Koduloomad värava ajamis

aiad, väravad, piirded
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 53 korda
On tänatud: 160 korda

Koduloomad värava ajamis

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Liguvärava ajami 6A kaitselüliti läks välja. Lülitasin tagasi, kuid tööle ikka ei hakanud. Kui ilm muutus kuivaks, võtsin kopsiku maha ja ajamis olid sipelgad, nende poolt liiva/mulda täis tassitud ehk pesa tehtud.
Jätsin kupatuse tuulduma, läksin poodi tolmuimeja kotte hankima. Imesin kraami välja nii nagu sain, vahetasin plaadil sulavkaitsme (5 A) ära. Jäi tööle. Kui testiks väravat lülitasin, ilmusid mootori vahelt häiritud isendid kurja pilguga. Raputasin sisse veidi sipelgapulbrit.
Eile läks jälle rikki (õnneks lahtises asendis). Võtsin kupatuse tõsisema vaatluse alla ehk eemaldasin juhplaadi korpusest (tänud Itaalia pd-d, et ainukese plaadi kinnituskruvi kuskile sooja kohta pistsite ja mul tuli see brutaalselt lahti kangutada).
Plaadil olid 230 V osas tahmased vooluroomerajad ja 1-s kohas sisse põlenud rada. Vedasin kohale täispumbatud paagiga kompressori ja teostasin hoolsama puhastuse. Pesin plaadi puhtaks, relakaga lõikasin lühise koha välja, tinutasin trükiradadele sillad, katsin silikooniga, panin kokku. Ümber ajami raputasin sipelgatõrjepulbrit.

Igaks juhuks mainin ära, et tegu on 2006 a Nice Robo 1000 ajamiga, millele juppe enam eriti ei paista ja uue plaadi hind oli ka kirvega ilusaks tahutud (ca 240 €). Ajam on sedavõrd loll, et kopsikul on lahtine ava teekonnalülitite jaoks. Viimased meie talves ei kõlba kuhugile ja olid minu poolt varem asendatud induktiivsetega. Tundub, et turg ka näitas selle kange kraami ärimeestele koha kätte (pankrotis) https://www.teatmik.ee/et/personlegal/1 ... ka-O%C3%9C

Nii, et vaadake ette, kas ikka tasub värava ajamis sipelgatele hotelli lubada. Vahel võiks "ukse" lahti teha ja pilgu sisse pista enne, kui täispissitud elektroonika tõttu kaitsmed paukuma hakkavad. ;). Sipelgate/ ämblike vastu aitab keemia, ega need muust aru ei saa. Või korpus igast nurgast vähemalt IP 6X (looda sa).
IMG_0787.jpg
Walter2
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 36 korda

Re: Koduloomad värava ajamis

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Kas see ajam (elektroonika plokk) on otse vastu maad? Mul analoogiline on maapinnast ca. 15cm kõrgusel, tihenditega karbis (ka lõpplüliti on kummikan…ssi sees) ning siiani pole elu sinna sisse roninud.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 53 korda
On tänatud: 160 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ei ole vastu maad, korpuse sees ca 10 cm kõrgusel alusest. Alus ise oli algse projekti järgi 15 cm, pärast tuli mulla pealevedu, nüüd on ca 7 cm. Alt tulevad kaablid kõrides sisse, sisestuse vahe on vahtu täis lastud. Kuid suht lahtine on ebaõnnestunud lõpplülitite koht (neid enam ei ole nagu kirjutasin). Vahu või isegi kõride tihendusomadustele sipelgate suhtes ma ei panustaks- tüübid närivad urkeid ka puuhalgudesse. Näiteks mul oli väljatrükitud skeem/ juhend pistetud Mingrip kilekoti sisse, see enda arvates suletud, tüübid olid seal asuva skeemi auklikuks söönud ja samas kotil auke ei täheldanud. Kuidas see võimalik oli, on müstika.
Kuid ju sul on siis selline variant, kus on võimaliku eluga veidi arvestatud.
jyrikg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jyrikg »

On olemas isolatsioonilakk V66(pihustipudelis). Isoleerib pinna. Kui suudad lasta detailide alla saad ka seal ülelöögi ennetatud. Peale ülelööki tuleb tahm enne lakkimist puhastada detailide alt ja vahelt ,mis tihti on võimatu. Laki puudus- lahustab trükiplaadi tekstid, kleebib kinni potekad ja jumperid. Seepärast lakkisin enda ajami kontrolleril vaid relee ja toiteplaadi üleni. Juhtimisplaadi (24V toitel) vaid taga küljelt, kuhu hiljem ei pääse putukaid puhastama. 9 a oli mureta. Möödunud aasta esimene pool oli lõunas väga vesine ning kuskilt lekkis 43mA ga ja lõi paar korda rikeka välja. Ilma rikekata oleks vast puhtaks põlenud. Mul 3 faasi toide ja mootor väraval.
Vasta