Gaasikatla plekktoru korstnas tilgub

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Vasta
Marion
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Gaasikatla plekktoru korstnas tilgub

Postitus Postitas Marion »

Poolekivilõõris on kõrvuti kahe gaasikatla plekktorud. Väheste pluss ja/või miinuskraadidega hakkab kusagil tilkuma. Öösiti kostab see piisavalt kõvasti, et äles äratada, nagu orelivilet koputaks.
Olen täheldanud, et mõnikord hakkab peale seda, kui minu katel on teinud lühikese küttetsükli (kütab ca minutikese ja jääb pooleks tunniks seisma). Kui sundida katelt kütma pikalt ja mitu tsüklit järest, siis mõnikord kaob tilkumine ära.
Ei tilgu katusel korstnamütsilt, selle kontrollisin ära.
Ei saagi aru, kumb toru (minu või naabri) ja kas toru sees- või välispinnalt. Ei tea, kas minu katla veeaur jääb minu torusse ja hakkab sealt alla tilkuma või soojendab naabri toru, nii et see hakkab tilkuma.
Minu plekktoru allaulatuva kolmiku põhja sai villa pandud, et tilkumine ei kostaks, see ei aidanud, st otse minu toru põhja ei tilgu. Algul oli minu korsten ülalt kahe põlvega, et saaks sellele normaalselt mütsi panna, see sai ära võetud ja müts tagasipandud, ei aidanud. Toru sai loodi tõmmatud, ka ei aidanud. Tundub, need liigutused tegid isegi hullemaks.
Mis võiks aidata? Katusel korstende isoleerimine, kahe toru vahele korstnasse tulekindla villa toppimine (ruumi ca 15mm)? Veel arvamusi/ettepanekuid?
Marion
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Gaasikatla plekktoru korstnas tilgub

Lisaks veel, et naabri katel 1. korrusel, minu katel 2. korrusel.
Minu torul hea tõmme, all naabril natuke kehva (tema kahel torul halb ühendus, st üleminek lahti).
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 330 korda

Postitus Postitas Kalvis »

Gaasikateldel ongi plekkorstnad, kuna seal on lubatud väga madalad suitsugaasid, mis kondenseeruvad. Klassika on siiski - vesi voolab mööda toru alla ja kondents väljutatakse ämbrisse või kanalisatsiooni. Küsijal vist seda pole tehtud. Kui gaasid on soojemad siis aurutatakse kondents ära.
Tikumine on ikkagi ebanormaalsus, sest kondents voolab mööda toru seinu alla, mitte ei tilgu. Korstnapühkija võiks üle vaadata - kuskil tekib jää, mis sulab tilkudes ja see pole normaalne.
Marion
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänan. Lasen korstnapühkijal vaadata, aga tilgub ka väikeste plusskraadidega. Eile päeval oli kuni 5 kraadi plussis.
Mul ei ole kondensaatkatel ja minuarust naabril ka mitte, st niiskust ei tohiks nii palju tulla, et ämbrit oleks alla vaja. Selleks on korstnatoru allotsas otsakorgiga kolmik, kuhu niiskus saab koguneda ja sealt ära kuivada. Sinna panime villa, et ülalt kukkuvaid tilkasid kuulda ei oleks. Ei aidanud.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 330 korda

Postitus Postitas Kalvis »

Tava gaasikatel tekita piisavalt kondentsi.
Pigem on süsteemis mingi S käänak või katusel on müts mis külmaga tekitaki kondenseerumise ja siis tilkumise.
Vasta