Füüsika teema

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 103 korda
On tänatud: 145 korda

Re: Füüsika teema

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

T25 kirjutas: 09 Aug 2025, 12:03Chatgtp punnitab naba paigast ära, et pesta aju
Kas sul mingi ratsionaalne mõte või selgitus selle kohta on, miks ja kes ning milleks tehakse seda nn ajupesu? Kui see peavool, mida õpetavad ja uurivad maailma tunnustatuimad ülikoolid nagu MIT, Oxford, Cambridge jt kõik on väärõpetuse küüsis, peab ometi keegi seda kõike suunama ja valvama, et ometi tõde teada ei saadaks.
T25
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas T25 »

Aga on ju ajupesu. Lihtne eluline näide. Linnade vahemaa on 100 km. Mõlemast linnast stardib samaaegselt auto kiirusega 50 km/h. Mina, kes ma asetsesin täpselt kahe linna vahel, hakkan samal ajal kõndima ühe linna suunas. Ma kohtan sealt linnast startinud autot varem, sest ma ju liikusin tema poole. Lihtne ja loogiline ja isegi lasteaialaps saab sellest aru.
Nüüd aga sisenevad Einsteinid, kes väidavad, et sa kohtad autot varem, kuna ta startis varem. Et see on loll jutt, et mõlemad autod startisid samal hetkel, et hoopis üheaegsus on suhteline.
Eks igaüks otsustab ise, mitu liitrit viina peab ära jooma, et sellist kelbast uskuda.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 67 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

T25 kirjutas: 09 Aug 2025, 23:02 Eks igaüks otsustab ise, mitu liitrit viina peab ära jooma, et sellist kelbast uskuda.
Tegelikult ei oska arvata...Ega otsustada...Puudub ettekujutus...
Ehk valgustad?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 103 korda
On tänatud: 145 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

T25 kirjutas: 09 Aug 2025, 23:02vahemaa on 100 km. Mõlemast linnast stardib samaaegselt auto kiirusega 50 km/h ... hakkan samal ajal kõndima ühe linna suunas ... kohtan sealt linnast startinud autot varem, sest ma ju liikusin tema poole ... sisenevad Einsteinid ... et hoopis üheaegsus on suhteline
Sinu autode jutt kehtibki täielikult taustsüsteemis Maa väikestel kiirustel ja väikeste vahemaade puhul. Einsteinid sisenevad kosmiliste vahemaade ja valguse kiirusele lähedaste kiiruste puhul erinevates taustsüsteemides. Kuidas on võimalik teada mis on kell teises galaktikas, millelt valgus jõuab meieni miljoneid aastaid?
Vasta