Kuumakindlus: PIR-plaat leiliruumi seinas+laes
saunad, santehnika, boilerid jne
Re: Kuumakindlus: PIR-plaat leiliruumi seinas+laes
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Küsimus pole kõrvetavas kiirguses vaid maakeeli "soojuse paremas säilimises"
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas alarpiirfeld »
Tere. Soojust kiirgab ikka soojusallikas, mitte foolium. Fooliumiga kokkupuutel soojuskiirgus: 1) osa absorbeerub, millega tõuseb fooliumi temperatuur 2) osa emiteerub, (kõik kehad emiteerivad soojuskiirgust) 3) osa transmiteerub läbi fooliumi 3) osa reflekteerub. Jutt käib praegu fooliumile langeva soojuskiirguse reflekteerumisest siseruumi. Nagu üks kolleeg on maininud ei teki küttekoldest mingit olulist soojuskiirgust läbi puidu et fooliumi pinnal tekiks küttekoldest lähtuva soojuskiirguse reflektsioon. Jah foolium pinnalt võib reflekteeruda puidupinna emissiooni tulemusel reflektsioon. Aga see on täiesti marginaalse tähtsusega ja ei muuda praktilist saunaskäiku karvavõrdki. Seda järjekordet jama (foolium ja kiirgus saunaruumis) on aetud meil aastakümneid. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Jätame kiirguse kõrvale
Kas Alar Piirfeld väidab, et foolium / ilma fooliumita vahet pole? Füüsikaliselt?
Kas Alar Piirfeld väidab, et foolium / ilma fooliumita vahet pole? Füüsikaliselt?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Eesti keeles on olemas sõnad peegelduma ja peegeldumine. Kas reflekteeruma ja reflektsioon tähendavad midagi muud, et te neid (eesti sõnu) ei kasuta?alarpiirfeld kirjutas: 03 Juul 2025, 19:54 3) osa reflekteerub. Jutt käib praegu fooliumile langeva soojuskiirguse reflekteerumisest siseruumi. Nagu üks kolleeg on maininud ei teki küttekoldest mingit olulist soojuskiirgust läbi puidu et fooliumi pinnal tekiks küttekoldest lähtuva soojuskiirguse reflektsioon. Jah foolium pinnalt võib reflekteeruda puidupinna emissiooni tulemusel reflektsioon.
Olen kasutanud pikemat aega vaheldumisi nii massiivpuidust kui ka foolium+laudis seintega leiliruume, väidan, et tunne on nendes selgelt erinev. Moodsas laudisega leiliruumis on mul alati raskem olla kui massiivse seinaga ruumis. Minu arvates põhjus selles, et massiivne sein ei lähe kaugeltki nii kuumaks kui õhuke laudis.alarpiirfeld kirjutas: 03 Juul 2025, 19:54 Aga see on täiesti marginaalse tähtsusega ja ei muuda praktilist saunaskäiku karvavõrdki. Seda järjekordet jama (foolium ja kiirgus saunaruumis) on aetud meil aastakümneid. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 25 korda
Lugemata postitus Postitas netmaster »
Foolium pannakse leiliruumi aurutõkkeks. Igasugu kiled ja muud materjalid ei ole piisavalt kuumakindlad. Foolium iseenesest ei saa sauna kuidagi soojemaks teha.Ma olen aru saanud, et selleks foolium sinna pannaksegi, et saun soojem oleks
see on sinu subjektiivne arvamus. Füüsikaseaduste kohaselt ei ole fooliumil sellega midagi pistmist.väidan, et tunne on nendes selgelt erinev
Massivsed puidust seinad on jahedamad ja see teeb ka leiliruumis olemise tunde teistsuguseks. Ma mäletan veel aegu, kui saun oli palkidest, kerises oli tonn kive ja leili visati kapaga. Leil oli tõesti võibolla mahedam, kuid mitte fooliumi puudumise pärast.
Mul on ka laudise taga foolium ja ma ei tunne kuskil mingit seinast tulevat kuumust.
Viimati muutis netmaster, 03 Juul 2025, 23:39, muudetud 1 kord kokku.
Issand halasta, ei räägita soojemaks tegemisest või kuuma tundmisest...
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit