Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 278 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas ping »

rst kirjutas: 02 Aug 2025, 23:40 ...
Kas on olemas mõne teise tootja ICE, mis vasataks üldse nendele Dacia poolt ette antud tingimustele?

Tundub, et oleme leidnud parima auto, mida saab soetada raha eest.
Mulle jääb ainult arusaamatuks, miks linna tänavail nii vähe neid liigub.
Ega siis hea auto niisama linnavahel lustisõiduks lörtsida ei ole.
Muidugi on hea auto, sest kasutab Reno töökindlaid "universaalseid" juppe ja samu mootoreid kasutavad Reno, Nissan ja Mersu.
Vähem rikkiminevat elektroonikat ja mulle omale meeldis trossidega (mitte elektriline) tulede kõrguse seadmine, millega saab nupust ka täistuledega sõidu ajal, täistulede kõrgust reguleerida.
Auto, mis on disainitud Ida-Euroopa viletsatel (ka Tallinna) teedel sõitmiseks.
Mind hämmastas Dacia veojõukontrolli efektiivne toimimine, mis võimaldas lamellidega sellisest veega kaetud jääkallakust üles sõita, kus jalgsi ei seisnud püsti, üles kõndimisest rääkimata.

Vähe liigub neid selle pärast, et paljud inimesed ei tea ega oska hinnata sellise auto häid omadusi.
:hello:
Viimati muutis ping, 03 Aug 2025, 00:13, muudetud 1 kord kokku.
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 396 korda
On tänatud: 432 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

rst kirjutas: 02 Aug 2025, 23:40 Kas on olemas mõne teise tootja ICE, mis vasataks üldse nendele Dacia poolt ette antud tingimustele?

Tundub, et oleme leidnud parima auto, mida saab soetada raha eest. Mulle jääb ainult arusaamatuks, miks linna tänavail nii vähe neid liigub.
Tead, kõikse pullim ongi see, et tol hetkel kui ostsin Dacia piruka, siis teisi minu tingimustele vastavaid ei olnudki. Tegelikult olid, kuid hinnaklass oli x suurusjärk kallim. Milleks maksta? Näiteks on mul vahest vaja autosse paigutada 3m kipsikarkasse. Ei olnud sellist võimalust või vähemalt netis sorides ei pakkund sellist isegi mitte Renault, Citroem, VW ega mitte keegi pirukaautode maaletoojatest. Kõigil oli tol ajal juhi ja kaubaruumi vahel jäik plekksein. Noh, kellegil mingi augu variant oli. Üks, kus kohast ma küsisin hinnapakkumist, pakkus Daciale varianti, et kaubaruumi vahel on võresein ja kõrvalistuja iste saab ära võtta, taha tõsta, vahel olev võreseina liiguta 90* ja mahub autosse kohe mitu 3m kipskarkassi tenpacke komplekti. Järgmise müügiesinduse müügimees, kellelt hinnapakkumist küsisisin ei olnud Dacia sellisest võimalusest kuulnudki. :)
OT. Kevadel oli IKEA-st vaja ära tuua 8 kitsast riidekappi, millefe kõrgus 180cm+pakend. Käru ei viitsinud võtta ja läksin ilma käruta riski peale. Mahtusid peaaegu kõik peale, aga üks enam ei mahu. Kuna kõrvalistuja seljatagune võre ei ole mitte ainult 90* liigutatav, vaid ühe kangikese tõmbega ka eraldatav, siis tõstsin ka selle eest ära ja mure lahendatud. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

rst kirjutas: 02 Aug 2025, 23:40 Kuna elektriauto Urmasele ei sobi, sest sellist ei ole veel leiutatud, siis tekkis mul hoopis teistlaadi küsimus.
Kas on olemas mõne teise tootja ICE, mis vasataks üldse nendele Dacia poolt ette antud tingimustele?
Urmase tingimused on nagu riigihangetel autode puhul- ainult 1 konkreetse tootja 1 mudel saab tingimustele vastata. :lol:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 41 korda
On tänatud: 124 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Vähem rikkiminevat elektroonikat ja mulle omale meeldis trossidega (mitte elektriline) tulede kõrguse seadmine
Kiidetakse sellist saasta, et mul jääb karp lahti.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 67 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Mul nt ei jää
Hinna / Kvaliteedi / Kasutuse suhe kenasti paigas
Ise ei tahaks päris seda aga polegi midagi teha - tuleb ka suurem raha välja käia
Viimati muutis EH.INS., 03 Aug 2025, 01:18, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt

Vko kirjutas: 03 Aug 2025, 00:27 Urmase tingimused on nagu riigihangetel autode puhul- ainult 1 konkreetse tootja 1 mudel saab tingimustele vastata. :lol:
:) Ja kusjuures mu teine hinnapäring osutus soodsamaks. Muide, mõlemi hinnapäringu jaoks käisin isiklikult kohal nn hinna läbiräämimisteks. Teise juurde minnes esimese pakkuja hinnast olin vait, esitasin vaid oma soovid. Tuli 10% soodsam pakkumine. Viisakusest kirjutasin esimesele pakkujale, et loobun nende omast, siis kohe hakati küsima, et kas me ei saaks omakorda soodsamat teha. Jah, nahaalina oleks võinud ju saada veel soodsama pakkumise, kuid teades tellijate nn läbirääkimisi, saatsin läbirääkimised veel odavama hinna saamiseks pikalt põhjendusega, et kui te ei oska kohe konkurentsivõimelist hinda pakkuda, siis mingite "kullakaevuritega" ei kavatse hinna üle tingida. Asi ei olnud eurodes mitte ühe või kahekohalistes numbrites, vaid vahe oli neljakohalises numbris.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 01:17 Mul nt ei jää
Hinna / Kvaliteedi / Kasutuse suhe kenasti paigas
Ise ei tahaks päris seda aga polegi midagi teha - tuleb ka suurem raha välja käia
Antud lahenduses pole tänapäevast tulede kvaliteeti ollagi. Tõenäolselt see saast sisaldab ka hõõglampe, millega tuled valgustavad hädised 50 m. Kogu lugupidamise juures mul on küsimus hr Pingile- miks ometi sellist relikti siin AVALIKULT kiitsid?

Tänapäevased tuled https://www.youtube.com/results?search_ ... ive+lights

Kui pappi vähe, tuleb teha rohkem tööd, spekuleerida edukamalt (hea öelda) või vaadata midagi järelturult.
Juhe teab kõike.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Ega sellel Dacial tööautona ju tegelikult midagi viga ole. Kui on vaja paar korda päevas objektile sõita ja mingit töökraami vedada, siis miks mitte. Asjad saab aetud suhteliselt soodsalt. Mõnes ettevõttes muidugi peetakse töötajale sellise auto ostmist töökiusuks ja kui hind on primaarne, siis kipsi karkassi võiks siis juba teatud mööndustega ka liinibussiga vedada näiteks. Meil oli kunagi mingi vend tööl, kes ei suutnud niipalju kaine olla, et oleks autoga sõita saanud. Lappis siis kauba pisikese järgiveetava käru peale ja jalutas kliendi juurde. Tagasi jõudis oli enamvähem kaine. Igas mõttes soodne variant.

Kui see Dacia on Urmase ainuke sõiduvahend, siis on sisimas väga raske talle mitte kaasa tunda, kuna tal elus nii kehvasti läinud on.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas võhik »

Kui tuleviks autod isejuhtivaks muutuvad, siis pole vist ka joomine enam probleem?
Urmas
autodidakt

netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 10:39 Ega sellel Dacial tööautona ju tegelikult midagi viga ole. Kui on vaja paar korda päevas objektile sõita ja mingit töökraami vedada, siis miks mitte. Asjad saab aetud suhteliselt soodsalt. Mõnes ettevõttes muidugi peetakse töötajale sellise auto ostmist töökiusuks ja kui hind on primaarne, ...
"Töökius" on lahe väljend Dacia kohta. :good: Esimese ettevõttena tuli meelde Eesti Post. Nüüd on neil natuke parema kõlaga autod- Renault, aga sisulist vahet ei ole ikka. :)
netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 10:39 Kui see Dacia on Urmase ainuke sõiduvahend, siis on sisimas väga raske talle mitte kaasa tunda, kuna tal elus nii kehvasti läinud on.
Ära tekita endale vaimseid probleeme mulle kaasa tundmisega! ;) Ma käin EV-ga sõitmise asemel Daciaga sõites kokkuhoitud summade arvelt 2x aastas D-vitamiini kuuril. :)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tõeline lollus on pidada autot millekski muuks kui tarbeesemeks - sama nagu nt WC paber
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ära rohkem peale võta. Ma tahaks su kestvalt kasutatava peldikupaberi kollektsiooni näha. See teema on täiega jaburaks ära läinud. :lol:
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 03 Aug 2025, 11:27 Ära rohkem peale võta. Ma tahaks su kestvalt kasutatava peldikupaberi kollektsiooni näha. See teema on täiega jaburaks ära läinud. :lol:
No eks ma püüan...
Mis puutub siia kestlik kasutatavus ei suuda mõista
Teema on jabur olnud algusest peale, mitte ainult see...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui ei suuda mõista, et auto on kestvalt kasutatav asi ja hakkad ilma lolli naljata seda võrdlema peldikupaberiga- no tekib küsimus, kas on piirdutud peaparanduseks 50 gr-ga või on deliirium kestev. Krt, nii alla ei tohiks latti ikka lasta.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Auto on kestev asi???
Mida veel???
Peldikupaberiga võrdlus on igati õigustatud, minu jaoks vähemalt - just täpselt sellisena ma autot võtangi...
Kasutan ja viskan minema
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mu sisuline vastus sisaldaks siis sõnu "palun" ja edasi oleks leksika, mida ei kõlbaks avaldada. :D
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 03 Aug 2025, 11:56 Mu sisuline vastus sisaldaks siis sõnu "palun" ja edasi oleks leksika, mida ei kõlbaks avaldada. :D
Mida iganes...
Ma ei vaidlusta Sinu arvamust
Lihtsalt minu arvamus erineb - muud midagi...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igat lollust ei tasuks avalikult välja öelda. Erineda võib, aga kuulutamisel tekib küsimus: milleks?
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma ei pea seda lolluseks...
Ei kuulutanud vaid vastasin erineva arvamusega...
Ehk on selles kontekstis auto ka "investeering"?
Või veel midagi absurdsemat?
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Ma käin EV-ga sõitmise asemel Daciaga sõites kokkuhoitud summade arvelt 2x aastas D-vitamiini kuuril
Sulle kaasa tundmine ei tekita mulle erilisi probleeme. Pigem parandab enesetunnet, sest mul on elus paremini läinud.
Maitseasi muidugi, kuid normaalsem oleks võibolla ajada tööasju Daciaga, igapäevasõite teha EV’ga ja ikkagi käia 2x aastas vitamiinikuuril.
Niiet sul on mille poole püüelda.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui ma vähegi Urmast tunnen siis on tal rahaga midagi oluliselt paremat peale hakata kui EV
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Ei olnud iroonia ja ongi mul EV kuna ma rott ja ei saa ICE endale lubada ja 90% liisinguga ostetud sõidukite omanikest maksab lihtsalt tühja, sest just nii suurele osale EV sobiks ja käitumist ja sõiduharjumist ei pea muutma. See tasuvuspiirja sääst on neile nii käega katsutav.

Ja need asjad mis te siin tingimusteks toote ei ole EV omanike probleemid. N Urmas imeb endale ise lambi takistusi ette jne. Kui hind on probleem, siis ärge ostke uut, ostke teine ring kus salongi hind on lakke lastud juba . Ärge ostke Eestist jne. Tehke endale soodsaim võimalik tehing. Nagu teete ju ka ICE ostuga.

Selge ka muidugi peale sadat lehte, et te ei taha seda EVd ühel või teisel olematul põhjusel. Need kellel EV kogemus olemas neid põhjuseid ei näe lihtsalt.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 103 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 13:22 Kui ma vähegi Urmast tunnen siis on tal rahaga midagi oluliselt paremat peale hakata kui EV
….jah me tunneme ka, D- vitamiini kusagil 2x aastas tarbida vms.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 14:40
EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 13:22 Kui ma vähegi Urmast tunnen siis on tal rahaga midagi oluliselt paremat peale hakata kui EV
Isiklikul hinnangul oluliselt paremini kulutatud raha...
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 103 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 14:41
kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 14:40
Isiklikul hinnangul oluliselt paremini kulutatud raha...

Ja minu arvates kõige mõtetumalt kulutatud raha.
Vasta