Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vasta
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 66 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Postitus Postitas tabarabarap »

Mai börsitl 0.16 €/kWh kõikide maksudega.
Volt
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 6 korda

Postitus Postitas Volt »

Mai fiksiga 0.21€/kWh kõikide maksudega
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 73 korda
On tänatud: 136 korda

Postitus Postitas vuuk »

Elektri hind on meil paras ajumanipulatsioon ja... . Ja sellepärast iial ei tea, millisest aia august või väravast keegi räägib.
Näiteks informatsioon kokkuvõtlikus tabelis:
elektri hind-1.jpg
Elektritarbimine jaanuaris 494,477kWh, mille maksumus on 50,3€, siis tuleb 1 kWh hinnaks ilma saba ja karvadeta
10 senti ja koos saba ning karvadega 23 senti.
Tabel 2:
elektri hind (1-1).jpg
Enefit arvet põhjalikumalt uurides lähtub, et lisaks elektrienergia fikseeritud kokkuleppehinnale on hinna osadeks ka kuutasu kindel summa 1,653€, tasakaalustamisvõimsuse kulu 0,00373€/kuus, millest lisandub 1,84439921€.
Kokku tuleb siis elektrienergia kWh hinnaks km-ta 52,15€ ning km-ga 64,66€.
Kui siit leida 1kWh hind (osa sabasid ja karvu on sisse arvestatud ja osa mitte), siis saame 1kWh hinnaks 13 senti.
Nii, et millises aia august ikkagi keegi räägib?
Ja lõpuks, huvitav, millal ajuhiiglastest arvekoostajatest eeskuju võtavad ka leiva ja vorstitootjad ning müüjad ja millal nende kaupade osas hakatakse arvetel näitama kõiki sabasid, karvassid. Hakkaksime poodides saama ajalehtedele sarnaseid kviitungeid... .
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 129 korda
On tänatud: 154 korda

Postitus Postitas Küülaline »

vuuk kirjutas: 10 Juun 2026, 06:45sellepärast iial ei tea, millisest aia august või väravast keegi räägib
Minuarust on ainus ühine ja võrreldav number kogu makstud raha (elekter + võrgutasu) jagatud kWh. Suurem osa siin kommenteerijatest sellest räägibki.
Selle arve järgi maksid sina 177 / 494 = 35,8 s/kWh ja mina maksin (samuti jaanuaris) 346 / 1371 = 25,2 s/kWh
Viimati muutis Küülaline, 10 Juun 2026, 15:20, muudetud 1 kord kokku.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 122 korda
On tänatud: 49 korda

Postitus Postitas kaimagk »

vuuk kirjutas: 10 Juun 2026, 06:45 Elektri hind on meil paras ajumanipulatsioon ja... . Ja sellepärast iial ei tea, millisest aia august või väravast keegi räägib.
Näiteks informatsioon kokkuvõtlikus tabelis:
elektri hind-1.jpg
Elektritarbimine jaanuaris 494,477kWh, mille maksumus on 50,3€, siis tuleb 1 kWh hinnaks ilma saba ja karvadeta
10 senti ja koos saba ning karvadega 23 senti.
Tabel 2:
elektri hind (1-1).jpg
Enefit arvet põhjalikumalt uurides lähtub, et lisaks elektrienergia fikseeritud kokkuleppehinnale on hinna osadeks ka kuutasu kindel summa 1,653€, tasakaalustamisvõimsuse kulu 0,00373€/kuus, millest lisandub 1,84439921€.
Kokku tuleb siis elektrienergia kWh hinnaks km-ta 52,15€ ning km-ga 64,66€.
Kui siit leida 1kWh hind (osa sabasid ja karvu on sisse arvestatud ja osa mitte), siis saame 1kWh hinnaks 13 senti.
Nii, et millises aia august ikkagi keegi räägib?
Ja lõpuks, huvitav, millal ajuhiiglastest arvekoostajatest eeskuju võtavad ka leiva ja vorstitootjad ning müüjad ja millal nende kaupade osas hakatakse arvetel näitama kõiki sabasid, karvassid. Hakkaksime poodides saama ajalehtedele sarnaseid kviitungeid... .
Jälle äda kui keegi ave ilusti sulle lahti kirjutab. Kas sobiks paremini kui neid ridu pole ja lihtsalt mingi number mille pead maksma?
Sinu elekter koosnebki nendest teenustest,kuludest jne, möh.
Või räägime siis lihtsalt sellest et ei sobi see EE asi mida nad teevad või ei tee,
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 120 korda
On tänatud: 312 korda

Postitus Postitas ping »

kaimagk kirjutas: 10 Juun 2026, 12:35
vuuk kirjutas: 10 Juun 2026, 06:45 Elektri hind on meil paras ajumanipulatsioon ja... .
Ja sellepärast iial ei tea, millisest aia august või väravast keegi räägib. ... .
Jälle äda kui keegi ave ilusti sulle lahti kirjutab.
Kas sobiks paremini kui neid ridu pole ja lihtsalt mingi number mille pead maksma?
Sinu elekter koosnebki nendest teenustest,kuludest jne, möh.
"Äda" ei ole mitte "arveridade lahtikirjutamisest" vaid osa seltsimehi, kes ei tunne matemaatikat ja arvutavad elektrihinda oma valitud ridade järgi, siis saavad sellega vist "imelikke tulemusi".

Minul näiteks on ainuüksi võrguteenuse tasu Mai kuus 0,23eur/kWh.
Ja ostetud elektrienargia 0,1988eur/kWh.
Aga kuna Mai kuus ostsin ainult 60kWh, siis kogusumma ei ole suur.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Millise oma valitud rea järgi? Kui näen arvel et on 1000 kWh tarbitud ja arve on 100 euri siis kui raske on teha väike 'neto' arvutus palju maksab 1 kWh energiat mulle. Seda siin inimsed avaldavadki, möh :banghead:
Umbes nii, nagu keda peaks nii väga huvitama kui saiapätsi hind sulle prismas hinnalipikul lahti kirjutataks, tunneks ennast kuidagi paremini kui saaks teada et 90 % polegi 'saia' hind

Endal tuli maikuu eest maksta 15 s kWh eest (tarbisin 1640 kWh)
Viimati muutis kaimagk, 10 Juun 2026, 19:02, muudetud 1 kord kokku.
Volt
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 6 korda

Postitus Postitas Volt »

vuuk ja ping, kuidas te oma igapäevaeluasjadega hakkama saate kui nii lihtne asi nagu elektrihinna keskmise arvutamine ihu higiseks ajab?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Volt kirjutas: 10 Juun 2026, 18:58vuuk ja ping, kuidas te oma igapäevaeluasjadega hakkama saate
pingi pärast ma ei muretse, aga isand vuuk üllatas tõesti oma postitusega.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 66 korda

Postitus Postitas tabarabarap »

Ma arvan, et see kulude jne lahti kirjutamine on arvel väga ok ja oluline, siis on näha kus tekib hinnasurve ja mingil määral saab müüjat vahetada.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 73 korda
On tänatud: 136 korda

Postitus Postitas vuuk »

Sotsiaalmeedia näitas jälle tegelikku palet. Keegi üritab midagi öelda - nähakse, mida näha tahetakse, et teisele ära panna. Aga peamist asja iva ei püüta näha, olgu kuitahes puust ja punane. Keegi (pean tunnistama, et puhas sellest patust sealjuures pole olnud ka mina) pikkadesse kommentaaridesse üldjuhul ei vaevu põhjalikult süvenema. Nähakse vaid pisteliselt, mis silma torkab või mis näha tahetakse ja poogitakse teistele oma suvast mingeid omadusi külge...
Eeltoodud tabeli lahtrisse toksisin mustvalgel numbri 112,77 (€).
Keegi oskas näha, et number on 177 (€]... .
Keegi oskas läbi sotsiaalmeedia näha, et kellegi selg muutus higiseks ja keegi oskas teha "möh" ... .

Vaid kasutaja "Ping" paistis seekord ivale "pihta" saavat.
Kulude lahti kirjutamise või detailselt informatsiooni välja toomise vastu ei ole minul küll midagi. Pigem pooldan.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Keegi tahab peituse mängu siin mängida ja siis ütleb ‘läbi põõsa’ et te ei saa milleski aru. See et keegi oma arvest aru ei saa ja arve saatja teeb segaseid ‘ arveid’ ei puutunud praegu teemasse. Siin jagati ‘ kogu’ arve kWh ‘ idega ja saadi nn kWh hind, muud peensusi siin välja ei urgitsetud.
Ps: jah seda ma tunnistan , et nii täpselt seda arvet ei uurinud milline rida ja milline arvutus käik jne…selles ju polnud hetkel point. See on ju siililegi selge et et eesti konnafirmad proovivad huiatata nii kuidas saavad.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vuuk kirjutas: 11 Juun 2026, 00:43Eeltoodud tabeli lahtrisse toksisin mustvalgel numbri 112,77 (€) ... Keegi oskas näha, et number on 177 (€)
Hea küll, kui 112,77 on kogu raha mille sa maksid jaanuaris, mis hind see 64,664749 siis veel on?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Postitus Postitas ping »

kaimagk kirjutas: 11 Juun 2026, 08:44 Keegi tahab peituse mängu siin mängida ja siis ütleb ‘läbi põõsa’ et te ei saa milleski aru.
See et keegi oma arvest aru ei saa ja arve saatja teeb segaseid ‘ arveid’ ei puutunud praegu teemasse. ...
Selles ju teema ongi, et kuigi enamus tarbijaid kasutavad sama võrguettevõtja teenust, siis mõni leiab, et tema "koguelektri ühikuhind" on väiksem kui teisel on ainult "võrgutasu ühikuhind".

Kas sama võrguettevõtte võrgutasu ühikuhinnad saavad nii suures piires erineda, et mõnele makstakse elektri tarbimise eest pidevalt peale?

Siia on ju mõni kirjutanud näiteks, et tema arvates "peakaitsme tasu või muid kaasnevaid makse ei peaks elektrihinna sisse arvestama".
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 69 korda

Postitus Postitas trebla »

Oleneb kommentaari kontekstist. Summaarsest elektrihinnast rääkides peaks kõik sisse arvestana, aga kui näiteks kaaluda, et kas laen autot kodus või avalikus laadijas, siis pole vaja, sest kodused fix tasud maksan niikuinii. Avaliku laadijaga võrdlen ainult koduseid muutuvkulusid...
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 97 korda

Postitus Postitas EH.INS. »

trebla kirjutas: 11 Juun 2026, 16:39 Oleneb kommentaari kontekstist. Summaarsest elektrihinnast rääkides peaks kõik sisse arvestana, aga kui näiteks kaaluda, et kas laen autot kodus või avalikus laadijas, siis pole vaja, sest kodused fix tasud maksan niikuinii. Avaliku laadijaga võrdlen ainult koduseid muutuvkulusid...
Mis asi oleneb kontekstist?
Hind on arvel olev makstav summa / kWh
Aga vot el börsihind pole küll mingi näitaja
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Postitus Postitas ping »

EH.INS. kirjutas: 11 Juun 2026, 16:48
trebla kirjutas: 11 Juun 2026, 16:39 Oleneb kommentaari kontekstist. Summaarsest elektrihinnast rääkides peaks kõik sisse arvestana, aga kui näiteks kaaluda, et kas laen autot kodus või avalikus laadijas, siis pole vaja, sest kodused fix tasud maksan niikuinii. Avaliku laadijaga võrdlen ainult koduseid muutuvkulusid...
Mis asi oleneb kontekstist?
Hind on arvel olev makstav summa / kWh
Aga vot el börsihind pole küll mingi näitaja
Ära nüüd ilusat juttu e-auto "tasuta laadimisest" matemaatikaga ära riku. ;)
Vasta