"Tehnika" vannituppa. (Pott, renntrapp jm)

saunad, santehnika, boilerid jne
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

"Tehnika" vannituppa. (Pott, renntrapp jm)

Lugemata postitus Postitas Miq1988 »

Tere,

Vannitoa uuendamine ees. Aga pole eriti kursis sinna vajalike asjadega.

Mis firma(de) renntrappe vaadata võiks? Siit/sealt kõrva jäänud, et mingid võiks ostmata jätta. Või ka mõne konkreetse toote nimi mis on hea.

Sama lugu ka seinasisese wc potiga.

Ning ka dushisegisti/kraaniga.

Ja kas lisaks tootjale peaks nende asjade puhul midagi erilist tähele panema ?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 78 korda

Re: "Tehnika" vannituppa. (Pott, renntrapp jm)

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Nii renntrapid kui seinasisesed loputuskastid esitavad oma nõuded ruumi konstruktsioonile, millest sa midagi kirjutanud ei ole.

Nii et kirjuta kõigepealt objekt lahti, seejärel on võimalik midagi arvata.
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Küttetoruga betoonpõranda valan maha. Mikrotsement läheb peale.

2 seina välisseinad, kärgtellisest kuhu tuleb tsementkrohv peale. 2 seina siseseinad. Puit+osb+niiskuskindel kips. Pott tuleb sinna puit+osb osasse. Päris seinasisse ära ei mahu, osaliselt peab väljaulatuva osa ehitama. Plaate kuskile ei tule. Poti ümbrus läheb värvi.

Trappi päris seina äärde ei jäta. Ca 5-10 senti seinast eemale ja vastukalle. Äravoolu suunda veel ei tea kas alla või horisontaali.

E: ehk vaja veel infot, aga ma ei oska seda ise kohe välja tuua.
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Väike up. Keegi ehk antud teemaga rohkem kursis ?
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 21 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Näiteks ACO (roostevaba) või Viega (plast). Ise olen mõlemat kasutanud, toimivad. Arvan, et võiks ikka nimega tootja olla. Juuksekarvadest tuleb trappe ikka puhastada, olgu milline tahes. Osadel trappidel on "nõrutusfunktsioon", st lasevad sisse ka seda vett, mis on põrandaplaatidest läbi tunginud, trapi "hüdromansett" liidetakse põranda hüdroga.
Mis põhjusel ei taha trappi päris seina vastu panna? Ma leian, et see just üks rennitrapi peamine pluss ongi. Neid on seina vastu panemise versioone ja isegi täiesti seina sisse pandavaid...

Tasub uurida ka varuosade saadavust. Nt kui Duravit ME'l potil läheb soft-close hing, siis varaiant on osta uus kaanekomplekt, mis maksab 2/3 terve poti hinnast!! Aga nõus, et kui uus WC teha või renoveerida, siis mõistlik valik ongi ainult seinasisene süsteem ja põrandapotist tuleks hoiduda nagu pidalitõbisest.

Potiraam ja v-toa segistid jm ka nt Grohe, aga on ka teisi, nt Geberit, Hansgrohe. Ise eelisatan täielikult seinasisest segistisüsteemi, Grohel on 3 nupuga.

Ise olen vannitoa ja WC asjad FEBist ja spets vannitoapoodidest hankinud
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja

A23 kirjutas: 20 Juun 2025, 06:55
Mis põhjusel ei taha trappi päris seina vastu panna? Ma leian, et see just üks rennitrapi peamine pluss ongi. Neid on seina vastu panemise versioone ja isegi täiesti seina sisse pandavaid...
Olen näinud kunagi kuidas betoon pole sinna ilusti taha läinud kinni valades. (Eks tegija viga küll.) Enda peas mõeldes saab hüdro ka nii paremini ümberringi teha ja on seinast kalle eemale.

Ilmselt kõik korralikult ka seina ääres trapiga aga tundub nii endale kindlam. Pestes seisab seinast naguinii eemal, et ostas ka ei seisa seal eemale tuues.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 21 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Miq1988 kirjutas: 20 Juun 2025, 09:50
A23 kirjutas: 20 Juun 2025, 06:55
Olen näinud kunagi kuidas betoon pole sinna ilusti taha läinud kinni valades. (Eks tegija viga küll.) Enda peas mõeldes saab hüdro ka nii paremini ümberringi teha ja on seinast kalle eemale.

Ilmselt kõik korralikult ka seina ääres trapiga aga tundub nii endale kindlam. Pestes seisab seinast naguinii eemal, et ostas ka ei seisa seal eemale tuues.
Kui omale teed, saad ise kontrollida, et valu saaks korrektselt tehtud

Seina vastu pandavad trapid on teistsuguse disainiga, tagumine hüdro lähebki vertikaalselt vastu seina, mitte põrandale.

On ka selliseid, millel otsad saab kohapeal täpsesse mõõtu lõigata, siis on kolmest küljest vastu seina ja vaid eest on lahti. Spets otsatükid läksid vist liimiga, kui õieti meeles.

Aga loomulikult teeb igaüks nii, kui omale täpselt meeldib. Paljud peavad ka tavalist kandilist trappi täiesti vastuvõetavaks. Mõnel pool on tehtud veel ca 20 cm kõrgune aste ja trapile saab umbes 10 ... 15 cm kõrguse toru otsa panna, et jalad oleks dušši all olles pidevalt vees.
Vasta