Ärge seda kodus järgi tehke!

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 430 korda
On tänatud: 472 korda

Ärge seda kodus järgi tehke!

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Telliti ühe toa lae kiire viimistlus seintega sarnaseks. Seinad olid juba ammu viimistletud mikrotsementkrohv viimistlusega. Läksin kohale objektiga tutvuma ja jäin seda vahtima. Ca 1/4 laest oli mingeid vatitupse täis. Mu küsiva ilme peale seletati, et laes olid olnud nn "pilved" ehk vist mingi polüesterist vatiini kraasitud variant. Noh, eks lapsuke oli vist "pilvedest" välja kasvanud ja aeg oli teda reaalsusesse tuua. ;) Kuna seinad olid juba mikrotsementviimistlusega, ilusad ja tellija seinte viimistlusega häppi, siis sooviti nüüd ka lage sama tooni ja viimistlusega. Ei ole probleemi, aga kuigi tellija oli suuremad pilved eemaldanud, siis mikrotsemendi jaoks aluspind mulle kohe mitte ei sobinud. Pärast lae lihvijaga üle käimist oli tuba nagu villavabriku kraasitsehhis. :) Hakkama sain ja esimene kiht mikrotsementi ka laes. Pilt esialgsest kah.
Pilved hajusid.jpg
Mu selle teema mõte on selles, et tellijad oma kodu sisutamisel võiks natuke mõelda ka tulevikule ja rahakotile, mitte ainult sisukujundaja soovitatu hetkel moes olevale või juutuubist või tiktokist nähtule ja esialgu ägeda variandina tunduvana. Jah, loomulikult me kõik soovime või tahame lapse või enda jaoks ägedat, aga ka iga äge viimistlus läheb mingil hetkel lihtsalt igavaks kätte kui pead seda iga päev nägema. Teine selle teema mõte on selles, et kogu aeg soovitatakse mõelda tulevikule, et kõik oleks lihtsam ja soodsam, siis nende "kiudpilvede" eemaldamine on maalrile siiski lisatöö järgmise viimistlustehnika paigalduseks. Ja selle lisatöö eest küsitakse raha. :)
Minu arvates sama probleem on või tuleb kindlasti ka ca 10-15-20 aastat tagasi eriti pop olnud kas savikrohvi 1-2mm paksuste dekoratiivsete lõpptulemuste erinevate variantidega viimistletud või savivärviga värvitud seinte kasvõi tapeedi vastu vahetamisel.
Võib olla on see minu isiklik kiiks, aga ma kindlasti ei suudaks üle paarikümne aasta elada nn puhastatud vana palgi viimistluse vahtimisega. Pole ime kui mõned meeste-/naisterahvad hakkavad õliga viimistletud halja palgi asemel viinapitsis olevat haljast vahtima. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta