Sellele ma vastata ei oska kas on lubatud - juriidika pärusmaa
Lugeja ja kodanike idioodiks pidamine on ju tavaline
Ja otsene valetamine on tavaline ka ministeeriumi tasemel
So ma ei näe nagu suuremat sorti probleemi

Sellele ma vastata ei oska kas on lubatud - juriidika pärusmaa

Asi lahendatav hinnalae ka -põranda kehtestamisega.Urmas kirjutas: 13 Jaan 2026, 08:36 Ma ei saa aru, kas mõned tegelinskid peavad inimesi täielikeks idiootideks? Sattusin lugema, etKui elekter on odav, siis vähemalt tuugenite omanikud on meedias öelnud, et panevad labad seisma, aga odavalt elektrit kah ei anna. Mis valemiga muutub elekter odavamaks kui nad müüvad akudesse kogutud elektrit siis kui hinnad on kõrgemad?„Lisaks elektrivarustuse katkestuste riski vähendamisele ja kiiremale taastumisele aitab akupõhine energiasalvestus ka vähendada elektri hinda. Süsteem salvestab energiat ajal, mil see on odavam või toodetakse ülejääki, ning annab selle võrku tagasi siis, kui nõudlus ja hinnad on kõrgemad vähendades nii kulusid majapidamistele kui ettevõtetele,“ märkis Kaasik.
Tsitaat ja minu arusaamatuse allikas. https://arileht.delfi.ee/artikkel/12042 ... ustamiseks

Mida pekki?Asi lahendatav hinnalae ka -põranda kehtestamisega.

Siis ei hakka keegi rajama siia mingit tootmist, ütlevad istuge pimedas pärdikud.A23 kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:02 Süsteemi stabiilseks toimimiseks peaks olema operaatoril (suurtootjal) lepingu järgi kohustus suvalisel ajahetkel määratud fix min võimsuse võrku andmiseks. Olenamata, kas tuul puhub või ei puhu, päike paistab või mitte. Võib olla ka kellaajaliselt ja nädalapäevade lõikes diferentseeritud, arvestamaks reaalset tarbimist.

Üks ei välista teist ja sagedusturul osalemine on kasulikum hetkel. Seal võivad hinnad olla mitu eur kwh.Urmas kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:22 Kui palju makstaks näiteks täna võrku müümise eest ühiku kohta kui hetkel on börsi hind 51,5senti/kWh? Uitmõte sellest mu eelnevalt tsiteeritud artiklist, et äriidee teostamiseks ei oleks mul idee järgi PV paneele vajagi või siis minimaalselt, aga vaja on kaks garaažitäit akusid, mida siis laeksin võrgust minimaalse hinnaga ajal(öösel) ja müüksin päeval.![]()

Väga hea, et ei hakka - ainult tarbija võitArdi kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:25Siis ei hakka keegi rajama siia mingit tootmist, ütlevad istuge pimedas pärdikud.A23 kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:02 Süsteemi stabiilseks toimimiseks peaks olema operaatoril (suurtootjal) lepingu järgi kohustus suvalisel ajahetkel määratud fix min võimsuse võrku andmiseks. Olenamata, kas tuul puhub või ei puhu, päike paistab või mitte. Võib olla ka kellaajaliselt ja nädalapäevade lõikes diferentseeritud, arvestamaks reaalset tarbimist.
Riigi asi on meelitada siia investeerijad, mitte peletada eemale. Kuna energiaäri on pikaaegne investeering, siis tahavad investorid garantiisid, et nende investeeringud ei läheks metsa ja nad ikka teeniksid. Ka tuumajaama rajajad tahavad riiklike garantiisid, et nad oma elektri ikka minimaalselt mingi x hinna eest müüdud saaksid.
Mu "äriidee" oli hüpoteetiline.EH.INS. kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:25 Aga Sa Urmas pane POTENSIAALSED tulud ja REAALSED kulud ritta ja otsusta

Istumegi pimedas kui kõik 3 merekaablit täna puruks rebitaks, sest meil pole tootmisvõimsust. Seega on vaja tootmisvõimsust. Kui tootmisvõimsust suurendatakse juhuelektriga, siis tekivad suured hinnakäärid mis muudavad salvestuse tasuvaks. Just nagu Urmas rääkis ainult selle vahega, et salvestatakse elekter siis kui ta on nullilähedase hinnaga ja müüakse siis kui see maksab nagu täna. See muudab keskmise elektri hinna odavamaks, mitte Urmase soovitus kus osta öösel 10 sendiga ja müüa päeval 50 sendiga, Kui hakkaks palju salvesteid nii tegema oleks tulemuseks 20 senti öösel ja 40 senti päeval, keskmine hind jääks samaks, sest odavat elektritootmist on vajaka.EH.INS. kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:32Väga hea, et ei hakka - ainult tarbija võitArdi kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:25Siis ei hakka keegi rajama siia mingit tootmist, ütlevad istuge pimedas pärdikud.A23 kirjutas: 13 Jaan 2026, 10:02 Süsteemi stabiilseks toimimiseks peaks olema operaatoril (suurtootjal) lepingu järgi kohustus suvalisel ajahetkel määratud fix min võimsuse võrku andmiseks. Olenamata, kas tuul puhub või ei puhu, päike paistab või mitte. Võib olla ka kellaajaliselt ja nädalapäevade lõikes diferentseeritud, arvestamaks reaalset tarbimist.
Riigi asi on meelitada siia investeerijad, mitte peletada eemale. Kuna energiaäri on pikaaegne investeering, siis tahavad investorid garantiisid, et nende investeeringud ei läheks metsa ja nad ikka teeniksid. Ka tuumajaama rajajad tahavad riiklike garantiisid, et nad oma elektri ikka minimaalselt mingi x hinna eest müüdud saaksid.
Ja pimedas ei istu keegi seepärast, et juhuelekter puudub
Investeering teatavasti loob investeerijale tulu - seda teeb investeerija täiesti vabatahtlikult
Iga investeeriguga käib kaasas risk - elementaarne
Taastuvenergeetikud soovivad esmalt teha investeeringud maksumaksja rahaga ja seejärel maandada riskid maksumasja rahaga - investeerijatega pole siin midagi pistmist - neid nimetatakse parasiitideks
Tuumajaama seisukohalt on Sul õigus
Ja põhjus ongi selles, et eelpool nimetatud "investeerijate" poliitilise eelistusega on turg pekki keeratud

Ma olen täheldanud, massiliseltMa pole täheldanud...

Unusta ära, nii et tee keegi. Ei tule ühtegi tootmist, siis saab ainult riik maksumaksja raha eest midagi teha ja maksumaksja maksaks enivei kõik täie rauaga kinni, nagu vigase Auvere. Saaksime kallid gaasijaamad ja kalli elektri.EH.INS. kirjutas: 13 Jaan 2026, 11:05Ma olen täheldanud, massiliseltMa pole täheldanud...
Isegi pole mõtet arutleda saaks, võiks, oleks, tuleks jms
Tehke, ärge kerjake toetusi, põrandaid, abi jne - lihtsalt tehke ja turu vastu
Loomulikult peale eelnevalt mainitu arvestage ka kohalikega
Ja kui hakkama ei saa siis ärge tehke

Ja praeguse nn "taastuvenergiaga" on erinevus milline?...siis saab ainult riik maksumaksja raha eest midagi teha ja maksumaksja maksaks enivei kõik täie rauaga kinni...
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025