Lehisest terass ja selle hooldus

aiad, väravad, piirded
951
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 19 korda
On tänatud: 7 korda

Lehisest terass ja selle hooldus

Lugemata postitus Postitas 951 »

Miskil põhjusel ei taha keegi tulla mu lehisest terassi hooldama. Seda oleks vaja lihvida (nagu põrandaid lihvitakse) ja siis õlitada (või midagi...).
Põhjusteks tuuakse: pole varem teinud, ei saa õlitada jääb ikka halliks jne.
Ehk oskab kleegi teemat tundev inimene selgitada, et mis jama see selle lehisega siis on?
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 81 korda

Re: Lehisest terass ja selle hooldus

Lugemata postitus Postitas Prill »

Lehist selleks valitaksegi, et ei peaks võimlema immutuste ja kaitsvate pinnakatetega. Nii nagu lehise vastupidavus tuleneb tema puiduomandustest, kus lehise kõrge vaigusisaldus kaitseb puitu ise, ilma täiendava töötluseta. Lehis on puiduna üks väheseid puitmaterjale mille hooldusvajadus sisuliselt puudub.

Samas lehis päikese toimel pleekub halliks, see on esteetiline nüanss. Kes tahab toonida ja õlitada võib seda teha, aga tuleb teha tihti, sest nagu vaigusesse lehisse ei taha sisse imbuda vesi, värvid, jm immutusvahendid, jääb ka õlikiht pinnapealseks ja kulub seetõttu kiiremini ära.
951
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 19 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas 951 »

Tänud. Siis leian lihvija ja naudin seda päris kena halli tooni.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 108 korda
On tänatud: 272 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

951 kirjutas: 28 Juun 2025, 11:11 Miskil põhjusel ei taha keegi tulla mu lehisest terassi hooldama.
Seda oleks vaja lihvida (nagu põrandaid lihvitakse) ja siis õlitada (või midagi...).
Põhjusteks tuuakse: pole varem teinud, ei saa õlitada jääb ikka halliks jne.
Ehk oskab kleegi teemat tundev inimene selgitada, et mis jama see selle lehisega siis on?
Kui omanik ise ei oska täpselt töö eesmärki ja lõpptulemust lahti kirjutada, siis kuidas töövõtja saab sellisele tööle hinnapakkumistki teha.
Mina olen puutunud lähedalt kokku välistingimustes aastaid olnud lehise laudisega ja minu soovitus oli see lõkkesse ajada, sest kui puit on praguliseks mõranenud ja ajab hullult pindu, siis õlitamisega seda ei ravi.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Mis seal lihvida, pesed peale puude õitsemist ära ja ongi kõik. Kestab 50 aastat.
Vasta