kaablisooned eraldi kõris

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
nõutu
külaline

kaablisooned eraldi kõris

Lugemata postitus Postitas nõutu »

Selline küsimus, et elektrik oli mul majaehitusel teinud "ratsi", kus põranda alt minevasse kõrisse oli aetud mõni kaabel ilma valge katteisolatsioonita - põhjuseks see, et enne põrandavalu oli ta liiga vähe kõrisid paika pannud.
Kas üldse selliselt, ilma kaabli katteisolatsioonita, tohib sooni vedada?
Elektrik väidab, et tohib ja pole probleemi.
joosu
külaline

Re: kaablisooned eraldi kõris

Lugemata postitus Postitas joosu »

Põhimõtteliselt tohib nii panna küll. Arvestama peaks aga sellega, et kui neid sooni seal kõris liiga palju saab, siis jahtumistingimused halvenevad ja erinevaid sooni ei tohiks enam koormata sama suure vooluga kui see ühe kaabli puhul oleks lubatud.
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 253
Liitunud: 23 Nov 2007, 20:33
On tänatud: 3 korda

Re: kaablisooned eraldi kõris

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Kui koormused jäävad konkreetsetele kaablitele lubatud piiridesse ei tohiks probleeme tekkida. Betoon on küll suure inertsiga soojusjuhina kuid tõenäosus, et kõikidest kaablitest üheaegselt max vool läbi jookseb on väike. Muidugi see arvamus on konkreetset olukorda täpselt teadmata öeldud. Enda eramul arvutasin samuti kaabli ristlõiget (pliit 4 rõngaga, praeahi, nõudepesumasin, valgustus + töötav kodumasin(ca 2 kW)). Selle järgi oleks pidanud paigaldama väga jämeda kaabli nagu kreissaele...
Et aga kõik korraga tööle läheb, pealegi max võimsusel- vähe tõenäoline. Lihtsalt automaat lööb ülekoormuse tekkides välja.
Viimati muutis aivar00, 23 Juul 2008, 15:05, muudetud 1 kord kokku.
Tambet
külaline

Re: kaablisooned eraldi kõris

Lugemata postitus Postitas Tambet »

Enda eramul arvutasin samuti kaabli ristlõiget (pliit 4 rõngaga, praeahi, nõudepesumasin, valgustus + töötav kodumasin(ca 2 kW)).
Tavaline pliit(4 rauda ja praeahi) on tavaliselt juba 6...9kW. Tõenäosus, et need kõik koos töötavad on muidugi väike...
Külaline
külaline

Re: kaablisooned eraldi kõris

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Soomes tehaksegi juhtmed torus kaabli asemel ja torud pannakse nii et oleks hiljem võimalik vajadusel vahetada sooni ilma midagi lahti lõhkumata.
Vasta