Kuna see leek on üpris suur, siis tekkis küsimus targematele, et kas gaasilõikuri/keevituse oma saaks kah kasutada, sest selle leek on tunduvalt väiksem ja konkreetsem. Äkki keegi targem oskab mind valgustada?

Tänud ette arvamuste eest!
Saab ikka aga peab leegi madalama temperatuuriga osas tegutsema, et pikalt atsetüleeni +3300C leegis ei hoiaks.Urmas kirjutas: 15 Aug 2025, 17:58 ... kas gaasilõikuri/keevituse oma saaks kah kasutada, sest selle leek on tunduvalt väiksem ja konkreetsem.
Äkki keegi targem oskab mind valgustada?![]()
Mingi gaasipõleti (neid on väga mitmesuguseid) leek ei oleks parem?Urmas kirjutas: 15 Aug 2025, 17:58 Ainuke mure, aga eks see olen vist harjutamise asi, et joodist kippus liiga palju ühendusele, sest ega selle leeklambi leek just väga väike ja konkreetne ei ole.
Mul on kaks erinevat Kemperi leeklampi. Üks on nende paksude ja ja lühikeste balloonide jaoks ja teine peenemate, kuid pikemate balloonide jaoks. Sel viimasel on küll leegi diameeter veidi väiksem ja saab ka peale detailide kuumaks ajamist jootmise jaoks veidi väiksemaks keerata(leegi diameeter muutub väiksemaks), aga ei ole ikkagi päris konkreetne ehk väiksema diameetriga.madis64 kirjutas: 15 Aug 2025, 19:55 Mingi gaasipõleti (neid on väga mitmesuguseid) leek ei oleks parem?
Vabandust, ma vanakool, minu jaoks on leeklamp bensiinikütteline sarnane apastraat:
Ise mõtlesin seda hobikasutuse komplekti. Ei ole kõikse hullema hinnaga kui arvestada, et kui 3-4-5 korda teenustöö eest maksta a´20€, siis tasub juba see isend soetada ja veel üks käeline oskus juurde õppida. https://pureva.ee/et/product/gaasikeevi ... 0-81109570
Ostsin Depost igaks juhuks Rohtenbergi LP 5, kuigi Rolot 607 jootetraadid seda vask-vask jootmisel ei taha. proovitööl proovisin mõlemat varianti, nii pastaga kui ka ilma joota, aga ise vahet ei suutnud tuvastada.kunn24 kirjutas: 15 Aug 2025, 19:48 Booraksit ka muretsesid või https://www.bauhaus.ee/vedelduspasta-ro ... r-lp5.html ?
Ei vaidle vastu, kuid mulle tundub kõvajoodis kuidagi kindlam variant. Kui selle veel enam-vähem käppa saaks.
Kuna vask on hea soojusjuht, siis vasega jootmisel propaanileegiga on mõistlik kasutada "topeltleegiga" põletit, millel on terav tuli keskel ja ümberringi on väiksem leek ümbritseva materjali kuumutamiseks.Urmas kirjutas: 15 Aug 2025, 20:18...
Mul on kaks erinevat Kemperi leeklampi.
Üks on nende paksude ja ja lühikeste balloonide jaoks ja teine peenemate, kuid pikemate balloonide jaoks. Sel viimasel on küll leegi diameeter veidi väiksem ...
Ah, mis sa ikka vabandad, pigem tere tulemast tänapäeva.madis64 kirjutas: 15 Aug 2025, 20:24 Vabandust, ma vanakool, minu jaoks on leeklamp bensiinikütteline sarnane apastraat:
https://www.k-rauta.ee/p/leeklamp-tqd15 ... b6&index=2
Ah, ära tagitumisele tähelepanu pööra, sest nagu alguses kirjutasin, siis on mul katsetamiseks hulgim meetreid mahavõetud torusid. See pildil olev on veel puhtaks tehtud peale lahti lõikamist, sest tegelikult oli sisepinnal ca 1mm kiht mingit ollust. Toru oli kasutusel küttesüsteemis. Lahti lõikamise eesmärk oli näha, kas joodis oli läinud ka liitmikute vahele. Mingil määral isegi oli. Liitmiku pinnad tegin enne jootmist ikka puhtaks niis seest kui ka väljast.kunn24 kirjutas: 15 Aug 2025, 21:41 Kui torud seest ära tagituvad, siis külmatehnika torude jootmiseks ei kõlba. Nii, et leiuta edasi. 1 variant on lasta lämmastik torru.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025