põhjavee soojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
muhv
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 30 Juun 2008, 10:35

põhjavee soojuspump

Lugemata postitus Postitas muhv »

Lugedes Tõnu Kasikovi magistritööd http://www.ekvy.ee/images/Kasulikku/Peatykid%201_5.pdf
trekkis küsimus sellise variandi kohta nagu "põhjavee soojuspump", mis sisuliselt pumpab põhjavett võtab sealt ära 2C ja laseb tagasi

Kas keegi on sellist asja paigaldanud või mingeid tasuvusarvutusi teinud?
jätaks esialgu puuraugu hinna välja
Viimati muutis muhv, 03 Juul 2008, 23:12, muudetud 1 kord kokku.
pimeroolis
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 98
Liitunud: 06 Sept 2008, 10:37
On tänatud: 1 kord

Re: põhjavee soojuspump

Lugemata postitus Postitas pimeroolis »

minu meelest on olemas tavaline maakütte versioon mis kasutab puurkaevu ehk soojuskaevu energiat maakontuurina kaevu paigaldatakse U aasa kujuline maakontuuritoru kus ringleb soojuskandja (30% alkoholilahus mis ei saasta põhjavett kui peaks mingi äksident juhtuma) pidi olema üks kindlamini toimivatest versioonidest ja sobib muidugi neile kel maaga priisata ei ole kaevu võib puurida ju kasvõi maja seina äärde muidugi oma pitsati paneb asjale puurkaevu hind kuigi soojuskaevus võib mantlina kasutada ka plasttoru sest sealt joogivett võtta ei tohi kui oleksin omale soojuskaevu valinud maja pind natuke üle 200m2 oeksin pidanud puurima 170m või 2 korda 100m põhjavee tasemest !
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: põhjavee soojuspump

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kle proovi nüüd vähemalt kaks lauset teha selle jutuga. Muidu ise kirjutad ja ise loed, teised ei saa kottigi aru.
hotpepper
külaline

Re: põhjavee soojuspump

Lugemata postitus Postitas hotpepper »

Eestis puurimine on väga kallis, vaja saada palju pabereid, nii et ie ole mingit mõttet. Ja kui ma ei eksi, siis sellne süsteem on looduskaitse poolt keelatud panna, aga ma ei ole kindel.
pimeroolis
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 98
Liitunud: 06 Sept 2008, 10:37
On tänatud: 1 kord

Re: põhjavee soojuspump

Lugemata postitus Postitas pimeroolis »

hotpepper kirjutas:Eestis puurimine on väga kallis, vaja saada palju pabereid, nii et ie ole mingit mõttet. Ja kui ma ei eksi, siis sellne süsteem on looduskaitse poolt keelatud panna, aga ma ei ole kindel.
Tere hommikut.Minu teada ei peaks olema keelatud.Muidugi eks ta oleneb kohast.Paberi ajmine on tõesti aega nõudev, eriti keskonna teenistusega võib närve kuluda.Kaevul peab olema pass.Isiklikult olen asjaga nõus, mingi kontroll peaks olema,et iga mats omale suvaliselt auku õue peale ei tee, küsimuses ikkagi põhjavesi.Rohelistelt võib ka mõne kasuliku näpunäite saada.Endal just puurkaevu paberid vedamas(joogivee).Hindu peab küsima eri tegiatelt ja mainima soojuskaevu võib üllatusi vastu tulla...Maakütte pakkuja peaks oskama kaevu sügavusest rääkida .Lähtekoht on et kui köetavat pinda on üle 200m2 siis kipub sinna 200m piirimaile.Kui sul aga paas all on pääsed kergemalt sinna reeglina mantlit ei panda.
Vasta