Lumehangede paiknemise planeerimine.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 58 korda

Re: Lumehangede paiknemise planeerimine.

Lugemata postitus Postitas A23 »

ping kirjutas: 21 Veebr 2026, 12:19 ...

Oma hoovis olen aastaid jälginud hangede teket ja viimasel suvel tegin mõned ümberkorraldused (terrassi kuju, autode parkimise asukoht, püstiste paneelide asukoha muutus), mistõttu sellel talvel olen lumepuhurit ainult ühe korra kasutanud ja sedagi põhiliselt seadme korrasoleku kontrollimiseks. (Ega sellel talvel ei ole vist suurt lund ka sadanud.)

...
Kas loen õigesti välja, et mainitud ümberkorraldustel oli ka reaalne efekt juba näha? Vähe tuisku küll see talv, aga kas hangede teke etteplaneeritud kohtade peale oli juba tuvastatav?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 117 korda
On tänatud: 303 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 04 Mär 2026, 06:48
ping kirjutas: 03 Mär 2026, 10:05 Kui lapsepõlves ei ole saanud "puldiauto vajadusi" rahuldada, siis on igati mõistlik lapsepõlve unistuste rahuldamiseks kasutada "puldiparkimist" ja "puldiorja".

Ma kah alul veetsin terrassil peesitades, osa aega "niiduorja" puldiga juhtimiseks.
:hello:
Ma ei tea, mis puldiautoga sa omal ajal mängisid, kuid kas mul on väga vale aru saamine mõnest lausest, sest Yarbo viidatud kodulehel on kirjutatud, et
Yarbo kasutab sinu aia hooldamiseks täppispositisoneerimist, masinnägemisalgoritme ning tehisintellekti.
Avamaa robotitele tutvustatakse tööala piirid käsitsi ja vajalikku kohta suunatakse ka puldga juhtides.
FB_IMG_1772607319174.jpg
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

A23 kirjutas: 04 Mär 2026, 07:51
ping kirjutas: 21 Veebr 2026, 12:19 ...

Oma hoovis olen aastaid jälginud hangede teket ja viimasel suvel tegin mõned ümberkorraldused (terrassi kuju, autode parkimise asukoht, püstiste paneelide asukoha muutus), mistõttu sellel talvel olen lumepuhurit ainult ühe korra kasutanud ja sedagi põhiliselt seadme korrasoleku kontrollimiseks. (Ega sellel talvel ei ole vist suurt lund ka sadanud.)

...
Kas loen õigesti välja, et mainitud ümberkorraldustel oli ka reaalne efekt juba näha? Vähe tuisku küll see talv, aga kas hangede teke etteplaneeritud kohtade peale oli juba tuvastatav?
Mul oli vaja, et hange ja tuisuvaalu mind segavasse kohta ei tekkiks ja sellel talvel enam ei tekkinud ning õhukese lume sain käsisahaga kõrvale tõugatud.
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 414 korda
On tänatud: 453 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ping kirjutas: 04 Mär 2026, 11:51 Avamaa robotitele tutvustatakse tööala piirid käsitsi ja vajalikku kohta suunatakse ka puldga juhtides.
Ja kõik seni müüdavad mururobotid ise teavad peale kodus pakist lahti harutamist ja suvalisele krundile tõstes, et kus kohast nad peavad alustama niitmist ja kus kohas lõpetama, teavad kohe oma krundi piire, teavad vältida lillepeenraid ja mustikapõõsaid jnejne.... Mille kuradi pärast neile mururobotitele on siis vaja veel mingeid piirdetraate maasse kaevata? :scratch: Minu arvates täpselt samasugune tegevus nagu iga mururobotiga. "Elektrikarjuse" vajadust ma selle Yarbo puhul ei tuvastanud, aga ega mul ei ole vaja teada kah, sest nagu ei kavatse seda masinat osta. Lihtsalt infoks viitasin ja minu jaoks põnev erinevate nüansside leidmine hakkas tulema. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 93 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Seletati ju ilusti - muruniitmise piirid tuleb esimesel korral "selgeks õpetada", ette näidata. Traat tundub minevikku jäävat, uued niidukid buumivad, kuskil seletati sedasi, kuidas paljud tootjad kes enne robottolmuimejaid arendasid, vaatavad ka õuerobotite suunas ringi. Kui roboti autonoomne liikumine ja ruumi kaardistamine ja objektide vältimise tehnoloogia on imeja puhul välja arendatud, kannatavat seda ka teistele robotitele kohandada, nt muruniitmine, platside-teede pühkimine, põllumajandus jm.

Aga tahaks ühte robotit ju, et tõmbab toas tolmu ära, lased ta õue niidab muru ja kühveldab lund :D
Urmas
autodidakt

Prill kirjutas: 04 Mär 2026, 16:30 Seletati ju ilusti - muruniitmise piirid tuleb esimesel korral "selgeks õpetada", ette näidata.
Aga miks sellisel juhul kasutaja pingi poolt see "nooruspõlve unistuste" täitumise ja puldiga mängimise jutt? :scratch: Ka selle Yarbo puhul peaks see puldiga mängimine olema vist ühekordne tegevus või olen üldisest tootetutvustusest väga valesti aru saanud? Kuna vajadust selle isendi järgi ei ole, siis ei viitsi nüanssidesse süveneda ega uurida. Või peab Yarbo puhul niitma hakkamiseks iga kord verendal istuma ja hakkama suunama kust kohast muru pügada või lumest puhastada? Pidavat teine isegi tehisintellekti omama, aga kui "tehisintellekti programmeerijad" on lollid, siis loomulikult ei ole midagi tarka oodata ka isendilt. :)
OT ühes teises mu algatatud koduroboti aku vahetuse teemast. Robotile on küll selgeks õpetatud piirkond, mida peab puhastama, kuid ikkagi oleme pidanud elutoa-koridori ja köögi vahelist piirkonda piirama kööki mineku eest ratastel tumbaga, sest meile tundub see robot vahest olema nagu oma territoorimi piiridest väga head õpetust saanud ketikoer, kellele on antud vabadus. Kurat, ikka vahest tahab minna sinna, kuhu talle ei lubatud minna. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 04 Mär 2026, 17:22
Prill kirjutas: 04 Mär 2026, 16:30 Seletati ju ilusti - muruniitmise piirid tuleb esimesel korral "selgeks õpetada", ette näidata.
Aga miks sellisel juhul kasutaja pingi poolt see "nooruspõlve unistuste" täitumise ja puldiga mängimise jutt? :scratch: ....
Vast robotniiduki puldiga/äpiga juhtimise ja selle juhtimise vajaduse arutamine sobib rohkem robotniiduki teemasse?
Urmas
autodidakt

ping kirjutas: 04 Mär 2026, 20:27 Vast robotniiduki puldiga/äpiga juhtimise ja selle juhtimise vajaduse arutamine sobib rohkem robotniiduki teemasse?
Nõus. Kolime sinna, aga ise ei viitsi sarnast teemat otsida.
Vasta