Renoveeritud korteri garantiiremont
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Renoveeritud korteri garantiiremont
Lugemata postitus Postitas Tuunakas »
Tervitus
Kuna ostsime renoveeritud korteri ajal mil ilmad polnud külmad, siis ei osanud arvata külmasillast midagi. Ehk tuli välja, et rõdu juures põrand on talvel ikka päris külm. Kas rõdu uksealuse põranda soojustamine külmasilla mitte tekkeks on renoveerimisel tavaline praktika või sain ma vastu pükse ja tehti odavalt ära? Kas soojustamise nõudmine läheb ehitaja garantii alla?
Tänud ja ärge väga puid alla pange. Ma pole ehitaja.
Kuna ostsime renoveeritud korteri ajal mil ilmad polnud külmad, siis ei osanud arvata külmasillast midagi. Ehk tuli välja, et rõdu juures põrand on talvel ikka päris külm. Kas rõdu uksealuse põranda soojustamine külmasilla mitte tekkeks on renoveerimisel tavaline praktika või sain ma vastu pükse ja tehti odavalt ära? Kas soojustamise nõudmine läheb ehitaja garantii alla?
Tänud ja ärge väga puid alla pange. Ma pole ehitaja.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänanud: 116 korda
- On tänatud: 44 korda
Re: Renoveeritud korteri garantiiremont
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Kuidas tuvastasite et on just 'külmasild'? Termokaameraga ja temperatuuri erinevusi võrreldes? Või on uksetihend ebatihe ja tuleb külma siirdeõhku. Enne kui midagi pakkuda , peaks teadma tarindi (seina, põranda) kihte .
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 414 korda
- On tänatud: 452 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sõna "renoveerimine" peaks tähendama uuendamist ja korda tegemist, aga ei tähenda kapitaalremonti. Vähemalt minu arvates. Renoveerimine võib vabalt tähendada ka lihtsalt interjööri uuendamist ehk ülevärvimist või tapeedi ja põrandakatte vahetust. Mis puutub garantiiremonti, siis ei oska arvata, kas eelmise omaniku poolt tellitud ja mõne ametliku firma poolt tehtud korteri renoveerimise garantii läheb automaatselt üle ostjale. Kui näiteks müüja teostas renoveerimise eraisikuna isiklikult oma vabast ajast, siis kes annab garantii ja mille kohta? 
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 91 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Külmasild tuleneb tõenäoliselt maja konstruktsioonide üldlahendusest, mis reeglina kaasomandi ja ühistu teema on ja vaevalt seda "korteri renoveerimisega" lahendatakse.
Kui renoveerimine on teostatud korrektse lepingu alusel, siis seal on sätestataud ka garantiitingimused.
Kui renoveerimine on teostatud korrektse lepingu alusel, siis seal on sätestataud ka garantiitingimused.
-
Urmas
- autodidakt
Arvan sama ehk kui kortermaja on ikka väljast soojustamata vastavalt tänapäeva nõuetele, siis varjatud vigade ettekäändel pretensioonide esitamine tundub kahjumiga ettevõtmine. Vahet ei ole, kas hävitad oma aju hallrakke või teed kulutusi juristidele eurosid makstes.madis64 kirjutas: 20 Veebr 2026, 20:38 Külmasild tuleneb tõenäoliselt maja konstruktsioonide üldlahendusest, mis reeglina kaasomandi ja ühistu teema on ja vaevalt seda "korteri renoveerimisega" lahendatakse.
Ainuke lootus jääb kliimasoojenemisele ja külmasillad kaovad iseenesest.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Urmas
- autodidakt
Ise jääks ikka väga kahtlevale seisukohale, et mõni korterite renoveerimisega firma võtab vabatahtlikult vastutuse terve kortermaja konstruktsioonivigade eest.madis64 kirjutas: 20 Veebr 2026, 20:38 Kui renoveerimine on teostatud korrektse lepingu alusel, siis seal on sätestataud ka garantiitingimused.
On näiteks mul Lepingute preambulas lause, et Töövõtja võtab teostada korteri renoveerimistööd aadressil ... ja kui nüüd olen kogu korteri renoveerimistööd teinud, mille hulka kuulus näiteks ka seinte-lagede sirgeks krohvimine, kasvõi 50mm seinte kõikumisega vertikaalis ja põrandal värvitud "soome papi" asendamine laudparketiga, siis kas mind saab süüdistada külmasildades? Olen 100% ja rohkemgi kindel, et ei saa.
Veel lihtsalt heietuseks.
Erinevatel inimestel on erinev sooja-külma temperatuuri tunnetus ja müüjat ei pruukinud häirida jahedam rõduukse juures olev pind ja võib-olla käis isegi mõnuga seal jalataldu jahutamas. Sellise põhjenduse peale tuleb isegi juurat õppiva II kursuse veidi taibukam tudeng.Tuunakas kirjutas: 20 Veebr 2026, 20:04 Kuna ostsime renoveeritud korteri ajal mil ilmad polnud külmad, siis ei osanud arvata külmasillast midagi. Ehk tuli välja, et rõdu juures põrand on talvel ikka päris külm.
-
Vko
- Ehitusspets

- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 18 korda
Lugemata postitus Postitas Vko »
Kas on kusagil mingi nõue sätestatud, et (rõdu ukse juures) põrand peab soe olema? Kui jah, siis milline on põrandale lubatud miinimumtemperatuur (eeldame, et õhutemperatuur toas on normide piires)? 
-
Urmas
- autodidakt
See ongi kõikse hullem kui EELDATAKSE, et kõik ostetav peab vastama ostja eeldustele. Kui midagi ei ole nii nagu nad eeldasid, siis viimase aja uudiseid lugedes eeldatakse, et see on varjatud viga.Vko kirjutas: 20 Veebr 2026, 23:31 Kas on kusagil mingi nõue sätestatud, et (rõdu ukse juures) põrand peab soe olema? Kui jah, siis milline on põrandale lubatud miinimumtemperatuur (eeldame, et õhutemperatuur toas on normide piires)?![]()
PS. Kasutaja Tuunakas, lugesin su teema lõpus olevat palvet, aga paluks kõiki su teemasse tulevaid kommentaare lugeda MÕTTEGA ja püüa aru saada kommentaaride MÕTTEST. Sind ei süüdista keegi, aga sa peaks olema valmis ka peeglisse vaatama.
Jälle mainin, et viimase aja kinnisvarauudiseid lugedes võtab mul kukalt kratsima varjatud vigade põhjused, et naaber suitsetab oma korteris ja suitsuhais tuleb kõrvakorterisse või naaberkorteri omanikud on napsilembelised või alumise korteri omanikul on koer, kelle on harjumus kell 2 öösel teha kaks haugatust. Millegipärast ma ei ole sattunud lugema sarnaste varjatud vigade probleemidega kohtusse pöördumisi nende poolt, kes on ostnud endale elamise keset metsa elamiskõlbmatusse hoonesse. Miks?Tuunakas kirjutas: 20 Veebr 2026, 20:04 Kuna ostsime renoveeritud korteri ajal mil ilmad polnud külmad, siis ei osanud arvata külmasillast midagi.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu