Liiv surnuaeda.

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vasta
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Liiv surnuaeda.

Postitus Postitas RenoL »

Tere!

Hauaplatsile on vaja väiksem kogus liiva. Liiva mõtlesin osta ehituspoest. Tean, et müüakse 25 kg kottides, mis mulle sobib. Vaja oleks ilusat, puhast, kollast liiva.
https://www.bauhof.ee/et/p/723003/liiv- ... 0-7mm-25kg
https://www.k-rauta.ee/p/liiv-koduseks- ... lupasearch
Esimese valiku puhul saab liivaterade suurust valida.
Tundub, et mõlemad on pruunid aga vaja oleks kollast. Märg liiv on vist alati pruun aga kuivalt võiks olla ilus kollane liiv.
Kuhugi kaevama ma seda ei lähe. Ostan ehituspoest aga pole müüdavaga kursis ja poes kotti katki teha ei tohi, et vaadata, mis sees on. Eile käisin K-rautas kus oli see esimene variant samuti olemas ja aluse peal natuke lahtist liiva...,oli päris pruun teine. Kas see liivakasti liiv on kollasem?
Teisest küljest on ka pruun liiv tunduvalt ilusam, kui praegune, liiva/mulla segu.
Kas siin teab keegi nendest liivadest rääkida? Eelkõige huvitab just liivade värv..., kas variandid ongi ainult pruun või on ka midagi muud?
Aitäh!
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 123 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Liiv surnuaeda.

Postitus Postitas ping »

RenoL kirjutas: 23 Aug 2026, 10:05 ... Hauaplatsile on vaja väiksem kogus liiva. Liiva mõtlesin osta ehituspoest. Tean, et müüakse 25 kg kottides, mis mulle sobib. Vaja oleks ilusat, puhast, kollast liiva. ...
3mx3m platsile 5cm kihi tekitamiseks läheb vaja 25kg kotte ca 33 tükki, mis kaaluvad kokku üle 800kg.
Et kui sõiduautoga käia poes 11 erinevat korda (3 kotti pagasnikusse), siis kuidas saab olla kindel, et iga kord saab sama värvi ilusa liiva?
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Vaja on 8 kotti, ehk 200 kg liiva ja see ühekorraga ära osta. Mahub korraga auto pakiruumi ära ja ruumi jääb ülegi.
100% ei saagi kindel olla, kuna kottide sisu ei tea enne, kui liiv on ostetud. Tuleb lihtsalt loota, et liiv on kottides ühesugune.
RaJy
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 68 korda
On tänatud: 89 korda

Postitus Postitas RaJy »

Nii palju kui mina neid kasutanud olen siis see kõige peenema fraktsiooniga on suht kollane, jämedam on tume. Paari cm paksune kiht kaob muidugi suht kiirelt sealt platsilt, eriti peenike fraktsioon. Ise vaataks pigem kuskilt ehitusplatsilt või karjäärist kasvõi haagisega või kottides pakiruumis ära tuua (ja siis juba pigem rohkem, paksem kiht), ehk satub tiba savisem liiv mis erosioonile paremini vastu peab.
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

"Kõige peenema fraktsiooniga on suht kollane, jämedam on tume"-- see on vastus minu küsimusele.
RaJy
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 68 korda
On tänatud: 89 korda

Postitus Postitas RaJy »

See liiva värvus vist on seotud pakendi värvusega - Kunagi oli Silikaadil helekollasega peenike (0-0,07 mm) helekollases kotis ja pakendi värv ka vastav. jämedam pruunis pakendis ja vastavalt sellele ka liiva värv. Praegu silikaadi oma seda kõige peenemat ei leiagi - ainus on Espakis ja see 0-2 mm on pruunis pakendis. K-Rautas oranzikas pakendis uninaksi oma 0-0,07 mm - pead küll ei julge anda, et mis värvi ta olla võib. Samas ei ole võimalik, et aluse vahele midagi pudenenud ei ole ja võimalik enne ostu pisut vaadata ja küllap ühe aluse peal nad ikka ühte värvi on.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 429 korda
On tänatud: 470 korda

Postitus Postitas Urmas »

RaJy kirjutas: 23 Aug 2026, 18:05 K-Rautas oranzikas pakendis uninaksi oma 0-0,07 mm - pead küll ei julge anda, et mis värvi ta olla võib.
Ise julgen küll pead anda, et kollane see kohe kindlasti ei ole. Kasutasin seda liivapritsis ja oli pigem helepruun.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 99 korda

Postitus Postitas Prill »

