Katuse leke

A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 23 korda
On tänatud: 57 korda

Re: Katuse leke

Lugemata postitus Postitas A23 »

Urmas kirjutas: 12 Veebr 2026, 15:56
A23 kirjutas: 12 Veebr 2026, 10:39 Ma ei ole tuletõrjeluuke juhtunud nägema, kas need võivad olla paigaldatud karkassipostidest eemale?
Tuletõrjeluuk? Ma ei ole enne isegi kuulnud sellisest luugist. :scratch: Luugi vasakus servas olevad (mustad)augud tuletavad mulle meelde rohkem teenindusluukidele sarnanevat, naela pistad auku, avamisviisi. :)
Kui aus olla, siis ka mina polnud varem kuulnud. See nimetus oli toodud paberjoonise fotol, tundub originaalprojekti ajast seal olema. Vist mingiks kinnise räästanurga kontrollimiseks, oletan.

Kõrvalpõikena, kui nüüd uuesti pilti vaadata, luugi kõrgus on 600, siis veetriipude vahe jääb ka samasse suurusjärku.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 413 korda
On tänatud: 452 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 12 Veebr 2026, 16:08 Vist mingiks kinnise räästanurga kontrollimiseks, oletan.
Kõrvalpõikena, kui nüüd uuesti pilti vaadata, luugi kõrgus on 600, siis veetriipude vahe jääb ka samasse suurusjärku.
Kui jälle omakorda vaadata seda luugiga pilti, siis luugi laiuseks võiks aimata 40cm, oletades, et luugi teine serv on vastu karkassi. Olgu, ainult kontrollimiseks saan luugi olemasolust aruja visuaalseks kontrollimiseks vist ei oleks vaja nii suurt luuki, aga kui kontrollitava räästanurga all on mingi jama, siis vajadusel ühel keskmise kehaehitusega töömehel on tööriietes räästnurga alla pugemine paras üritus, eriti talvel. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 23 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Kui nüüd veelkord projekt lahti rullida, vaatavad sealt vastu tuletõrjeluugi mõõdud 600 x 600.
Mis sellest järeldada, kas luuk paikneb täpselt karkassipostide vahel?
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 13 Veebr 2026, 11:40 Kui nüüd veelkord projekt lahti rullida, vaatavad sealt vastu tuletõrjeluugi mõõdud 600 x 600.
Selliste mõõtudega luugi paigalduse puhul tuleks siis mingit posti vahet liigutada või katkestada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Urmas kirjutas: 13 Veebr 2026, 11:53
A23 kirjutas: 13 Veebr 2026, 11:40 Kui nüüd veelkord projekt lahti rullida, vaatavad sealt vastu tuletõrjeluugi mõõdud 600 x 600.
Selliste mõõtudega luugi paigalduse puhul tuleks siis mingit posti vahet liigutada või katkestada.
C=600 mm. Karkassi paksuse jagu jääb puudu?

Pilt
Urmas
autodidakt

optimist88 kirjutas: 13 Veebr 2026, 15:00 C=600 mm. Karkassi paksuse jagu jääb puudu?
Jah, aga pildi peal tundub luugi ja veenire vahel olema rohkem kui karkassi paksuse jagu.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 115 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

pakuks ka uitmõtte, äkki on hoopis ehitatud puitkaskassist ja vekseldatud luugi koht? Aga muidu arvan et on hea ja ilus maja kus eleda.
Urmas
autodidakt

Kahtlustan, et see teema on muutunud foorumlastele oletuslike probleemide arvamise teemaks. 31-st postitusest on kasutaja alfrol teinud ainult kaks postitust- teema ja siis vahepeal maininud, et probleemide kohal ei ole akent. Ei mingit kaasa rääkimist ega küsimist maja müüjalt siin välja toodud oletuslike põhjuste kohta, et kuidas on asi ehitatud.
Mulle isiklikult ei paku see teema enam huvi, sest targemaks ma sellest vist ei saa. Ainult foorumlaste oletused piltidelt nähtu põhjal.

Teema algataja alfrol, pildil nähtud veenirede põhjuste kohta võiksite sama hästi pöörduda ka selgeltnägijate poole, ehk nemad oskavad kohvipaksu või tarokaartide pealt vaadate täpsemaid põhjusi öelda. :)

PS. Mu viimane lause ei ole isegi mitte iroonia, vaid hoolin kaasfoorumlaste vaimsest tervisest.
Vasta