Pumba tagasilöögiklapid

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
E_P
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Pumba tagasilöögiklapid

Lugemata postitus Postitas E_P »

Tere.

Sai puurkaevu pumbal kevadel tagasilöögiklapp vahetatud. Uus klapp töötas alguses normaalselt aga paistab, et on nüüdseks lekkima hakanud. Kas pumba tagasilöögiklappidega on sama seis nagu boileri omadega, et on palju kehvasid või lähevad kiirelt läbi? Või milles muus saab asi olla, kui klapp peab nii lühikest aega vastu? Eelmine klapp paistab, et oli metallist sisuga. Olen näinud ka, et on plastik sisuga. Ma ei oska öelda, kumb asemele läks - kas metallist või plastist. Millisel puhul millist eelistada? Olen ka kuulnud, et pannakse kaks klappi vahele. On see hea mõte või mitte - ei oska öelda.
m2itz
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Re: Pumba tagasilöögiklapid

Lugemata postitus Postitas m2itz »

Töökindluse kohta ei oska kaasa rääkida, kuid kui sul juba ei ole siis pane klapp tuppa (lihtsam vahetada). Puurkaevupumba küljes võiks ka juba üks olla(tehasest) aga kui pole siis pane sinna ka.

Youtube on täis videoid kus klapp paigaldatakse kohe pumba külge olenemata kas pumba sees see juba on või mitte, kuid kui peaksid hakkama seda vahetama siis pigem olgu see toas, lihtsam.
joekas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Pumba tagasilöögiklapid

Lugemata postitus Postitas joekas »

m2itz kirjutas: 15 Juun 2026, 11:54 ... siis pane klapp tuppa (lihtsam vahetada).
Kui toa ja vee tasapinna vahe on üle 8m, siis see hästi ei tööta
Vasta