Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 32 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Enne kui vaidlema hakkan - kas põhjendaksid?
mida, kas seda, et nad ei hooli, või seda, et nad seda ei saa?

Hiinas on umbes 100 autotootjat, kes toodavad umbes 1000 erinevat mudelit ca. 30 miljonit aastas.
Kui surfata euroncap.com lehel, siis seal on näha, et enamus hiina tootjatest pole ratingut kunagi taodelnud. Kahjuks me ei tea, kas sellepärast, et nad ei hooli, või sellepärast, et nad teavad, et nad seda ei saaks. Need mõned, kes on taodelnud, on seda teinud ainult mõne üksiku mudeliga. Jah, nende üksikute mudelite ratingud on üldiselt head, mis näitab, et hiinlased oskavad korralikke autosi teha, kuid see on siiski tilk meres. Euro NCAP ei ole kohustuslik autode müümisel euroopa turul ja on suht kahtlane kas hiina regulaator sekkuks kui keegi tahab euroopas müüa autot, mis on vasakult paremale üks suur ekraan ilma ühegi nuputa. Ei ole kahjuks kursis kas banaani kõveruse kõrval on olemas ka mingi eurodirektiiv, mis ütleb kuimitu kangi või nuppu peab autol olema.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 103 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Mõlemat

Argumentatsioon mille esitad on nii mööda kui mööda...
Täpsemalt pole see argumentatsioon vaid vaht...
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Noh, mul vähemalt on mingisugune argumentatsioon esitada.
Sinu omast sisutühjemat postitust annab välja mõelda.
Nagu ma aru saan, on sul jälle rohud võtmata ja kuna ma üldiselt lollidega ei vaidle, siis head õhtut.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

netmaster kirjutas: 14 Juul 2026, 19:33 Nagu ma aru saan, on sul jälle rohud võtmata ja kuna ma üldiselt lollidega ei vaidle, siis head õhtut.
Millist sisu Sa selle peale ootad?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 123 korda
On tänatud: 313 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

netmaster kirjutas: 14 Juul 2026, 18:14
sai siia pandud lingid ja pikk jutt hiinas ja EU's kehtima hakkavatele e-autode nuppude nõuetele.
... Pealegi on su lingil üles loetud suhteliselt väike osa võimalikest nuppudest. ...
Nagu näha, et lingil viidatud artikelid ei lugenud, sest kohustuslikud 19 funktsiooninuppu ei ole vist sugugi vähe?
Ja kui oleks lugenud, siis Hiina kehtestas nupunõuded oma autotootjatele eelkõige oma riigi liiklusohutuse suurendamiseks, mitte EU "rõõmuks".
... Pigem just helivaljus, juhiabid, kliima, sõidureziimid, nelivedu ja muud sellised asjad, mis normaalsel autol täna veel üldjuhul füüsiliste nuppudena (dubleeritud) on. Ju saab näha millalgi.
Arusaadavalt ei pea sa 2024 aasta VW "normaalseks autoks"?
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Arusaadavalt ei pea sa 2024 aasta VW "normaalseks autoks"?
ei ole kunagi VW omanik olnud ja kahjuks ei tea, mis teeb 2024a VW ebanormaalseks.

Kas ma saan õieti aru, et ükski sinu viidatud artikkel või link ei tee neid 19 nuppu euroopas kohustuslikuks? Miks peaks sel juhul kedagi üldse huvitama hiina valitsuse ja mingisuguse autosi testiva erafirma arvamus nuppude arvust?
Ilmselgelt on liiklusohutuse seisukohalt vaja teatud nuppe ja hoobasi. Küllap EU ka selles osas ärkab millalgi ja ju siis saab näha, mis see number on.

Käisin lihtsalt huvipärast korraks õues ja lugesin Fordi salongis olevad füüsilised nupud üle. Kõik mida oleks teoreetiliselt võimalik ekraanile kolida. Kuskil 55 juures läks järg sassi, aga osa oli kindlasti lugemata. Seega ca. 60-65 nupu pealt 19 peale on ekraanidele kolimise ruumi piisavalt. Fordis on juba suur puutetundlik ekraan, kus on hunnikus nuppe, mida mujal ei ole, seega ma kujutan ette, et teatud mudelites võib füüsilisi nuppe veel rohkem olla. Kokkuvõtteks, jah, isegi kui need 19 nuppu on või muutuvad kohustuslikuks, siis on see suhteliselt väike osa võrreldes praeguse nupumerega tavalises autos.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

netmaster kirjutas: 14 Juul 2026, 22:49 ... Käisin lihtsalt huvipärast korraks õues ja lugesin Fordi salongis olevad füüsilised nupud üle. Kõik mida oleks teoreetiliselt võimalik ekraanile kolida. Kuskil 55 juures läks järg sassi, aga osa oli kindlasti lugemata. ...
Kas siin on tegu nii noore juhiga, kes ei oska eristada "ohutuks sõiduks vajalike juhtorganite hulka" kogu võimalike autos olevate "nuppude" arvust?
Kas üldse load on, või käisid isa autos nuppe lugemas?
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

ei sa aru, mida sa öelda tahad.

Mina väitsin, et ilmselt kolivad suurem osa nuppe ekraanidele.
Sina viitasid varasemale postitisele, kus oli üles loetud mõned nupud, mis justkui peavad jääma.
Mina ütlesin, et need on siiski suhteliselt väike osa.
Sina ütlesid, et kuskil linkidel olevat öeldud, et 19 nuppu peavad jääma ja et see ei ole väike osa.
Mina käisin lugesin nupud üle ja näitasin, et kõigist nuppudest on see endiselt suhteliselt väike osa.

Ühelgi hetkel ma ei rääkinud ainult ohutuks sõiduks vajalikest nuppudest, kuigi ma mainisin, et “Ilmselgelt on liiklusohutuse seisukohalt vaja teatud nuppe”, kuid seda sa ilmselt ei lugenud.

Mul on load ja erinevad autod olnud 35 aastat, kui see nii oluline on. Ma mainisin ka oma esimeses postituses, et sõidan igapäevaselt kahe autoga, kuid seda sa ka ilmselt ei lugenud.

Kokkuvõtteks, ma jään endiselt oma esialgsele seisukohale, et trend paistab olevat selline, kus enamus autos olevatest füüsilistest nuppudest kolib ekraanidele. Selle trendi teerajajaks paistab olevat Tesla ja igasugu futuristlikud Hiina EV tootjad. Ma ei arvagi, et Volvo või VW hakkavad homme selliseid autosi tegema.
Viimati muutis netmaster, 15 Juul 2026, 15:13, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igapäevaselt sõidu ajal kasutatavate juhtseadiste viimase paari aasta trend on pigem vastupidine:
Tootjad (nt Volkswagen, Hyundai, Mazda, BMW, Volvo ja mitmed teisesed) toovad sageli kasutatavad funktsioonid tagasi füüsiliste nuppude või vähemalt eraldi lülitite alla.
Füüsiline nupp on üldjuhul töökindlam kui puuteekraan.
Mehaanilise lüliti rikke korral kaob tavaliselt üks funktsioon, kuid keskse puuteekraani või selle tarkvara tõrge võib muuta korraga kättesaamatuks suure hulga funktsioone.
Tarkvarauuendused - selge miinus.

Hiina tootjad: kõige esimene asi mida vaadata / süveneda on Hiina majandusmudel
Euroopa turg on Hiina autotootjatele strateegiliselt oluline ning juba ainuüksi seetõttu peavad nad oma autode kasutusmugavuses ja ergonoomikas arvestama Euroopa klientide ootustega / ohutusnõuetega jne
Väga lihtne turureegel - ja selle kohaselt järgivad ka hiinlased teisi tootjaid
Hiina siseturg on teine asi - tootjad nagu BYD, NIO, XPENG ja Zeekr käsitlevad autot suuresti kui "ratastel arvutit"...
Mõned kommentaarid tagasi viitasin mida arvab sellest nt VW
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

kunn24 kirjutas: 13 Juul 2026, 11:24 Bemmi kliimapaneelil on nupp kirjaga "Sync". Iseenesest asjaliku toimega nupp, kuid kas keegi ütleb, et ta teab ilma kasutusjuhendit lugemata, milleks see vajalik?
Kuna seal 2-tsooniline kliima siis tundus mulle SYNC nupuke üsna intuitiivne, võiks nagu sünkroniseerida tsoonid. Vajutus tõi selguse. Püsikiirus - nõustun.
EH.INS. kirjutas: 15 Juul 2026, 09:02 Igapäevaselt sõidu ajal kasutatavate juhtseadiste viimase paari aasta trend on pigem vastupidine:
Tootjad (nt Volkswagen, Hyundai, Mazda, BMW, Volvo ja mitmed teisesed) toovad sageli kasutatavad funktsioonid tagasi füüsiliste nuppude või vähemalt eraldi lülitite alla.
Millal see trend nuppude kadumise suunas pööraski? Kuulnud olen aga omal nahal kogenud ei ole. 2017-2023 tootmises olnud bemmil on puuteekraan aga puudutamise vajadust ei ole. iDrive kettaga saab menüüdes kolistada. Kõik SÕIDU AJAL vajalik on füüs nuppudena. Ekraani puudutan vaid seoses wazega. Mulle tundub, et ekraan vs nupud dilemma on neile, kel mingil põhjusel on vaja tingimata sõita 1-2 a vanuse autoga. Ma ei tunne neile kaasa. Nutavad patja ja elu läheb edasi.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

optimist88 kirjutas: 15 Juul 2026, 15:33 ... Mulle tundub, et ekraan vs nupud dilemma on neile, kel mingil põhjusel on vaja tingimata sõita 1-2 a vanuse autoga.
Ma ei tunne neile kaasa.
Nutavad patja ja elu läheb edasi.
"Tingimata on vaja" on siinkohal empaatiavõimetu isiku küllalt kohatu väljend, sest kui inimesel on juba sõitmiseks lepinguga ostetud selline uuem auto, siis tal puudub valik "auto osaks olevat" ekraani mitte kasutada?

See on rohkem hoiatus teistele, sest tavaline inimene ei tulegi selle peale, et kui ta ostab järgmise auto, siis selle juhtimine erineb ohutuse arvelt häirivalt tema eelmise auto juhtimisest.
Muidugi inimesed kohanevad aga kui inimene saab aru, et see kohanemine tuleb juhi enda ja kaasliiklejate liiklusohutuse arvelt, kus ta sõidab iga kord maanteel ekraani vaadates 100m ilma teed nägemata, siis see on vägagi ebameeldiv.

Kui hea silmanägemisega inimesele ei olegi ekraani kasutamine suur probleem, siis kaugele vaatamiseks (100m) prille kasutavale inimesele on ekraanide lähedus (0,5m) suurem probleem, sest silma fookuskaugus peab pidevalt liikuma teele ja jälle ekraanile, mis vajab üleminekuaega.
Mõnikord peab autos käepärast olema luup, sest luubiga saab kiiremini ekraanil olevat kribu näha, kui prille eest võttes (silma reaktsioonikiirus).
Isegi kui füüsiline juhtorgan on olemas aga selle juhtorgani funktsiooni nägemiseks peab ikkagi jälgima ekraani, on olukord sama ohtlik.

Sama probleem on ka tahavaate peegleid asendavate kaamerate ekraanidega, kus ohutuks juhtimiseks vajaliku nägemiseks on lihtsam küljekaamerale paigaldada universaalne tahavaatepeegel.
Netis on küllalt pilte õpetuseks, et kuidas mootorratta peegleid küljekaameratele kinnitada.

(Kui paljud teist on näinud füüsiliste pöördnuppudega kaasaegset induktsioonpliidiplaati?
Jah, need on haruldased ja kallid (üle tuhande) aga need on olemas, sest paljud inimesed kogevad, et puutepaneeli kasutamine ei ole nii ohutu ja mugav kui pöördnupu kasutamine.)

Kuna Euroopas ja Eestis kasutab prille hinnanguliselt üle poole elanikkonnast, siis võib eeldada, et ka autojuhtidest vähemalt pool on nägemispuudulised, isegi kui nad ise seda avalikult ei tunnista ja seoses elanikkonna jätkuva vananemisega suureneb nägemispuudulisus vanemas vanusegrupis pidevalt.
Eestis läbi viidud uuringute kohaselt on prillikandjate osakaal noorukite seas (15–17 a) umbes 40%, kuid koos vanusega ja täiskasvanueas see tõuseb oluliselt, ületades paljudes vanuserühmades 60% piiri.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 98 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Kui tuline vaidlus käib teemal kas ekraaniga sõiduk on kasutatav või mitu nuppu "õiges" autos peab olema - on see ainult tunnistus meie heast elust :D
Minevikku meenutada, nõuka aja lõppu, noorust, kus rattad alla saada, nö oma auto oli hüpe, olenemata, et pidi küünarnukkideni kapoti all askeldama või kruusteid tasus vältida sest põhi roosteauke täis, et üldse sõita näeks tuli aknad alla vändata, sissetrügiv tolm välja puhuda.
Miski nuputeemat ei mäleta kunagi aktuaalne olevat olnud, või kui siis mõni oluline nupp oli irdunud, nt tooreklapi trossi jaoks olid juba eelmisest omanikust näpitsad selle tarbeks - polnud kellegi aega-vaeva mingi krd-i nupuga jännata.

See on küll elektriauto teema, ent kas ekraanimajandus on ilmtingimata elektriauto puudus või laiem teema.
Nagu eespool märkisin, Tesla mis on ekraaniauto leiutaja ja selle tehnoloogia puritaan, panustab-toodab tänaseni globaalselt ekraaniautosid ja rahvas endiselt ostab, kasutab, sõidab.
Võibolla ka põlvkonnateema, nutiekraanidega kasvanud põlvkonna jaoks ei ole ekraan probleem ja ammugi ei tarvitse saada aru vihastest onklitest, kes mingit nupumerd taga nutavad :)

Väike vahepala ka, üllatuseks avastasin kuidas Android Auto mõistab nüüd ka eesti keelt, kui häälega juhendada.
AA puhul see oli üks paras ikaldus kui üritad nt Waze miskit sihtkohta sisestada, eraldi täpitähti võluda, trükkida juurde et mis linna Pärna tn tahan ja kui üritad seda kuskil fooritsüklis teha ja sõidu aeg ju ei lase trükkida :banghead: siis nüüd piisas kui ütlesin "navigeeri võru spordihoone" ja waze viskas nvigeerimisse sõidu alustamise ette.
Seda küll päris ei tahaks, et saaks-peaks autos mulisema a'la "parem/vasak suund sisse", "kojamehed tööle, aeglasemalt/kiiremalt", "kaugtuled maha/peale", "lase aken alla, mitte niipalju/vähe", "pane salong jahedamaks/soojemaks" jms. :D
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Ping, su argumendid ei ole veenvad.
ping kirjutas: 16 Juul 2026, 08:15
optimist88 kirjutas: 15 Juul 2026, 15:33 ... Mulle tundub, et ekraan vs nupud dilemma on neile, kel mingil põhjusel on vaja tingimata sõita 1-2 a vanuse autoga.
Ma ei tunne neile kaasa.
Nutavad patja ja elu läheb edasi.
kui inimesel on juba sõitmiseks lepinguga ostetud selline uuem auto, siis tal puudub valik "auto osaks olevat" ekraani mitte kasutada?
Ma ei ole kunagi ühtki autot ostnud ilma proovisõiduta ja mudelipõhise taustauuringuta. Kui keegi teine neist võimalustest vabatahtlikult loobub, siis see ongi tema valik. Tegudel on tagajärjed. Või on sul juhtunud, et hilisema tarkvarauuendusega nullitakse füüsilise nupu funktsioon ära? 8)
ping kirjutas: 16 Juul 2026, 08:15 silma fookuskaugus peab pidevalt liikuma teele ja jälle ekraanile, mis vajab üleminekuaega.
Palun näiteid - mis sisuga kribukirjad need on, mida vältimatult PEAB sõidu ajal lugema.
Sõita 100m ilma teed nägemata EI OLE OK.
jyrikg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas jyrikg »

Tööautosid reeglina sohver ise ei vali. Need tellib firma. Sõita tuleb nendega olenevalt ametist ka terve päev või ka öösel. Aasta pärast on ekraanil sisse mingi lülitumise probleem ja sipelghappe pütt koos pumbaga vigaseks külmunud. Mõlemal juhul probleemiks külmumine - autot ei kasutatud õiges kliimavöötmes.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Palun näiteid - mis sisuga kribukirjad need on, mida vältimatult PEAB sõidu ajal lugema.
küsimus pole mitte niivõrd kribukirjades, vaid õige nupu ülesleidmises. Võib juhtuda, et 10-15a. pärast pole sul võimalik osta sellist kasutatud autot, kus ei pea näiteks vihmasensori tundlikust ekraanilt reguleerima. Kui sa ikka ei näe sõita, siis pead paratamatult ekraani vaatama, et esiklaas puhtaks saada. See kõik on muidugi hüpoteetiline, kuid teoreetiliselt võimalik.

Näiteks Tesla kohta või netist leida:
Wiper Speed Controls (When "Auto" Fails)
The Issue:
If the automatic wipers wipe a dry windshield or miss heavy rain, changing the speed requires the screen. While pressing the stalk button brings up a quick menu, you still have to look at and tap the bottom corner of the touchscreen to select speeds 1 through 4.
kahjuks ei tea, kas see tegelikult ka nii on.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

optimist88 kirjutas: 16 Juul 2026, 09:33 ... Palun näiteid - mis sisuga kribukirjad need on, mida vältimatult PEAB sõidu ajal lugema. ...
Näiteks isegi selline lihtne elementaarne asi nagu kellaaeg on erinevates akendes erineva suurusega ja erineva koha peal ning kui mõnes aknas puudub aeg hoopis, siis peab liikuma mõnele kellanäiduga kuvale. ;)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 135 korda
On tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

ping kirjutas: 16 Juul 2026, 12:14kellaaeg on erinevates akendes erineva suurusega ja erineva koha peal ning kui mõnes aknas puudub aeg hoopis, siis peab liikuma mõnele kellanäiduga kuvale
Ma ei saa aru, mis aknaid ja kellaaega sul sõidu ajal pidevalt vaja on? Ma ühendan telefoni CarPlay kaudu auto ekraanile ja midagi auto juhtimisse puutuvat ei ole sõidu ajal sealt vaja.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

netmaster kirjutas: 15 Juul 2026, 08:20 ei sa aru, mida sa öelda tahad. ...
Küülaline kirjutas: 16 Juul 2026, 17:54 Ma ei saa aru, ....
See on täitsa normaalne, et kõik ei saagi kõigest arusaama.
Ja kui isegi "saaks aru" siis see pisiasi ei muudaks maailma ning püüame selle teadmisega edasi elada.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küülaline kirjutas: 16 Juul 2026, 17:54 ... Ma ühendan telefoni CarPlay kaudu auto ekraanile ...
Mina näiteks ei ühenda oma telot selle CPlayga, sest ma ei vaja, et auto minu telo kaudu oma tootja serverisse andmeid saadab. Ma ei ole leidnud enda jaoks sellest funktsioonist lisaväärtust.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma ühendan telefoni CarPlay kaudu auto ekraanile ja midagi auto juhtimisse puutuvat ei ole sõidu ajal sealt vaja.
pragu siin käibki jutt sellest, et tulevikus võime avastada igasugu juhtimiseks vajalikke vidinaid ainult ekraanilt. Üldine konsesnsus tundub olevat, et täna seda probleemi väga ei esine. Kui siis ainult üksikute väga futuristlike masinatega.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 98 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

mu skodal on 2 kellaaega, üks on skoda aeg, mis poole aastaga tiksub paar minutit ette ja teine Android Autoga telefonist/internetist tulev aeg. Teagi kumba uskuda, kas seda nö iget auto aega või seada kurja nutipluti&ekraanist tulevat :)
Skoda aega pean kevadel-sügisel kellakeeramisega ise sättima, nutipluti oskab ise õiget nihet sättida.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 427 korda
On tänatud: 461 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

netmaster kirjutas: 16 Juul 2026, 19:30 Üldine konsesnsus tundub olevat, et täna seda probleemi väga ei esine. Kui siis ainult üksikute väga futuristlike masinatega.
Olen ise meediast lugenud ja ka kasutaja EH.INS. tõi nagu viiteid, et vähemalt Euroopa autotootjad keelduvad võtmast snitti Tesla autodest(enam-vähem kõik koondada ekraanile) ja teevad füüsiliste nuppude osas vähikäiku.
Olen olnud kaassõitjana nn "futuristlikus autos". No ikka tõmbas ekraan tähelepanu ümberingi toimuvalt. Olgu, suuremal maanteel sõites pole veel hullu kui liiklus hõredam, aga linnaliikluses hakata midagi ekraanilt otsima ... Aga noh, ma olen selline frukt, kes ei igatse igatsugu tilu-lilusid, vaid saan keskenduda ka ümberringi liikluses toimuvale. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
new1
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Mingi lamp jauramine puuteekraanide ümber siin täies hoos, aga kas sellist varianti pole mõnel masinal, et häälkäsklustega juhtida, et nagu see alexa asi umbes, et ütled näiteks : alexa, temperatuur 23 ja olemas, või siis alexa, püsikiirus 95 ning tehtud, alexa kõrvalistuja aken 50 ja siis avab selle 50% näiteks. Võiks veel saada ainult juhi või teatud isikute hääle peale reageerima panna ja tunduks päris mugav. Nagunii uutel masinatel peal päris võimekas arvuti pluss veel netiühendus. Ma isiklikult ilmselt täitsa võiks sedasi masinale hõikuda küll erinevaid tahtmisi. Vajaudusel peaks saama puuteka kaudu ka majandada muidugi.
Walter2
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Kui auto häälfunktsioon anal. puutekaga “sulab lahti” umbes poole tunni pärast kuidas sellise riistaga üldse liigelda? Või paned päevauudised mängima ja järgmisel hetkel paneb auto lepikusse sest “hääled” olid nii sundinud? :lol:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

new1 kirjutas: 16 Juul 2026, 22:40 Mingi lamp jauramine puuteekraanide ümber siin täies hoos, aga kas sellist varianti pole mõnel masinal, et häälkäsklustega juhtida, et nagu see alexa asi umbes, et ütled näiteks : alexa, temperatuur 23 ja olemas, või siis alexa, püsikiirus 95 ning tehtud, alexa kõrvalistuja aken 50 ja siis avab selle 50% näiteks. ...
Muidugi on häälkäsklusega juhtimine ka juba olemas aga kasutades sellist autot, peab arvestama, et see auto ei pruugi enam tahta sõita sinuga peale hambaarst külastust.
Vasta