Mu arvates liiva ei ole kunagi värvi järgi väga sorditud, ikka muud näitajad, puhtus, fraktsioon on olnud olulisemad mõõdikud.
Parimal juhul ehk liivade omavahelises võrdluses saaks märkida, et üks on heledam ja teine tumedam, aga kollane või roosakam.. see juba selline teema, kus see mis ühele piisavalt kollane, võib teise jaoks olla kollasega mitte midagi pistmist.
Samas muidugi teadjamad oskavad isegi liiva päritolu öelda, et mis on kuskilt Peipsi kandist kraabitud, või kus karjäärist pärit. Kuna liiv on raske ja odav, siis seda väga kaugele ei tasu transportida, kasutatakse lähimate karjääride materjali, see küll vist koormaliiva kohta kehtib.
Kui liiv on väärindatud, sertifitseeritud, pakendatud on hind kõrgem ja tasub ehk ka kaugemale vedada.

Võibolla tasuks karjääridest ja neist transporti osutavate veoki juhtide käest küsida, kuskohast võiks kollasemat liiva saada.
Alternatiivvariant oleks kiusata tehisaru ülesandepüstitusega, mis keemiliste protsesside või lisanditega saaks liivale kollasust lisada. Vbl miski värvipigmendiga segamine petaks juba ära, näiteks sillutise betoonkivisid miskite lisanditega toonitakse. Samuti iidsete templite krohvijäänustest on leitud kuidas need muistsed varemed ei olnud stiilsed ühevärvilised kivikolossid vaid üsna kirevalt viimistletud.
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Pilt on nüüd selgem!
Klient soovib hauaplatsile uut liiva. Saatis näidiseks pildi, kus liiv näeb välja nagu puhas, kollane rannaliiv... tahab just seda liiva saada. Ütlesin, et ma pole varem liiva ostnud ja ostaksin ehituspoest. Ostan Uninaksi peeneima ja jämedaima fraktsiooniga liiva ning liivakasti liiva..., kõike ühe koti ehk kolm kotti. Saan kliendiga kokku ja las otsustab, mida tahab. Kui ükski ei sobi, siis leidku teine tegija!
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 123 korda
On tänatud: 316 korda

Postitus Postitas ping »

Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Scott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 18 korda

Postitus Postitas Scott »

0,0...0,07 fraktsiooniga liiv sedasi laialilaotatuna lahkub oma asukohast vähegi kõvema tuulega. Nähtud sellist liivapilve, täideti platsi ja siluti, liiv kuivas päikesepaistes kuivaks, saabusid tormituuled ja kilomeetri kaugusel metsas need mitmekümned tonnid olidki. Toodi uued koormad, seekord targemalt, tehti veidi kuhja. Lendas jälle osa minema, vajus ka natuke, nüüd sile plats, kus orhideed end sisse seadnud.

Teemaalgataja ei öelnud, kus kandis vaja. Paar nädalat tagasi oli kollase liiva hunnik Maardus Biomuld laohoone ees.
Walter2
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 37 korda

Postitus Postitas Walter2 »

Teadmata samuti mis piirkonnaga/surnuaiaga tegu olen hetkel mitteoriginaalne ja küsin - kas surnuaiad enam liivatamise teenust ei paku?
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Kui minult tellitakse liivatamine, siis tuleb minul liiv muretseda. Pole aega uurida ja siis klient liiva vaatama viia.
Tuleb Soomest üheks päevaks Eestisse. Näitab platsi kätte, mina näitan liiva valikuid ja kui mõni variant sobib, siis toon poest liivakotte juurde ja saab töö ära teha. Kui ükski liiv Talle ei sobi, siis võib selle töö mujalt tellida või tellib liiva mujalt. Ega mina saa siis 10 erinevat liiva näidist osta..., pankrotti lähen nii.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 140 korda
On tänatud: 155 korda

Postitus Postitas Küülaline »

RenoL kirjutas: 24 Aug 2026, 13:46mina saa siis 10 erinevat liiva näidist osta..., pankrotti lähen nii
Selge see, osta mingi liiv ära, kalla maha ja kõik on OK. Ma ei ole küll liiva värvi erinevuste peale kunagi tulnud.
RenoL
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

See liivakasti liiv ei pidavat kirjade järgi tolmama ja eriti minema lendama. Kindlasti on liival ja liival vahe sees aga pole huvi sellesse süveneda ja polegi mõtet. Kolm kotti erinevat liiva ja loodetavasti saab klient ikka sobiva valitud.
Ma transporditeenust ei paku aga kliendil autot pole ja ma ei tahtnud sellest tööst ilma jääda. Seega, otsustasin teha erandi. Pole eriti raske ka need mõned kotid ehituspoest peale võtta.
Vasta