Krohvitud fassaadile samblatõrjevahendi kandmine
Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
Krohvitud fassaadile samblatõrjevahendi kandmine
Tere!
Uurin, kas kellelgi on kogemust - millise seadmega oleks hea 2-kordse maja krohv-fassaadile kanda samblatõrjevahendit? Vahend ise toimib väga hästi, aga aiapritsiga läheb tohutu hulk aega ja lühikese varre tõttu on redelil üles-alla ronimist metsikult palju.
2003. aasta maja, fassaad on osaliselt krohvitud, osaliset laudis. Krohv on värvimata ja siiani igati heas korras. 4a tagasi lasime professionaalidel laudise üle värvida ja krohvi pesta ning samblatõrje teha ja tookord sai tulemus väga hea.
Uuesti värvitud laudis näeb siiani väga kena välja, aga krohvile on hakanud taas rohekas sammal/vetikas vms tekkima. Kõige hullem oli põhjapoolsel seinal - panin eelmisel suvel ise põhjapoolsele välisseinale samblatõrjevahendit (aiapritsiga). Kuna prits on üsna jõuetu ning vars lühike, siis võttis see töö meeletult aega, aga samas toimis samblatõrjevahend ise väga hästi - tänaseks on põhjapoolne sein kaugelt puhtam ja ilusam kui teised krohvipinnad.
Nüüd tahaks ülejäänud maja krohvipinnad sambatõrjevahendiga katta, aga aiapritsiga ei mängi vist välja. Survepesuriga ei saa vist segu täpselt paika (2 ühikut vett ja 1 ühik vahendit). Kas keegi oskab head riista soovitada?
Uurin, kas kellelgi on kogemust - millise seadmega oleks hea 2-kordse maja krohv-fassaadile kanda samblatõrjevahendit? Vahend ise toimib väga hästi, aga aiapritsiga läheb tohutu hulk aega ja lühikese varre tõttu on redelil üles-alla ronimist metsikult palju.
2003. aasta maja, fassaad on osaliselt krohvitud, osaliset laudis. Krohv on värvimata ja siiani igati heas korras. 4a tagasi lasime professionaalidel laudise üle värvida ja krohvi pesta ning samblatõrje teha ja tookord sai tulemus väga hea.
Uuesti värvitud laudis näeb siiani väga kena välja, aga krohvile on hakanud taas rohekas sammal/vetikas vms tekkima. Kõige hullem oli põhjapoolsel seinal - panin eelmisel suvel ise põhjapoolsele välisseinale samblatõrjevahendit (aiapritsiga). Kuna prits on üsna jõuetu ning vars lühike, siis võttis see töö meeletult aega, aga samas toimis samblatõrjevahend ise väga hästi - tänaseks on põhjapoolne sein kaugelt puhtam ja ilusam kui teised krohvipinnad.
Nüüd tahaks ülejäänud maja krohvipinnad sambatõrjevahendiga katta, aga aiapritsiga ei mängi vist välja. Survepesuriga ei saa vist segu täpselt paika (2 ühikut vett ja 1 ühik vahendit). Kas keegi oskab head riista soovitada?
-
- autodidakt
- On tänanud: 400 korda
- On tänatud: 432 korda
Re: Krohvitud fassaadile samblatõrjevahendi kandmine
Kõrgsurve värviprits ilma või ca 1m püstoli pikendusega. Neid saab ka rentida.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

- Maaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 10 korda
Survekaga saaks segu paika, kui teda toita valmis seguga paagist, aga mitte kraanist. Eeldab mingisuguse toitepumba kasutamist.
Tänan vastajatele! Osutub, et mõtlesin üle - ostsin poest suurema ja võimsama akuga aiapritsi, millel 12l anum, mille sai selga võtta ja sain keskmise vaevaga tehtud.
Võrreldes väikese 5l käsipritsiga läks kordades kiiremini. Ilmselt survepesur või värviprits oleksid veel kiiremad olnud, aga korra 3-5 aasta tagant on OK ka see 3h kulutada aiapritsiga.
Tänud veelkord ja paneme teema lukku.
Võrreldes väikese 5l käsipritsiga läks kordades kiiremini. Ilmselt survepesur või värviprits oleksid veel kiiremad olnud, aga korra 3-5 aasta tagant on OK ka see 3h kulutada aiapritsiga.
Tänud veelkord ja paneme teema lukku.
-
- autodidakt
Palun-palun, kuid kuna ma ei tea su ostetud isendi hinda, siis esialgu paneb see "võimsam aku" variant õlgu kehitama. Milleks on vaja võimsam aku? Mitu korda aastas on sul vaja sammalt tõrjuda? Kui suur on samblatõrje vedeliku kogus m2 kohta, et kasvõi 12l kanister seljakotti pista või redeli aste alumisel pulgal hoida?rings kirjutas: 21 Aug 2025, 13:23 Tänan vastajatele! Osutub, et mõtlesin üle - ostsin poest suurema ja võimsama akuga aiapritsi, millel 12l anum, mille sai selga võtta ja sain keskmise vaevaga tehtud.
Kuna sa ei andnud viidet ostetud isendi kohta, siis ise oleks nii harva kasutatava isendi ostnud Temust. https://www.temu.com/ee/auto-pesemise-t ... ow2ouv3wbcrings kirjutas: 05 Aug 2025, 16:42 Nüüd tahaks ülejäänud maja krohvipinnad sambatõrjevahendiga katta, aga aiapritsiga ei mängi vist välja. Survepesuriga ei saa vist segu täpselt paika (2 ühikut vett ja 1 ühik vahendit). Kas keegi oskab head riista soovitada?
Sa vist oled sama laisk nagu ma isegi.

Muide, selle mu Temu viite sarnase isendi ostsin ka ise, kuid kuna sel oli otsikul lehviku laiusel tehasepraak, siis saatsin pretensiooni ja raha tagastati, aga toodet tagasi ei tahetud. Enne toote tagasisaatmise vajaduse kinnitust lähemalt uurima ei hakanud. Kui kinnitus oli tulnud, et toodet tagasi ei taheta, siis olid mul vabad käed "karu kõhus" sorimiseks ja tuli välja, et otsikus oli vist mingi tehnoloogiline apsakas ja lehviku tegemiseks vajaliku üks pool oli tilga kujuline. Lahendus mahtus IQ seedimisvõimesse. Üldiselt, kõik, mis on kokku pandud, peaks olema ka lahtivõetav. Iseasi, kuidas uuesti kinni saada.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 28 korda
Kuidas seda Temu värgindust fassadi puhastamiseks kasutada - kas direktor hoiab voolikuotsa pidevalt ämbris kui teine mööda fassaadi turnib? See muudab akutööriista plussid kohe mõttetuks kui pidev ''maaühendus'' peab olema. Samasugune asi paagiga seljas oleks teine teema.
Ma tegin saunakatusele samblatõrje 5l paagiga käsipritsiga. Kuna surve pole nii määrav vaid keemia toime samblale, siis sai ilusti tehtud. Käsipumbaga surve üles saada katusel pole mulle probleem. Prits ise maksis Handymannist alla kümpa. Läks kaks paagitäit lahust.
https://handymann.ee/toode/aiaprits-pro ... 5l-pumbaga
Ma tegin saunakatusele samblatõrje 5l paagiga käsipritsiga. Kuna surve pole nii määrav vaid keemia toime samblale, siis sai ilusti tehtud. Käsipumbaga surve üles saada katusel pole mulle probleem. Prits ise maksis Handymannist alla kümpa. Läks kaks paagitäit lahust.
https://handymann.ee/toode/aiaprits-pro ... 5l-pumbaga
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 109 korda
- On tänatud: 282 korda
Lisaks annab tehnoloogiline paus põhjuse jahutuseks (julgustuseks) õlut lonksata.Walter2 kirjutas: 22 Aug 2025, 10:48 .... Käsipumbaga surve üles saada katusel pole mulle probleem. ...

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- autodidakt
Ja mis takistab näiteks 10l plastikkanistri sangast püksirihm läbi pista, akusurveka vooliku ots kanistri august sisse pista ja kanister üle õla visata?Walter2 kirjutas: 22 Aug 2025, 10:48 Kuidas seda Temu värgindust fassadi puhastamiseks kasutada - kas direktor hoiab voolikuotsa pidevalt ämbris kui teine mööda fassaadi turnib? See muudab akutööriista plussid kohe mõttetuks kui pidev ''maaühendus'' peab olema. Samasugune asi paagiga seljas oleks teine teema.

Mul on vist natuke teistmoodi mõtlemine ja mingiteks harva kasutatavaks tööks võiks mugavuse huvides riistad olla odava hinnaklassi omad. Lisaks saan selle akusurvekaga osutada direktorile tasuta teenust kasvuhoone sügisesel ja kevadisel pesul koos pesuainetega ja loputusel, saan maal lihtsa vaevaga autot pesta(tehtud) selmet suurt survekat maale tassida, saan õunapuudele ja marjapõõsastele teha tõrjet jnejne ... Lihtsalt olen ka uurinud akutoitel pritside hinda, millele sobiksid Makita akud, siis nende pritside hind kohe mitte ei ahvatlenud ostma. Aga osta soodsama hinnaga suvalise akuga suvaline aiaprits 1-2-3x tööks? kah ei olnud päris sellisest hinnaklassist, mida oleksin eeldanud, siis tänan, ei.
Eks igaühel mingi isendi ostmisel ole omad valiku kriteeriumid. Mul on teistsugused.

Kuna kasutaja rings ei maininud täpselt, et millise 12l, selga käiva akutoitega aiapritsi ta ostis, siis kiikasin korraks meie kaubandusvõrgus saadaolevaid ja lihtsalt esimene viide andis sellise tulemuse. Hind oli ikka "soodsaks" tehtud, aga no ei ahvatlenud ka see hind.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 109 korda
- On tänatud: 282 korda
Omades mõningat kogemust hiinlaste odavakude mahutavusega, siis on mul kuri kahtlus, et sellise pritsiga võib keskmise suurusega auto pesu päevi kesta ja õllekulu võib liiga suur olla, kui vahepeal on vaja tunde akusid laadida.Urmas kirjutas: 23 Aug 2025, 07:34 .... Lisaks saan selle akusurvekaga osutada direktorile tasuta teenust kasvuhoone sügisesel ja kevadisel pesul koos pesuainetega ja loputusel, saan maal lihtsa vaevaga autot pesta(tehtud) ...
Või hommikul ühe poole autot ja õhtul teise külje?
Kas 10L veekanister liiga optimistlik ei ole, kui vahepeal on nagunii vaja akusid laadida?
Kui pikalt (aeg, liitrid) lubab üks kaasas olev aku sihipäraselt pritsimistööga tegeleda?
Millegi pärast ei ole näinud, et müüjad selliseid andmeid avaldaksid ja see tekitab kahtlusi.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- autodidakt
Ära muretse, mu see isend töötab ka Makita akudega. 

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu