri. S200 on nimeks Ja hind oli tühine 19200 pluss KM. See on vist 200 liitrine boiler. Vot seda nimetan ma kirveks. Sina nimeta kuidas tahad. Aga kui kõik müüvad seda asja sellise hinnaga siis võibki ostjale jääda tunne, et see ongi õige hind.
Mis käekella näitesse puutub siis ma ei saa aru, miks sa sinna selle kokkupanemise juurde kruvisid ? Ma lihtsalt ei saa aru, miks on umbes 2500 kilomeetrit vahemaad võimeline asja hinda kahekordseks ajama. Õnneks ei saa ka sina sellest aru ja hakkad esimese asjana kohe seletama, kui loll klient ikka on, et ta ei osta. Aga võimalik, et eestis on tõesti nii vähe ostjaid, et pole mõtet hinda alla painutada lootuses, et siis saab rohkem müües suurema kasumi. Aga nii või naa ei hakka ma praegu isegi mitte uurima, miks see õhk-vesi hea või halb on, millised firmad ja kui head või halba asja toodavad jne. Selle papi eest võin ma 15 aastat vabalt oma kivisöe ja puudega mängida ja võibolla on selle aja peale midagi muud leiutatud. Ja ma ei sure veel ära, kui peab natuke rohkem liigutama, seega see mugavuse teema pole minu jaoks küll mingi argument. Aga tänan pakkumast.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma räägin veel, et ma ei tea milline on kasum siin või seal. Võibolla eestisse kui mingisse perifeeriasse tuuakse asju jõleda kirvehinnaga ja seepärast ei saagi odavamat numbrit küsida. Nii või naa on see praegune hinnanumber minu jaoks mõttetu. Kella näide oli lihtsalt seepärast, et hind on kaks korda erinev. Oleks mingi kasvõi 100 krooni hinnavahe siis ma ei viriseks. Aga näed oli 2 korda. Distants kahe erineva hinna vahel oli umbes 2500 kilomeetrit, juhuks kui asi enne segaseks jäi. Sarnaseid asju on paljud avastanud. Ja seega jääb vägisi mulje, et eestis ei saagi asju odavamalt. Aga ära siis niipalju erutu. Ma olen üsna kindel, et sarnaseid asju leiab enamuse kauplemise kohta. Ja see 50% pole ka mingi ime. Aasta tagasi reklaamis mingi aknafirma et annab asju ära poole hinnaga. Mingi mööblipood (vist oli sotka) teeb mitu korda aastas mingit müstilist laotühendusmüüki, kus on ka hinnad 40% all. Ja kõik need osturallid ja hullud päevad ja muu siuke jama. Ma ei usu elu sees, et nad siis miinusega kauplevad. Tõsi küll nende asjade puhul on käive palju suurem. Diivan läheb kakti, pelleripaber saab otsa jne. Küttesüsteemi ilmselt ei vahetata lihtsalt seepärast, et pole moodne. Selles suhtes on tõepoolest tegu üsna võrreldamatute asjadega. Aga see oli lihtsalt näiteks, et see 50% ei ole võimatu. Aga ma ei vaidle rohkem. Võibolla olen mõne aasta pärast teisel arvamusel.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2834
Liitunud: 22 Juun 2008, 18:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Veidi teemast mööda, aga sotkal hetkel -80% suvemööbel. Ja arvate, et alla oma hinna müüakse?
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 171
Liitunud: 12 Mär 2007, 16:34
Asukoht: Võidu 3, Rakvere
Kontakt:

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas korsten »

Rostfrei kirjutas:Veidi teemast mööda, aga sotkal hetkel -80% suvemööbel. Ja arvate, et alla oma hinna müüakse?
no ma räägin.. kui meie teeks 80% alet, oleks kliendile hind väga super aga siis peaksime hakkama käima ka kliendi juures ööbimas ja söömas ja seda tema kulul :D
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
Raimole
külaline

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Raimole »

Raimole soovitaks Jaak 5044759.
SOOJUSTEHNIKA
külaline

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas SOOJUSTEHNIKA »

korsten kirjutas:OÜ Planray võib müüa ka selliste hindadega samaväärseid seadmeid, näiteks 10kW seadme võiks ka müüa 60000-ga, see hind juba sisalsaks ka km 18%. No problemos amigos, kuid tegu on ikkagi "chilleritega", mis töötavad edukalt umbes kuni -10 kraadini ja seda korraliku kasuteguriga. Aga mis edasi saab? Korralikud õhk/vesid töötavad kuskil -18 või -20 kraadini. Mis firma toodetega on soojustehnikal tegu, milline on COP (ei oota vastust "kahe milline)?
http://www.planray.ee/?id=203&sub_id=226&p=5|#5
sellel lehel on Planray poolt pakutavad seadmed (õhk/vesi), korralikud seadmed jäävad samma hinnaklassi ka teistel müüjatel, võibolla seal +/- 20 000!
Hea tava näeb ette, et konkurente maha teha ei tohi.Seda enam ,kui selleks olulist põhjust pole.
Meie poolt müüdavate seadmete tööparameetrid pole kehvemad ,kui teistel....Vaadake ja võrrelge!
Panin graafikud üles kodulehele.Teil võivad s.pumbad töötada ka -40 kraadi :D juures.Meil määrab temperatruuri ikka kasutatav freoon..R407C... oktoobrist alates ka R410A.Mina igatahes ei julge küll klientidele anda lubadusi ,mis on pigem teooria valdkonda kalduvad.
Edu kõigile soojuspumpade müüjatele ja ostjatele .
Olgem heatahtlikud!
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1011
Liitunud: 12 Sept 2008, 14:19
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 26 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Kui on konkreetseid küsimusi siis võin vastata.
kontakt@coolhouse.ee
Õhk/vesi tüüpi pumpasid on erinevate võimsustega,freoonidega (CO2),eri valmistajatelt jne. Teemat ei saa üldistada.
Üldine tõe tase on see et 0 C välisõhu juures on COP ca 2,5 ja minimaalne välisõhk -10 C kuid on ka kaheastmelisi pumpasid ja pumpasid mis "töötavad " madalatel temperatuuridel.
Õhk/vesi tüüpi soojuspump on väga efektiine korteriühistute ja ettevõtete poolt kasutatavana n.vent. väljapuhujat kasutades välisõhu asemel. Samuti on selge et 1 MWt/h maksab vaid 400.- mitte n.1300.- nagu sooja hind on. Seadet saab kombineerida olemasoleva küttega.
Soojuspumpa saab kasutada pea aastaringselt sooja vee tootmiseks
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Reinup
külaline

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Reinup »

:hello:
Kas siin tegemist teemaga konkurentide osas kes kemplevad kellel suurem jne. :mrgreen:
Aga ärgem unustagem suure kihutustöö juures unustada, et füüsika, termodünaamika ja loodus seadused on ikka kõikidele seadmetele ja tootjatele paraku samad.
Jah eri külmaained on oma keemiliselt koostiselt erineva soojus imavuse võimega ja loovitamis võimega. Samas on kaasaeksed kümaained nn R-410A molekulaarne koostis juba tihe ja mida rohkem neid molekule on seda suurem on selle külmaaine efektiivsus. Kui kompressor ikka surub selle kokku siis need molekulid kihisevad naerust ja pakkatavad soojusest. Kui aga väljas pole piisavalt energiat ei saa ka kahjuks parimad külmaained aurustuda ja pole ka kompressoril miskit suruda ja eks need molekulid seal siis veidi õnnetumas seisus nagu ka nende omanik kelle maja hakkab külmaks jääma. Sellised on seadused ja ärgem siis ikka alapoole -20C eriti ka midagi lootke ja suusres eufoorias ei tohi oma olemasolevat katelt mine ma visata kuna müügimees lubas maa ja taeva kokku.
Ants_100
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 01 Okt 2008, 14:47

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Ants_100 »

Millist pumpa aga saaks ühendada olemasolevasse katlaga süsteemi?

Maja 102m2, radiaatorid+osaline põrandaküte, väike paisupaak 560l, tarbeveespiraal paagis, lihtne Danfoss automaatika. Ise mõtleisn, et oleks uhke, kui on mõni mitte väga kallis õhk-vesi pump, mille saab süsteemi juurde liita. Ja seda siis kasutakski ajal, mil temp. on kõrgem kui -15C'. Ideaalne veel, kui andur mõõdaks paisupaagist ja lülitab end sisse välja-vastavalt kas teda on vaja või mitte.

Mainitud Ultimaat 5500 on üsna hea hinnaga.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Teemaväline aga ... paisupaak on 560 liitrit ? Vast ikka akupaak. Paisupaak on üldjuhul kuskil 10 % süsteemis oleva vee hulgast. Kui aga ongi paisupaak 560 liitrit siis mina ei julgeks seda kogu süsteemi küll väikseks enam nimetada.
Ants_100
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 01 Okt 2008, 14:47

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Ants_100 »

dumbuser kirjutas:Paisupaak on üldjuhul kuskil 10 % süsteemis oleva vee hulgast. Kui aga ongi paisupaak 560 liitrit siis mina ei julgeks seda kogu süsteemi küll väikseks enam nimetada.
Kurivaim jah, paisupaak ja akumulatsioonipaak kipuvad mul jutus segamini minema. Paisupaak on ikka väiksem. :D 560l on ikka akupaak ja see on küll väike.
Ja mõni ontlik pump võiks suuta seda paaki kuumutada +60 C', et seda ka radikatesse lasta siis.
koma
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 13 Okt 2008, 15:45

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas koma »

Endale on silma jäänud Sanyo CO2 Eco. Keegi oskab kommenteerida kaubamärki?
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1011
Liitunud: 12 Sept 2008, 14:19
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 26 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Sanyo CO2 (siis CO2 mitte freoon) pumbad on väga heade tehniliste näitajatega . Paraku on hind ca 3 korda kallim kui odavamatel freoonil töötavatel õhk/vesi soojuspumpadel. Praeguse ca 130 tuh hinnataseme juures kujuneb seadme tasuvusajaks mitte alla 6 aasta.
kontakt@coolhouse.ee
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
antonio1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan 2008, 16:08

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas antonio1 »

Coolhouse kirjutas:Sanyo CO2 (siis CO2 mitte freoon) pumbad on väga heade tehniliste näitajatega . Paraku on hind ca 3 korda kallim kui odavamatel freoonil töötavatel õhk/vesi soojuspumpadel. Praeguse ca 130 tuh hinnataseme juures kujuneb seadme tasuvusajaks mitte alla 6 aasta.
kontakt@coolhouse.ee
mõtetu hind IMO nendel. võtame ühe näite ilma et arvestaks kulusid vesikesküttesüsteemi ehitusele, lihtsalt kütteagregaadi maksumus koos ülalpidamiskuludega:
-tavaline tennidega keskkütteboiler 6-9kw võimsusega, hind ca 8000-
-elektritarbimine nt. 4kw/h, 24h ööpäevas ja kuus kuud järjest, teeb 17280kw/h aastas, kilovati täpset maksumust ma hetkel ei teagi, neid ridu on arvele tekkinud liiga palju, et arvestada viitsiks, maksma peab nagunii. aga võtame näiteks 1,50 eeku=kw/h, aastas läheb siis 25920 eeku, viie aastaga maksaks elektri eest ära soojuspumba soetusmaksumuse. Aga soojuspump ju tahab ka elektrit saada ja sellel suurem risk rikki minna, kuna on keerulisem süsteem.
Kunagi koolis õpetati, et kõik väikesed projektid, mille tasuvus üle viie aasta tuleb prügikati visata...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Energeetikas on täitsa tavaline ka 50 aastased tasuvusajad.
Teine loll eeldus - maja sa vaevalt 5 aastaks ehitad, nii et küttesüsteemi tasub maja elueaga täiesti samasse klassi plaanida. Palju tõsisem oht on, et küttesüsteem ise ei pea niikaua vastu, ma kardan, et soojuspumbad hakkavad peale 20 aastat kergesti rikki minema.
antonio1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan 2008, 16:08

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas antonio1 »

Kalvis kirjutas:Energeetikas on täitsa tavaline ka 50 aastased tasuvusajad.

Kõik õige, kui pead silmas mingit suurt katlamaja.
Kalvis kirjutas:Teine loll eeldus - maja sa vaevalt 5 aastaks ehitad, nii et küttesüsteemi tasub maja elueaga täiesti samasse klassi plaanida. Palju tõsisem oht on, et küttesüsteem ise ei pea niikaua vastu, ma kardan, et soojuspumbad hakkavad peale 20 aastat kergesti rikki minema.
Ma kardan, et palju suurem probleem on seadmete moraalne vananemine, vaadates viimase aastakümne tehnika arengut ja inimeste tarbimise suurenemisest tekkivat ressursside nappust ning seeläbi kallinemist. 25a. pärast on kardetavasti tänasest energiasäästlikust soojuspumbast saanud tolle hetke mõttes ressursside raiskaja.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Sellele viimasele panen ise ka käe alla. See on ka peamine põhjus, miks väga kalli katla ostmine on kahtlase väärtusega. Küttetorustik/radikad ise ilmselt moraalselt ei vananegi aga katelde puhul võib küll juhtuda, et olukorra muutumise tõttu ei osutu tehtud investeering kuidagi tasuvaks.

antonio1 toodud arvutuse puhul ma ütleks pigem, et kulud on isegi liiaga pandud - 6 kuud 4KW küttevõimsust on ikka päris suur kulu. Elektrihind on hetkel märgatavalt alla 1,5 EEK (vähemalt kui küttepaketti kasutad, mis tundub loogiline sellise lahenduse juures).
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
antonio1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan 2008, 16:08

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas antonio1 »

2korda2 kirjutas:antonio1 toodud arvutuse puhul ma ütleks pigem, et kulud on isegi liiaga pandud - 6 kuud 4KW küttevõimsust on ikka päris suur kulu. Elektrihind on hetkel märgatavalt alla 1,5 EEK (vähemalt kui küttepaketti kasutad, mis tundub loogiline sellise lahenduse juures).
Vaatasin viimaselt arvelt järgi: küttepakett, peakaitse 25A, tarbimine kõik kokku 800kw/h, summa 1092 eeku.

Ma ise hetkel veel keskküttega igapäevaselt ei kütagi, väljas on nii soe, et kord päevas tulikivi kaminat kütta hoiab maja niipalju sooja, et lühikeste varrukatega kannatab olla
antonio1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan 2008, 16:08

Re: Õhk-vesi soojuspumpade hind

Lugemata postitus Postitas antonio1 »

Huvitav oleks vaadata mõnda 100+K eeku maksva õhk-vesi tüüpi soojuspumba komponentideni lahtilöödud hinnapakkumist. Mitte sise-, välisosa, torustik jne, vaid et oleks välja toodud kõikide tükkide hinnad, u. nagu auto mootorile remondikalkulatsiooni koostades.

Ehk mõni pumbamüüja riputab siia midagi sellist!
Vasta