Maaküttele ehitusprojekt. Jah või ei?
- 
				RaJy
- Ehitusveteran 
- On tänanud: 63 korda
- On tänatud: 75 korda
Re: Maaküttele ehitusprojekt. Jah või ei?
Lugemata postitus Postitas RaJy »
- 
				EH.INS.
- Ehituspenskar 
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
- 
				kaimagk
- Ehitusveteran 
- On tänanud: 111 korda
- On tänatud: 44 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Täpselt. Kui sa oskad samal tasemel ja hambad saavad korda, milles küsimus?vuuk kirjutas: 30 Okt 2025, 19:22Ma mõtlesin vahepeal, et peaks endal ise hambad ära parandama. Nagunii näitan hambaarstile oma hambad ette.Miq1988 kirjutas: 29 Okt 2025, 19:57 Tartu vald nõuab maakontuurile geodeedi teostusmõõdistust.
Kuigi ise sellest aru ei saa, mis erineks see sellest, kui ma joonistaksin ise kaardile kontuuri asukoha. Sest, ise näitan geodeedile punktid kust mõõta. Ega ta läbi muru ei näe. Tundub suht kasutu raha ümberkühveldamisena enda taskust.
Tundub suht kasutu raha ümberkühveldamisena enda taskust hamba arsti taskusse.
Eriti kui arvestada kuipalju maksab minu teenuse tund ja kuipalju hambaarsti teenuse tund.
Sarnane näide( paljudest) endal, kogu maja elektri tegin ise( tegelt kogu maja), aga paberi kirjutas ( kontrollis ka paigalduse) nn päris elektrik ja kõik toimib. Möh
- 
				vuuk
- Ehituspenskar 
- On tänanud: 66 korda
- On tänatud: 128 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Tarbimise kohalt niipalju, et alksi tarbisin viimati aasta 2012 sügisel. Tubaka jätsin maha ligi 40 aastat tagasi.
Narksi pole elu sees ise teadlikult proovinud.
Nii, et võtke eeskuju - poisid!
Olen ka rehkendanud, kui palju olen tänu sellele raha kokku hoidnud. Ja eriti hea selle juures on see, et olen sellega palju kõrvale hiilinud nende kaupade pealt käibemaksu ning aktsiisi maksmisest.
Ja tagatipuks tänu sellele sain hambad sedakorda siiski ära praavitatud spetsialisti juures.
- 
				vuuk
- Ehituspenskar 
Vist ei jõudnud kohale jah. Või siis ei tahtnud, et kohale jõuaks.
Tegelikult ongi asjade mõistmine kinni suuresti selles, et kuidapidi tundub olevat hetkel kasulik.
Ja see omakorda sõltub intelligentsi tasemest ehk teisisõnu, kui lai on silmaring. Või, et kui kaugele oma nina eest nähakse.
- 
				Miq1988
- Regulaarpostitaja 
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Miq1988 »
- 
				vuuk
- Ehituspenskar 
Küllap tegelikult polegi siin nii madala intelligentsi tasemega kedagi, kellele mu vihje kohale ei jõua, kui natuke tahtmist oleks.
Spetsialistide nagu hambaarst ja geodeet vahele võib tõmmata paralleeli minu arvates küll.
Mõlemad on haridusega. Mõlema teenuse puhul on vaja teadmisi, oskusi ja kogemusi ning tänapäeval ka spetsiaalseid ja hinnalisi töövahendeid. Eriti kui eeldada nõuetekohast ja ootuspärast tulemust.
- 
				Miq1988
- Regulaarpostitaja 
Tuleb vahel tööga seotud ette, et vaja on geodeediga mingeid asju märkida kus on lubatud 3mm eksimus vms.
Hetkel näitan talle poole meetri täpsusega kust mõõta.
Hambaarstile võin ma vaid näidata suuna kus valutab, edasi ei oska ise midagi teha.
Minu silmis täiesti ise tehtav asi. Aga no kui vald nõuab siis ega mul miskit teha pole, geodeet kutsutud.
- 
				Kalvis
- Ehituspenskar 
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 327 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Vaid kasutusloa hankimiseks võib vald nõuda. Paraku on vallal õigus nõuda ka 2 aasta vanusega geoalust sinu netist hangitud kaardi võib pikalt saata ja joonistamist õigete tingmärkidega. Sitsid niikaua kuniks täidad valla nõudmised...Miq1988 kirjutas: 31 Okt 2025, 07:53 Aga no kui vald nõuab siis ega mul miskit teha pole, geodeet kutsutud.
Üks lahendus olekski - kui tellid geoaluse - lased geodeedil ise alusele kanda. Siis on kõik valla nõudmised täidetud.
- 
				EH.INS.
- Ehituspenskar 
Paralleel on "silmaga nähtav"...
Aga nüüd saan aru kust tulid kommentaarid - ei saadud aru mida öeldi...
- 
				Walter2
- Ehitusspets 
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 29 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
- 
				Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 404 korda
- On tänatud: 439 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Aga sel juhul milleks see teema siin foorumis?Miq1988 kirjutas: 31 Okt 2025, 07:53 Mina antud juhul paralleeli ei näe. Ise panin toru maha, tean, kus see asub. Netist saab kaasaegsed kaardid kus on kinnistu peal kuhu saaks selle ilusti peale joonistada.

- 
				Kalvis
- Ehituspenskar 
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Tegelikkuses just nii tehaksegi ja mitte mingisugust seaduse rikkumist ei ole.
Teemapüstitus on kuidas üks püüdlik akf soovib olla bürokraatidele sõber. Paraku bürokraatia mängureeglid on karmid ja rahakulukad. Geoalus, projekt jne...
- 
				EH.INS.
- Ehituspenskar 
Ja mis oleksid koordinaadid?
Ja kes need koordinaadid kinnitab?
- 
				Kalvis
- Ehituspenskar 
- 
				EH.INS.
- Ehituspenskar 
Geoaluse kirjanurgas on mis?
Kes selle kontuuri koordinaadid märkis?
On tal vastav pädevus?
- 
				Prill
- Ehitusveteran 
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
 Ma ikka imestan neid kellel on seda kroonuusku kuhjaga, niipea kui miski bürokraatiline nõue tuleb, algab usin sagimine ja vallamaja uste kulutamine, et mitte mingil juhul midagi tegemata ei jääks.
 Ma ikka imestan neid kellel on seda kroonuusku kuhjaga, niipea kui miski bürokraatiline nõue tuleb, algab usin sagimine ja vallamaja uste kulutamine, et mitte mingil juhul midagi tegemata ei jääks.Sama seltskond käib ka usinalt valimas, mitte seepärast et maailmavaade üle ääre ajaks või oleks suur huvi poliitikat ajada, vaid valimas käimine on "kodaniku kohus" - valitakse kasvõi huupi aga kohust ei tohi ju täitmata jätta..
Ja siis kirutakse brüsseli bürokraate ja nende Eesti kolleege, kes euroopa kõige usinamalt kõik täie rangusega seadusetäheks vorbivad ja selle täitmist kupja nõudlikusega jälgivad.
Tegelikult mitte ainult bürokraatia ei ole meil reegliusin, vaid alamad ise ka kroonubürokraatia usinad, see on ka loogiline sest ka ametnikud on ju meie endi hulgast
 kui kuskil nõue või reeglipojuke paistab, on kõigil käed-jalad tööd täis nõudlemas miks ei täideta piinliku täpsusega ja teised miks ei menetleta kiiresti ja selgesti.
 kui kuskil nõue või reeglipojuke paistab, on kõigil käed-jalad tööd täis nõudlemas miks ei täideta piinliku täpsusega ja teised miks ei menetleta kiiresti ja selgesti.Ma näiteks panen endiselt tuima, seni kuni otseseid takistusi ei teki ega paista, ei torma ringi eurod ja paberid näpus.. miks peaks..
Käis kuskil uudistest läbi kus see peaministri nõukoda mis loodi kanaliseerimaks valitsusvastaste ettevõtjate ja ärksamate peade kriitika valitsuse kasuks ja nõuks, kus näiteks üks ettepanek oli loobuda eramute puhul kulukast ja keerulisest kasutusloa skeemist ning asendada see lihtsama kasutusteatisega.
Tundub mõistlik, kus ajas aina enam tundub, kus millegi ehitamine on kõige väiksem mure, aga vaat see paberimajandus kus iga paberi taga peab olema kutsega spetsialist ja kõike ohjama ka eraldi spetsialist - veidi üle võlli, iga asja kohta projektid, sertifikaadid, teostused jne-jne..
Riikliku regulatsiooni ja sunni asemel võiks olla vastutus, ehk need kes tahavad vastutust võimalike vigade ja kahjude eest võimalikult kaugele delegeerida, nemad maksku, palgaku spetsialiste ja vorpigu pabereid iga tellise kaabli- ja torujupi kohta niipalju kui raha ja jaksu on. Teised kellel rahakott õhem, nahk paksem vbl rohkem mune, suudavad elada ka ilma loatäheta, puuduliku paberimajandusega, neil võiks olla võimalus enda riske ise kanda. Ehk kui endale teed ise riskid ja kannatad, kui teed äriks ja müügiks - minimeeri riske ja delegeeri vastutust.
- 
				EH.INS.
- Ehituspenskar 
Geodeedi mõõdistus on aluseks mis iganes järgmisele ehitisele / rajatisele jne
Geodeet oma allkirjaga kinnitab, et see on täpne ja ka vastutab selle eest
Oletame nüüd, et mulle tuleb aluseks mingi suvalise isiku koostatud alusplaan
No ei võta ma seda aluseks
Teine variant - ma ei seo seda
Pane kuhu tahad
- 
				Miq1988
- Regulaarpostitaja 
Insenerile. Sina ei pea minu hoovile midagi rajama ega projekteerima. Seda ei saa ka küsida järgmine omanik sest asi pole müügiks. Lisaks on veebilehel https://minu.kataster.ee/ suht ilusti välja toodud kus kellegi kinnistu on. Kuhu saaks ilusti ära joonistada osa mis on maakütte torustikuga koormatud. Tasuks ehk vahepeal pea aknast välja pista ja veidi bürokraatiat peast välja tuulutada.
Point, et geodeet mõõdab ülesse minu antud punkte. On seal ta allkiri või mitte. Kui mina näitan valesti siis tema kinnitab oma allkirjaga valesid koordinaate.
Aga üldiselt minupoolt teema lõppenuks, nagu eelnevalt mainitud, geodeet on tellitud ja liigun asjaga edasi aga siia foorumisse rohkem asja pole.
Jõhker sildistamine ja ülbitsemine/üleolek käib. Nautige.
- 
				kunn24
- Ehituspenskar 
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 134 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu