Hakkasin mõtlema(
Päikesepaneelide hinnapakkumised
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 407 korda
- On tänatud: 445 korda
Re: Päikesepaneelide hinnapakkumised
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 94 korda
Holland omadega pees - võrk on pees
Pole ainuke...
PS
Mis puutub hädaldamisse siis on ju vastus selge: pole kohustust võrku koormata...
Pole ainuke...
PS
Mis puutub hädaldamisse siis on ju vastus selge: pole kohustust võrku koormata...
-
Ardi
- Ehitusguru

- On tänatud: 3 korda
Hollandil on seepärast pees, et ilmselt nii nagu Belgias on neil elekter fikseeritud hinnaga ja inimesed ei reguleeri tarbimist ega tootmist. seega elektrit kord on liiga palju, siis jälle vähe. Kui oleks börsihind, siis inimesed suurendaksid-vähendaksid oma tarbimist või tootmist vastavalt hinnale ja soetaksid ka akusalvesteid.EH.INS. kirjutas: 12 Dets 2025, 20:06 Holland omadega pees - võrk on pees
Pole ainuke...
PS
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
-
trebla
- Ehituspenskar

- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 66 korda
AI andmetel on Hollandis laialdaselt kasutusel veel net-metering, ehk võrku saab kasutada tasuta akuna.
See lõpetatakse 2027 aga selleks on vaja vahetada ilmselt välja palju arvesteid , mis meil tehti juba ammuilma - oma 15 aastat tagasi... siis kui tunniarvestus tuli.
Siin graafik kui palju per kärss on riigid pv- d oma võrku ühendanud. Mullu.
https://ourworldindata.org/grapher/sola ... ST~HUN~DEU
See lõpetatakse 2027 aga selleks on vaja vahetada ilmselt välja palju arvesteid , mis meil tehti juba ammuilma - oma 15 aastat tagasi... siis kui tunniarvestus tuli.
Siin graafik kui palju per kärss on riigid pv- d oma võrku ühendanud. Mullu.
https://ourworldindata.org/grapher/sola ... ST~HUN~DEU
Viimati muutis trebla, 13 Dets 2025, 11:52, muudetud 1 kord kokku.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Tarbija asi pole midagi reguleerida - tarbija on klient...
Rämpsu pole võrku vaja - küll see ka tehakse ajapikku hinnastamisega selgeks
Rämpsu pole võrku vaja - küll see ka tehakse ajapikku hinnastamisega selgeks
-
Urmas
- autodidakt
Sul on mõisted segi! Mine külmkapi juurde, ava külmkapi uks või palu kodusel direktoril seda teha kui ise ei suuda, võta sealt üks õlu, ava see, joo pool pudelit tühjaks ja siis 20 minuti pärast loe mõttega oma tsiteeritud postitust uuesti. Rämpsu tootja vs rämpstarbija. Mida peab eraisik tarbima kui talle peale kalli rämpsu midagi alternatiivset ei tule? Kui eraisiku pakutav rämpstoode viib võrgu tasakaalust välja, siis ta kohe kindlasti on rämpsu tootja ja oma rämpsu tarbigu ise nagu soovitab Elering. Ostke akud!!!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 139 korda
Mitmenda taseme energeetik oled, et elektrivòrkudest jutustad? See peeretus ilmestab su teadmisi teemast hästi.
Juhe teab kõike.
-
Urmas
- autodidakt
Möh? Kuidas puutub asjasse tase? Nagu mingi bürokraat oleks, et iga küsimuse/näite/väite kohta peab olema eriharidust tõendav dokument? Normaalsete ajuurakkude normaalse seedimistegevuse tulemusena loomulikust intelligentsist ei võigi erialaselt mitteõpitud küsimusi esitada? Milleks see foorum? Sõima, aga ära solva! Minu jaoks teed hetkel ennast ise lolliks. Paluks viiteid või kopipeisti enda kompetentsuse(hariduse) kohta või võtan su kommentaare kui ühte peeretust! Ah, sa oled ennegi siin foorumis puuksu(poliitkorrektne väljendus su verbaalsete pasanduste kohta) lasknud.kunn24 kirjutas: 13 Dets 2025, 13:50 Mitmenda taseme energeetik oled, et elektrivòrkudest jutustad? See peeretus ilmestab su teadmisi teemast hästi.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Tase puudub...
Kui ma pean Sinu järgi enda tarbimist TARBIJANA sättima siis eeldaks, et Sa maksad mulle selle eest...
Kui ma pean Sinu järgi enda tarbimist TARBIJANA sättima siis eeldaks, et Sa maksad mulle selle eest...
-
kunn24
- Ehituspenskar

Sa võid arvata mida tahad, kuid selle jutuga võid peldikusse minna.
Kui loed vähemalt mingigi raamatu läbi teemal:"Elektrivõrgud" ja teed sellest lühireferaadi, siis ma võin sulle kirjutada välja 3. taseme ja võime hakata asja alles arutama.
"Kõik on p..s" väiteid saab kasutada vaid mees, kes asja põhjalikult tunneb või kasutab mees, kes ei tea essugi. Kuid siis oleks mõistlik, et ei presenteeriks seda pidevalt.
TPI AA (elektriajamid ja tööstuse automatiseerimine)+ 6. ehituse elektripaigaldised. Selle 6.-ga ma võin loa korral ka alajaama uksest sisse minna ja trafolt küsida: "Kuidas täna elektriedastamisega läheb? Kas PV mehed on jälle mingi jamaga saanud hakkama või on olukord kontrolli all?"
PS. Urmas, ma pole kordagi esinenud teemal, et ma su pastadest midagi süvatsi teaksin või pidevalt väidaksin, et nad on p..s. Verbaalse kõhutuule ja -lahtisuse osas sulle siin loomulikult pole vastast.
Igaks juhuks, et see võnkumine siin pikaks ei läheks, siis teema on ikkagi "Päikesepaneelide hinnapakkumised".
Kui loed vähemalt mingigi raamatu läbi teemal:"Elektrivõrgud" ja teed sellest lühireferaadi, siis ma võin sulle kirjutada välja 3. taseme ja võime hakata asja alles arutama.
"Kõik on p..s" väiteid saab kasutada vaid mees, kes asja põhjalikult tunneb või kasutab mees, kes ei tea essugi. Kuid siis oleks mõistlik, et ei presenteeriks seda pidevalt.
TPI AA (elektriajamid ja tööstuse automatiseerimine)+ 6. ehituse elektripaigaldised. Selle 6.-ga ma võin loa korral ka alajaama uksest sisse minna ja trafolt küsida: "Kuidas täna elektriedastamisega läheb? Kas PV mehed on jälle mingi jamaga saanud hakkama või on olukord kontrolli all?"
PS. Urmas, ma pole kordagi esinenud teemal, et ma su pastadest midagi süvatsi teaksin või pidevalt väidaksin, et nad on p..s. Verbaalse kõhutuule ja -lahtisuse osas sulle siin loomulikult pole vastast.
Igaks juhuks, et see võnkumine siin pikaks ei läheks, siis teema on ikkagi "Päikesepaneelide hinnapakkumised".
Viimati muutis kunn24, 13 Dets 2025, 16:04, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
-
Urmas
- autodidakt
Tänan komplimendi eest! Jätka samas vaimus, kuid mina su sellistele arvamustele kaasa ei plaksuta. Ei alahinda su seni siinses foorumis kirjutatud erialaseid arvamusi, kuid mõningased oma arvamused kellegi kommentaarist võiksid vahest niisama alla neelata ilma, et võtaksid midagi isiklikult.kunn24 kirjutas: 13 Dets 2025, 15:16 PS. Urmas, ma pole kordagi esinenud teemal, et ma su pastadest midagi süvatsi teaksin või väidaksin, et nad on pidevalt p..s. Verbaalse kõhutuule- ja lahtisuse osas sulle siin loomulikult pole vastast.
OT. Lihtsalt mu uitmõtted mõningaid sinu kommetaare lugedes. Ei midagi isiklikku!
kunn24 kirjutas: 13 Dets 2025, 13:50 Mitmenda taseme energeetik oled, et elektrivòrkudest jutustad? See peeretus ilmestab su teadmisi teemast hästi.
Ja sinu märkus siinses teemas kellegi kommentaatori eriala kohta on seotud teemaga "Päikesepaneelide hinnapakkumised" kuidas?kunn24 kirjutas: 13 Dets 2025, 15:16 Igaks juhuks, et see võnkumine siin pikaks ei läheks, siis teema on ikkagi "Päikesepaneelide hinnapakkumised".
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Tarbijana peab mul olema tase, et el tarbida?
Tarbijana pean tarbimist sättima PV toodangu järgi?
Sul on miskit sügavalt sassis turumajanduses...
Nõukogude plaanimajanduses kehtib see aga kenasti - sinnapoole teel oleme - sel juhul on Sul kenasti õigus!
Tarbijana pean tarbimist sättima PV toodangu järgi?
Sul on miskit sügavalt sassis turumajanduses...
Nõukogude plaanimajanduses kehtib see aga kenasti - sinnapoole teel oleme - sel juhul on Sul kenasti õigus!
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Tehnilist detailset analüüsi Sa minu käest ei saa...
Mina loen erinevaid allikaid ja võtan infot sealt - antud kontekstis võrguhaldajete info
Kes veel - nt UK, Belgia, Hispaania jne
Võrguhaldaja probleeme ei pea Sulle vist selgitama seoses juhuelektriga ja tootmise hajususega???
Kui peab, anna teada - selgitan...
Edit - jõudsid posti maha võtta enne minu vastust
Mina loen erinevaid allikaid ja võtan infot sealt - antud kontekstis võrguhaldajete info
Kes veel - nt UK, Belgia, Hispaania jne
Võrguhaldaja probleeme ei pea Sulle vist selgitama seoses juhuelektriga ja tootmise hajususega???
Kui peab, anna teada - selgitan...
Edit - jõudsid posti maha võtta enne minu vastust
-
kunn24
- Ehituspenskar

Võtsin maha tuletades omale meelde, mis teema siin. Repliigi mõttes (ära vasta), et võrguhaldajale on pigem probleemiks, kui "mägedes" elektripliidid hommikul "käima tõmmatakse". Hajatootmine on võrgule pigem kasulik (võrgusõlmede eluiga on integraal koormus 2.-s või 3.-s astmes korda selle koormuse aja diferentsiaal) ja väheneb kaovõimsus sõlmesid ühendavates liinides, mis on voolu ruutsõltuvuses. Kui sellest aru saad, on hästi, kui ei- võta õpikud ette. Tuleb ranget vahet teha võrgul (vahend ülekandmiseks) ja tootmisel (generaatorid).
Loe siis rohkem ja pane asjalikku teemakohast juttu nii, et teistele ka midagi huvitavat tuleks. Lihtsalt pidevalt p..s- läheb läilaks. Mingi ajuvabad repliigid- sama. Jõudu.
Loe siis rohkem ja pane asjalikku teemakohast juttu nii, et teistele ka midagi huvitavat tuleks. Lihtsalt pidevalt p..s- läheb läilaks. Mingi ajuvabad repliigid- sama. Jõudu.
Juhe teab kõike.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Ei mina kah tea miks need võrguhaldajad kurdavad...
Viimane kurtmine tuli Indiast...
Ja rõhutan veelkord - TARBIJA on KLENT kes maksab!!!
Tootja on teenusepakkuja so TEENINDAJA!!!
Viimane kurtmine tuli Indiast...
Ja rõhutan veelkord - TARBIJA on KLENT kes maksab!!!
Tootja on teenusepakkuja so TEENINDAJA!!!
-
Urmas
- autodidakt
Möh? Mis juhmardid seal võrguhalduses töötavad? Mingid eelmise riigikorra aegsed abikooli(Tondil) lõpetanud? Tänapäeval nimetatakse taolisi võrguhalduses palgal olevaid poliitkorrektselt vist erivajadusega/intellektipuudustega inimesteks. Kas ka EL, EE ja teised nimetute allasutused on ka kohustatud tööle võtma kerge intellektipuudega inimisega nagu suuremad poeketid on võtnud selliseid õues asuvate poekärude kokku kogumiseks? Kustugu need riigiametid oma nõukogu aujuhiks veel Ulli-Greta ja siis oleks koos nagu täiskomplekt. Kas Elektrilevi on mingi sotsiaatööd pakkuv asutus, kes pakub tööd kerge/raske intellektipuudega kodanikele? Ja-jaa, võrguhaldaja avastas 30 aastat peale erastamist, et "mägedes" inimesed ei magagi oktoobrist aprillini talveund, vaid millegipärast regulaarselt aasta läbi ärkavad iga päev hommikul 6-7 paiku ja panevad kannuga tee/kohvivee oma elektripliidile. Sulle endale ei tundu see näide jabur?kunn24 kirjutas: 13 Dets 2025, 17:06 Repliigi mõttes (ära vasta), et võrguhaldajale on pigem probleemiks, kui "mägedes" elektripliidid hommikul "käima tõmmatakse".
Kunn24, ma ei tea, milliste mõjuainete tulemusel on sul tekkinud tänased mõtted, aga ehk peaksid piiri. Einoh, loomuslikult ise tead, ma ei ole su lapsevanem number 1 ega 2.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit