Paneelaia postid
Paneelaia postid
Lugemata postitus Postitas vwwv »
Nurga-, väravapostid paneks ikka betooni sisse.
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 119 korda
- On tänatud: 307 korda
Re: Paneelaia postid
Lugemata postitus Postitas ping »
Muidugi võib poste panna ilma betoneerimata, sest ega näiteks põrkepiirete poste või liikusmärke ka ei betoneerita.vwwv kirjutas: 21 Apr 2026, 23:18 Kas 1,2m 3D paneelaia poste võib maasse paigaldada ka ilma betoneerimata, ....
- Maaks
- Ehitusspets

- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas Maaks »
Betooni kasutades on see paigaldus lihtsam ilmselt, aga võid panna nagu ise tahad - sinu aed/postid, tee mis tahadvwwv kirjutas: 21 Apr 2026, 23:18 Kas 1,2m 3D paneelaia poste võib maasse paigaldada ka ilma betoneerimata, nt posti ümbrus täita/kinni tampida killustikuga. ...
Lihtsam all mõtlesin seda, et betoon täidab eri kujuga ava ise ühtlaselt ja paigaldamisel post ei kaldu/nihku kuhugile. Killustikuga tagasi täites ja kinni tampides võib see kergelt juhtuda. Lindist paigaldataval võrkaial pole vahet, kas post on 2cm vasakul või paremal, aga paneelil on konkreetne pikkus.
Ja sirge aed teeb pärast silmale pai
Ja kui sa mõtled, et saad postipuuriga posti augu õigesse kohta, nii et post jääb ilusti keskele, siis mõtle uuesti
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 423 korda
- On tänatud: 457 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Eks see lihtsus olene vist sellest, et kas teed auku kangiga paekivisse raiudes või labidaga liiva sisse lehtri kujulist auku tehes.Maaks kirjutas: 24 Apr 2026, 08:43 Betooni kasutades on see paigaldus lihtsam ilmselt, aga võid panna nagu ise tahad - sinu aed/postid, tee mis tahad
Lihtsam all mõtlesin seda, et betoon täidab eri kujuga ava ise ühtlaselt ja paigaldamisel post ei kaldu/nihku kuhugile.
Jääks siinkohal sinuga veidi eriarvamusele. Ilma betoonita, kinnitambitud(vahet ei ole, kas enne või pärast) täitematerjali puhul on posti sikutamine 1-2-3cm siia-sinnapoole võimalik ja paneelide enda jäikus + õige kraadi all(90*) keevitatud aiapaneelid peaksid tõmbama aiaposte ilusti vertikaalseks ja aiaga risti vaadates visuaalselt korrektsemaks tõmbama. Milline jääb visuaal pikki paneele, ei oska arvata. Ehk nii ja naa valik.Maaks kirjutas: 24 Apr 2026, 08:43 Lindist paigaldataval võrkaial pole vahet, kas post on 2cm vasakul või paremal, aga paneelil on konkreetne pikkus.
Ja sirge aed teeb pärast silmale pai![]()
Väga hea soovitus!!!Maaks kirjutas: 24 Apr 2026, 08:43 Ja kui sa mõtled, et saad postipuuriga posti augu õigesse kohta, nii et post jääb ilusti keskele, siis mõtle uuesti![]()
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 50 korda
- On tänatud: 154 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänanud: 120 korda
- On tänatud: 47 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Loodetavasti teete ainult endile sellisel viisil aedu
-
kunn24
- Ehituspenskar

Kui ironiseerida vaja, ma võin kilplaste filmi ka otsida, näiteks https://www.youtube.com/watch?v=Y3KJ4oJvoRM
Betoneerimata jätmise plusspoolel on ka see, kui vaja hiljem üles korjata, siis pole vaja mingi jama likvideerimisega jännata.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

-
kunn24
- Ehituspenskar

Vasakul all näed pinnasepuuri. Betooni pole kuskil. Nõuab tömbi otsaga kangi ja veega tihendamist. Ei midagi võimatut.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

-
kunn24
- Ehituspenskar

https://www.google.com/search?q=postira ... s-wiz-serp
Loll olla on privileeg. Tihti väga kulukas, st rikaste lõbu.
Aga võrkaed on täisti läbipuhutav, st ilma igasuguse tuulekoormuseta (otstesse tulevad kaldtoed). Seega selle puhul betoneerides olid ERITI loll. Kuid olen ka näinud raudtee roobastest postidega ja betoneeritud võrkaeda. Eriti mehine lahendus.
BTW, me eh.insiga arvutasime seda läbi. Ma ka insener, oman allkirjaõigust, normides näpuga rida ei vea, kui lahendus ok.
-
Urmas
- autodidakt
Ja nii lihtne see ongi!kunn24 kirjutas: 24 Apr 2026, 18:11 Mul on paneelidest aed betoneerimata, siiani paigas. Kõrgus ca 1,6- 1,7 m, posti sügavus ca 0,6- 0,7 m (posti pikkus 2,3 m, läbimõõt 63 mm). Pinnas moreen.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

