Tere
Vaja tuvastada radika ventiil, et leida sobiv radiaatortermostaat.
Selline ta on:
https://imgur.com/a/xowUWwo
tundub nagu oleks danfoss https://www.bauhaus.ee/ventiil-ra-n-dn15-sirge, aga pole täpselt sama mis pildil. See ventiil mis seal lõpus on, jääb segama ja danfossi tüüpiline termostaat ei mahu sinna otsa.
Kas keegi on näinud? Tegemist umbes 25 aastat vana jupiga, kui ei leia termostaati, tuleb see ventiil välja vahetada, mida ei viitsiks eriti teha.
Tänud
Radika ventiili tuvastamine
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
Vko
- Ehitusspets

- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 18 korda
Re: Radika ventiili tuvastamine
Ei saanud aru, kus lõpus ja milline ventiil jääb segama?nebulos kirjutas: 01 Jaan 2026, 23:29 pole täpselt sama mis pildil. See ventiil mis seal lõpus on, jääb segama ja danfossi tüüpiline termostaat ei mahu sinna otsa.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 26 korda
- On tänatud: 13 korda
Postitus Postitas optimist88 »
Sul on sobiva keermega Danfossi termopea aga ei lähe peale sest ventiil segab? Aga ventiilile peale/surudes see liigub vabalt sisse-välja? 25a ... ma pakuks, et pigem ei liigu vabalt.nebulos kirjutas: 01 Jaan 2026, 23:29See ventiil mis seal lõpus on, jääb segama ja danfossi tüüpiline termostaat ei mahu sinna otsa.
-
juhtmepunt
- Korralik postitaja

- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 16 korda
Postitus Postitas juhtmepunt »
Oma käega 30a tagasi radikatele paigaldatud Danfossi ventiilid ja termostaadid, mul vähemalt kõik liiguvad.
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
-
Prill
- Ehitusveteran

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 91 korda
Mul visuaalselt samad, ja ka 20 aastat vanad, vist Danfossi omad. Kipuvad samuti kinni jääma, mina vahetama ei ole viitsinud hakata, olen lihtsalt jõuga mõjutades uuesti liikuma aidanud.
See pulk mis seal pildil turritab, ongi see osis mida termostaatpea ventiili sulgemiseks-avamiseks surub ja see pulk kipub kinni paakuma. Mina olen seda pulka kõva esemega sissepoole surudes uuesti liikuma saanud, saab ka näpitsatega pulga välja tirida, tuleb avast vett, pulga puhastanud tagasi pannud, "leke" on lakanud ning ventiil-termostaat ehk radika toimima saanud.
See pulk mis seal pildil turritab, ongi see osis mida termostaatpea ventiili sulgemiseks-avamiseks surub ja see pulk kipub kinni paakuma. Mina olen seda pulka kõva esemega sissepoole surudes uuesti liikuma saanud, saab ka näpitsatega pulga välja tirida, tuleb avast vett, pulga puhastanud tagasi pannud, "leke" on lakanud ning ventiil-termostaat ehk radika toimima saanud.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu