Väike test tamme peal ja tulemus pani päris mõtlema

addictedtowood
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Väike test tamme peal ja tulemus pani päris mõtlema

Lugemata postitus Postitas addictedtowood »

Kolleegid, tegin hiljuti väikese testi tamme peal ja tulemus pani päris mõtlema.
Kasutasin Rubio Monocoat Pre-Aging Smoke Intense’i ning teisel pool puutükkil lisasin juurde ka Black’i.

Ausalt öeldes oli mul alati tamme puhul üks häiriv detail — hele maltspuit.
Eriti siis, kui laud saab õli peale: südamik muutub ilusalt sügavaks, aga maltspuit jääb sageli liiga hele ja hakkab eraldi “karjuma”.

Selle testi juures märkasin aga midagi huvitavat.

Smoke Intense justkui ei värvi puitu lihtsalt tumedamaks, vaid rahustab selle valkja kontrasti maha. Fotol on hästi näha, kuidas töödeldud pool muutub visuaalselt ühtlasemaks ja “tihedamaks”, samas puidu tekstuur jääb täiesti elama.

Mulle meeldis eriti see, et toon ei läinud mustaks ega poriseks halliks. Pigem tekkis päris ehe smoked oak tunne.

Veel huvitavam oli serva pealt vaadata:
maltspuit imas toodet isegi aktiivsemalt kui südamik. Tundub loogiline ka — poorsem ja väiksema tanniinisisaldusega osa võtab veebaasil toodet sügavamalt sisse.

Ja just selle tõttu:

* hele osa tumenes rohkem
* kontrast muutus pehmemaks
* kogu laud hakkas visuaalselt ühtsem välja nägema

Mul jäi tunne, et see ei käitu nagu klassikaline peits, vaid pigem nagu mingi kontrollitud vanandamise efekt.

Lihv mängis ka päris suurt rolli.
P120–150 peal jäi toon palju sügavam kui peenema lihvi puhul.

Nüüd tahaks veel proovida, kuidas see pärast Oil Plus 2C välja näeb — arvan, et tulemus muutub veel monoliitsemaks.

Kas keegi siin foorumis on veel Smoke Intense’iga tamme teinud?
Huvitaks väga: milline kombinatsioon andis kõige parema tulemuse?

Testfoto allpool 👇
Manused
zabolon.jpg
http://www.stragendo.ee/et - tisleripuit Tallinnas
Vasta