Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
kaller
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Lugemata postitus Postitas kaller »

kunn24 kirjutas: 23 Apr 2026, 12:36 Eleringi mängude kohta PM-i (arvatavalt tasuline) lugu:
HINNATÕUS ⟩ Fikseeritud elektripaketid lähevad tunduvalt kallimaks. Palju, ei tea.
https://majandus.postimees.ee/8457291/h ... lju-ei-tea

Kaimagk, palun siia ka 1 rahulolev krooksatus. ;)
Huvitav, kui kõik tarbijad tarbiksid ainult börsielektrit, kas siis läheksid kõik elektimüüjad pankrotti? Tulu kaoks ju ära. Praegu nad teenivad kasumit ainult fixi pealt.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 423 korda
On tänatud: 457 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaller kirjutas: 23 Apr 2026, 12:57 Huvitav, kui kõik tarbijad tarbiksid ainult börsielektrit, kas siis läheksid kõik elektimüüjad pankrotti? Tulu kaoks ju ära. Praegu nad teenivad kasumit ainult fixi pealt.
Ei ole ega viitsi täpselt arvutada, kuid arvan, et näiteks meie fixpakett oli sel talvel kindlasti kasumlikum kui oleks börs olnud. Mõte sellest, et talvel on tarbimine ikka tunduvalt suurem kui suvel ja see suvel veidi rohkem makstud summa ei tohiks olla suurem kui talvel fixpaketi pealt kokkuhoitu. Puhtalt pranglimine laias laastusja ei mingit ekselit. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Kuskil peab aastas 25 milj € kaotuseid tagasi tegema. Jutt Enefiti järjekordsest süüdimatust riskikäigust. Loo suures pealkirjas on öeldud, et tuli 25 milj kahjumit, kuid tekstis on jutt siiski aastakahjumist.
https://www.err.ee/1610005453/leedu-pai ... t-kahjumit
Urmas
autodidakt
On tänanud: 423 korda
On tänatud: 457 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 24 Apr 2026, 13:22 Kuskil peab aastas 25 milj € kaotuseid tagasi tegema. ...
https://www.err.ee/1610005453/leedu-pai ... t-kahjumit
Mitte just palju aastaid tagasi kui millegipärast elektri hinnad anomaalselt kõrgeks läksid, siis üritasid vahendajad ka ühepoolselt oma kahjumlikke fix lepinguid lõpetada, aga ei läinud läbi neil see kaval idee. :) Mäletan, et meil oli siis midagi 5s/kWh, kuid nende vahendatav börsi müügihind tol ajahetkel vist jäi päris pikalt sinna 10+s/kWh eest kanti.
Me vist tegime oma fix lepinguga selle talve kõrgete börsihindade vahe suveks ette nagu leedukad, kuigi aastaajad on vastupidised. :)
OT. Sai mingi paar aastat tagasi vesteldud ühe firma ülemusega, kes sõlmis enam-vähem samal ajal või natuke ennem minu arvates ikka väga pika(9 aastat?) ja tol hetkel kalli "rohelise elektri" ostmise lepingu fix hinnaga mingi 5s/kWh+maksud. Ei saanud tol hetkel aru tema ajutegevusest, aga tundub, et ju ta oli vist Marylin Kerro juures konsultatsioonil käinud. :) Huvitav, kas müügiagendile sellise, praeguselks hetkeks ikka vist väga kahjumliku lepingu vormistamise eest maksti tol hetkel ka preemiat "rohelise energia" müügiplaani täitmise eest? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
hans25
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas hans25 »

Mäletan ka seda aega, kui hinnad täiesti käest ära läksid ja igasuguseid “kavalusi” prooviti. Need fix-lepingud olid tol hetkel pigem nagu loterii – kellel vedas, see võitis korralikult.
Vasta