-
kaimagk
- Ehitusveteran

Ohh, neid ei jõua siis ju isegi kokku lugeda enda külas vahemalt juba 50+ lolli peret + veel kõik ettevõtted kes aia ehitus teenust pakuvad....milline raiskaminekunn24 kirjutas: 24 Apr 2026, 18:27
Loll olla on privileeg. Tihti väga kulukas, st rikaste lõbu.![]()
Aga võrkaed on täiisti läbipuhutav, st ilma igasuguse tuulekoormuseta (otstesse tulevad kaldtoed). Seega selle puhul betoeerides olid ERITI loll.
-
kunn24
- Ehituspenskar

Igaks juhuks, erinevad pinnased käituvad erinevalt.
-
Urmas
- autodidakt
-
ping
- Ehituspenskar

Teenuse pakkuja valaks kasvõi kullaga maha, kui klient maksab, sest vahendustasu tuleks siis suurem.kaimagk kirjutas: 24 Apr 2026, 18:36 .... + veel kõik ettevõtted kes aia ehitus teenust pakuvad....milline raiskamine
Päiksepaneelide väljade postid ja maanteede põrkepiirete postid torgatakse niisama maasse ja ei betoneeri neid mitte keegi, sest pinnase külmumine võib ajapikku betoonipallid üles ja postid viltu kergitada.
Sisse rammitud postid saab vajadusel välja tõmmata ja ei pea betooni utiliseerimisega tegelema.

Kui paljusid aedu õnnestub näha pikki aeda?
-
kaimagk
- Ehitusveteran

Teenusapakkuja teeb hinna ikka sellise millega tal tuleb kõige odavam ja kvaliteetsem(vähemalt võiks), mis kullaga valamisest sa jahud? Muidugi kui sa tellijana oled nõus siis muidugi, aga siin käib jutt millegist muust.
Ja igasuguseid pilt suurtest ja kallitest masintest, milleks? Kas mõni aia ehitaja sellisega on teinud endale mõne aia ? Ping, ehk leiad ka mõne puurmasina pildi millega noo-nii 30-50m auku saaks maasse puurida!
-
Urmas
- autodidakt
Miks peaks minu sinka-vonka visuaalne maitse huvitama kedagi suvalist, kes kukkus külili aia äärde? Ja kui keegi, kes tuleb mulle märkust tegema, et teda häirib mu sinka-vonka aed, siis esialgu üritan mu sinka-vonka aia kohta pretensioone esitatu suhtes olla viisakas, kuid edasist tegevust ei hakka pretensioonide esitaja suhtes ennustama. Eks oleneb tema käitumisest?
-
kaimagk
- Ehitusveteran

Mitte ametlik Rae vanasõna 'nii nagu aed, nii ka peremees'
-
kunn24
- Ehituspenskar

Olen näinud planeeringuid, kus on lubatud vaid 1 m kõrge võrkaed. Täiesti kohane meede pidurdamaks poole majaehitusraha paigutamist aeda siilis: "Kes on jõukam ja suudab sinna rohkem matta".Mitteametlik Rae vanasõna 'nii nagu aed, nii ka peremees'
-
ping
- Ehituspenskar

Minu aedade tegemise eesmärgiks on olnud, et koerad oma hoovidest välja ei jookseks ja kõikide aedade postid, peale väravapostide olen viimastel aastakümnetel maasse ramminud.kaimagk kirjutas: 24 Apr 2026, 20:59 ... Ping, ehk leiad ka mõne puurmasina pildi millega noo-nii 30-50m auku saaks maasse puurida!![]()
(Väravapostid olen teealuse tala peale pannud.
Ja ühe tänavaäärse raudaia panin hiljem kogu pikkuses lintvundamendile, sest pinna 1/2m kõrguse erinevuse pärast oli pinnasele tugimüüri vaja.)
Muidugi on mul omal väljatöötatud tehnoloogia aiapostide paigalduseks ja 70m võrkaia postide paigalduse jaoks kulub ca pool päeva.
Viimasete aedade aiapostide paigaldamiseks olen kasutanud analoogset odavat puurvasarat.
Talvel, külmunud maasse postide löömiseks kastuasin sobiva adapteriga suuremat, aga sellise raskusega on üksi tüütu toimetada.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed