Abivahendid Temust

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Walter2
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 34 korda

Re: Abivahendid Temust

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

ping kirjutas: 10 Apr 2026, 23:16 Kas oskad tänases Eesti riigis nimetada nii võimsa tehnoloogilise varustusega ettevõtet, mis suudaks ja tahaks toota sama keerukaid tooteid, nagu korgitser?
Ei pea üldse kaugelt otsima (suisa oma küla poisid..)
https://crystalspace.eu/
toodavad kosmosemissioonide kaameraid. Ilmselt korgitseri vastu ei saa aga vähemalt üritavad… :D
Ning Eesti Kaitsetööstusklaster on täis ettevōtteid, mis toodavad lihtinimese jaoks maailmatasemel imeasju - teevad oma tööd tasa ja targu, ilma suurt kellamata.
:hello:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 119 korda
On tänatud: 307 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

IlSaar kirjutas: 11 Apr 2026, 09:00 Paraku jah me enam korgitseri toota ei oska ja ei taha, ...
... Aga, kuna me oleme siiski euroopa majanduse osa siis võib püüelda selle poole, et osta euroopas toodetut.
Minu hinnangul see enamasti ka õnnestub. ...
Sarnast eenäidatud, USA's 70'datel patendeeritud diasiniga korgitseri toodetakse kuugli andmetel Sveitsis ja selle vidina hind netipoes on ca 15eur.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
IlSaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 23 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas IlSaar »

Temu (ja muu netikaubanduse) puhul meenub veel lõik hiljutisest "kummik anuga" saatest kus saritellijad daamid itsitades eksponeerisid omaenda lollust, et kuidas ikka tellitava toote pilt ja kättesaadud toode erinevad nagu öö ja päev ja seetõttu lõpetab peale postipaki avamist prügikastis. Selleni mõistus ei ulatu, et taolise meelelahutuse taga on siis kuskil tehased, tööjõud, laevad-lennukid-veoautod, prügimäed.
Mul isiklikult piisab sellest kui ma selle Temu veebilehe korra avan ja igasugune ostuhimu kaob momentaalselt.
See on sama nagu laadaplatsil sukelduda "tuhande asja" müügiletti ja proovida naiste aluspesu vahelt midagi leida mida enne ei teadnud et vaja läheb, oh ilus hetk oh viibi veel.
RaJy
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 67 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

IlSaar kirjutas: 11 Apr 2026, 11:11 Temu (ja muu netikaubanduse).
Viinamarjad on hapud?
IlSaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 23 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas IlSaar »

No ei...
RaJy
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Noh, eks rikastel on omad seadused ja kombed. Mina ei taha kohalikule kaupmehele maksta 300€ tööriista eest mille saan ise tellida 35€ eest - täpselt sama tööriist. Või kapihinged näiteks - meil poes 5€ tükk, otse hiinast 5.29 - 20 tükki.
Jah ma saan aru, et kaupmees peab ka midagi teenima, aga kas see juurdehindlus ikka peab 10x olema? Ja ilmselt kaupmees tellib hulgi ja saab veel parema hinnaga kui mina kes ma tellin väheses koguses.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 422 korda
On tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

RaJy kirjutas: 12 Apr 2026, 08:16 Noh, eks rikastel on omad seadused ja kombed. ...
Mul samad mõtted, mis sinulgi. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

RaJy kirjutas: 11 Apr 2026, 00:03 Tänapäeval kestvustooteid ei toodeta - pole vajalik, et see korgitser 30 inimpõlve…
Tehakse küll aga sa ei tahaks neid osta hinna pärast ja seetõttu neid ka ei pakuta sulle aktiivselt.
RaJy
Ehituspenskar
Ehituspenskar

optimist88 kirjutas: 12 Apr 2026, 10:30
RaJy kirjutas: 11 Apr 2026, 00:03 Tänapäeval kestvustooteid ei toodeta - pole vajalik, et see korgitser 30 inimpõlve…
Tehakse küll aga sa ei tahaks neid osta hinna pärast ja seetõttu neid ka ei pakuta sulle aktiivselt.
Pidasin rohkem silmas seda, et 30+ aastat tagasi tehti kõik tooted kestma - maksis siis nii palju kui maksis. Täna on pigem sedapidi, et massidesse läheb väga ebakvaliteetne toode - peaasi, et väikese raha teenib. Ja muidugi on võimalik eksklusiivselt ülikalli raha eest tellida omale toode mis kestab.
Vasta