Tähelepanu koostööpartnerite valikul!

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
KatkineTooline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tähelepanu koostööpartnerite valikul!

Lugemata postitus Postitas KatkineTooline »

Tere, ehitusvaldkonna kolleegid!

Soovin jagada oma isiklikku kogemust ning pöörata tähelepanu ehitusteenuste kvaliteedile ja tööeetikale, mida on ette tulnud konkreetsete isikute ja ettevõtetega koostöös. Postituse eesmärk ei ole kedagi solvata, vaid kutsuda üles ettevaatusele ja teadlikkusele enne koostöö alustamist.

Eelkõige soovitan olla tähelepanelik koostöö puhul järgmiste isikutega:
Dmitri Fonin - Дмитрий Фонин (COOLA OÜ, DFDF Group OÜ, MARCEL HOUSE OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ, FINLORD PROFESSIONAL OÜ, ODIN7 OÜ, jne);
Ardi Šuvalov (COOLA OÜ, MARCEL HOUSE OÜ);
Pavel Nužin - Павел Нужин (COOLA OÜ, DFDF Group OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ, ODIN7 OÜ jne);
Vassili Gavrilov - Василий Гаврилов (DFDF Group OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ);
Roman Panfilov (FERRMIX Industrial Services OÜ);
Denis Kaibijainen (COOLA OÜ);
Ülo Lainsalu (ehitusjärelvalve);
Svetlana Odintsova - Светлана Одинцова(ODIN7 OÜ / Traktor Odin);
Angelina Skaun - Ангелина Скаун (ODIN7 OÜ / Traktor Odin).

Minu kogemuse põhjal võib töö kvaliteet olla kõikuv: on esinenud juhtumeid, kus puudujääke ei parandata, tähelepanu ei pöörata töö puudustele ning suhtlemisel puudub läbipaistvus. Samuti on olnud raskusi kokkulepitud tööde tähtaegadest ja tingimustest kinnipidamisel.

Antud teema kohta on ilmunud ka venekeelne saatelõik ETV+ kanalil, kus käsitletakse sarnast olukorda konkreetse objekti puhul.

Jagamine toimub üksnes informatiivsel eesmärgil ja soovin, et teised tellijad teeksid oma otsuseid võimalikult teadlikult. Julgustan alati kontrollima tausta ning lepingute ja tööde sisu hoolikalt dokumenteerima.

Parimate soovidega,
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 28 korda

Re: Tähelepanu koostööpartnerite valikul!

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

Krt, nagu mingi konkreetne ühine nimetaja oleks tegelastel.. aga vot ei oska blin kuidagi välja tuua :roll:
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Ma ei saa aru...
Kas on raske enne kui mingi X ettevõttega tehinguid teha piiluda MTR-i???
Ainuke on COOLA OÜ kel üldse pädevus midagi ehitada - seal pädevaks isikuks hoopis muu nimi ja piirdub tasemega 5...
Ei suuda mõista inimeste naiivsust...
Kasutaja avatar
Maaks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Ma jälle julgeks väita, et ettevõtte MTR registreering ja inimeste tegelikud oskused ei ole mitte kuidagi seotud :-)
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

KatkineTooline kirjutas: 12 Juun 2025, 14:20 Tere, ehitusvaldkonna kolleegid!

Soovin jagada oma isiklikku kogemust ning pöörata tähelepanu ehitusteenuste kvaliteedile ja tööeetikale, mida on ette tulnud konkreetsete isikute ja ettevõtetega koostöös. Postituse eesmärk ei ole kedagi solvata, vaid kutsuda üles ettevaatusele ja teadlikkusele enne koostöö alustamist.

Eelkõige soovitan olla tähelepanelik koostöö puhul järgmiste isikutega:
Dmitri Fonin - Дмитрий Фонин (COOLA OÜ, DFDF Group OÜ, MARCEL HOUSE OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ, FINLORD PROFESSIONAL OÜ, ODIN7 OÜ, jne);
Ardi Šuvalov (COOLA OÜ, MARCEL HOUSE OÜ);
Pavel Nužin - Павел Нужин (COOLA OÜ, DFDF Group OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ, ODIN7 OÜ jne);
Vassili Gavrilov - Василий Гаврилов (DFDF Group OÜ, ALISA AVARIITEENUSED OÜ);
Roman Panfilov (FERRMIX Industrial Services OÜ);
Denis Kaibijainen (COOLA OÜ);
Ülo Lainsalu (ehitusjärelvalve);
Svetlana Odintsova - Светлана Одинцова(ODIN7 OÜ / Traktor Odin);
Angelina Skaun - Ангелина Скаун (ODIN7 OÜ / Traktor Odin).

Minu kogemuse põhjal võib töö kvaliteet olla kõikuv: on esinenud juhtumeid, kus puudujääke ei parandata, tähelepanu ei pöörata töö puudustele ning suhtlemisel puudub läbipaistvus. Samuti on olnud raskusi kokkulepitud tööde tähtaegadest ja tingimustest kinnipidamisel.

Antud teema kohta on ilmunud ka venekeelne saatelõik ETV+ kanalil, kus käsitletakse sarnast olukorda konkreetse objekti puhul.

Jagamine toimub üksnes informatiivsel eesmärgil ja soovin, et teised tellijad teeksid oma otsuseid võimalikult teadlikult. Julgustan alati kontrollima tausta ning lepingute ja tööde sisu hoolikalt dokumenteerima.

Parimate soovidega,
Kust seda mainitud saatelõiku näha saab?
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Maaks kirjutas: 18 Juun 2025, 10:30 Ma jälle julgeks väita, et ettevõtte MTR registreering ja inimeste tegelikud oskused ei ole mitte kuidagi seotud :-)
Ega ma selle vastu ei vaidle...
Aga milleks minna EHITUSlepingusse ettevõttega kel puudub üleüldse õigus ja pädevus seda teha
Kasutaja avatar
Maaks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Ma ise pakuks, et hind oli äkki "hea" või et (viimasel ajal eriti määrav tegur) - nad olid nõus seda tööd tegema @EH.INS. :-)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Maaks kirjutas: 18 Juun 2025, 10:51 Ma ise pakuks, et hind oli äkki "hea" või et (viimasel ajal eriti määrav tegur) - nad olid nõus seda tööd tegema @EH.INS. :-)
Ja selle vastu ka ei vaidle
Korduvalt mainitud - kui hind on ainuke kriteerium siis lepi sellega mille saad ja ära hala...
KatkineTooline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas KatkineTooline »

Hind mängis muidugi oma rolli – see ei olnud küll kõige madalam, kuid ei olnud võrreldav ka suurte turuosaliste hinnatasemega. Tähelepanu väärib aga see, et osa eelpool nimetatud isikutest on kogemuse põhjal tutvustanud objekte, mis tegelikult ei kuulu neile või on seotud teiste isikute või ettevõtetega. Selline praktika võib jätta eksitava mulje tööde kvaliteedist ja ulatusest.
Toimus mitu kohtumist, kus esitlused viidi läbi nn POV-formaadis, kuid hiljem selgus, et need esitused ei kajastanud tegelikku olukorda.

Soovin lisada informatsiooni veel kolme isiku kohta, kellega seoses soovitan samuti olla tähelepanelik:
Deniss Mhajan – (MARCEL HOUSE OÜ, MOSTOKS EHITUS OÜ, ATLANTA KINNISVARA OÜ);
Aleksandr Jurjev – (Drekkar Kaminad OÜ, Drekkar Ehitus OÜ, AIANDUSÜHISTU ATLANT MTÜ);
Jekaterina Jurjeva – (Drekkar Kaminad OÜ, Drekkar Ehitus OÜ, AIANDUSÜHISTU ATLANT MTÜ).

Lisaks võib otsingumootoris otsida märksõnu „ETV+“ ja esimese isiku nime nimekirjast – see aitab leida venekeelse saatelõigu, kus käsitletakse sarnast juhtumit konkreetse objekti näitel.

Jagatud teave põhineb isiklikul kogemusel ja on mõeldud üksnes teadlikkuse suurendamiseks enne koostööotsuste tegemist.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui MTR ei anna ehitamise pädevust siis pole midagi edasi rääkida
Nii lihtne ongi
Sõbrad / tuttavad on teine lugu
suvaline
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 28 korda

Lugemata postitus Postitas suvaline »

EH.INS. kirjutas: 19 Juun 2025, 17:25 Kui MTR ei anna ehitamise pädevust siis pole midagi edasi rääkida
Nii lihtne ongi
MTR pole kunagi pädevust andnud. Loll jutt suhu tagasi.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

suvaline kirjutas: 19 Juun 2025, 21:56
EH.INS. kirjutas: 19 Juun 2025, 17:25 Kui MTR ei anna ehitamise pädevust siis pole midagi edasi rääkida
Nii lihtne ongi
MTR pole kunagi pädevust andnud. Loll jutt suhu tagasi.
MTR ei anna pädevust vaid õiguse üleüldse neid töid teostada
Ja sellega kaasneb ka pädev isik
Nõustun, et süsteemil on puudusi / siiski parem kui mitte midagi
Kui MTR-s pole õigust siis: KERI P...E!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 384 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

EH.INS. kirjutas: 19 Juun 2025, 22:19 MTR ei anna pädevust vaid õiguse üleüldse neid töid teostada
Ja sellega kaasneb ka pädev isik
Nõustun, et süsteemil on puudusi / siiski parem kui mitte midagi
Ma vist kasutaja suvalist päris nii otse ja rõhutatult pikalt ei saadaks, sest ka siinses foorumis on pidevalt neid, kes otsivad mingi summa eest MTR päeva isiku allkirjaõigust. Muidugi iseasi on see, kas keegi pädevusega on nõus ja millise summa eest maha müüma oma allkirja. Kas mitte ei ole ütlemine, et kõik on müüdav/ostetav, aga sõltub summast?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas - mõistsid täiesti valesti...
Punasega kommentaar ei olnud mõeldud mitte suvalisele (väga vabandan kui selline mulje jäi) vaid ettevõtjatele kel puudub MTR-i järgi õigus ehitada...
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 20 Juun 2025, 20:14 Urmas - mõistsid täiesti valesti...
Jäi jah vale mulje, sest kommentaari alguses oli tsiteeritud kasutaja suvalist.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vabandan siinkohal kõigi ees kellele jäi mulje, et minu punasega esile tõstetud kommentaar oli kasutajale suvaline...
Eriti vabandan kasutaja suvaline ees!!!
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 20 Juun 2025, 20:56 Vabandan siinkohal kõigi ees kellele jäi mulje, et ...
Tänu selle eest, et oled üks vähestest, kes on julgenud tunnistada, et sõnastus tuli veidi vale ja ka vabandada.:thumbsup: Ainult ma ei saa aru ühest asjast- mille kuradi pärast ma võtsin sõna siinse foorumi registreeritud kasutaja, aliasega suvaline, kaitseks sõna? Mul oli vist mingi meeltesegadus nagu Kallase Siimul 10 miljoni lepingule allkirja andes. ;)
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 59 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Hm... Ei saa päris hästi aru selle MTR registreeringu mõttest - ka minul ei ole, aga vajadusel ostan selle allkirja. Ehk siis teostan töid ilma ja vajadusel maksan pädeva isiku allkirja eest - samas minu ettevõttel pädevus puudub, Olen ka lugupeetud inseneriga tulemuslikult koostööd teinud.
Ei ole olemas probleeme - on vaid lahendused!
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

@ RaJy

Väga tõenäoliselt pole Sinu puhul tegemist tegelasega eelpool mainitud kategooriast...
Küll pean mainima, et esimene tuluke läheb minul küll põlema siis kui mulle pakub ehitustöid ettevõtja kel puudub MTR-i järgi õigus neid teostada
Järgmine asi on minu puhul kontrollida pädeva isiku kompetentsi - nt kutse olemasolu / kutse kehtivust / kutsetaset
Järgmine asi on kontrollida pädeva isiku referentse
Järgmine asi on kontrollida ehitusettevõtja referentse
Aga eks inimesed ongi erinevad
Antud juhul ma viitan puudulikule kodutööle ja sellele, et pole vaja halada kui endal töö tegemata
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Siinsamas foorumis pakutakse allkirju müügiks - osta kas 1 kord 1 objektile või püsilepinguga. Minu arust mõttetu asi kui seda saab raha eest osta vaatamata reaalsele tulemusele. Sama on kutsetunnistusega
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mainisin, et vaatan ka referentse...
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Referentse mainid viimase asjana - ehk siis mtr ja kutsetunnistus on primaarsed?
Umbes sama kui misiganes töökuulutuses mainitakse, et nõutav eelnev kogemus - kus kuradi kohast need kogemused peaksid tulema kui keegi tööd ilma kogemuseta ei anna?
Kuskohast saada iseloomustus kui kellelgi puudub minuga kogemus?
Samas võib mõni algaja olla kõvasti parem tegija kui see kellel juba "kogemused", kasvõi sellepärast, et pingutabki rohkem.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Täitsa nõus - algaja võib olla parem tegija...
Ning jah - kui MTR ja kutsetunnistus puudub siis pole edasi midagi rääkida
Räägin tundmatutest ehitusettevõtjatest ja ainult oma arvamusest
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Esimest päeva tööd alustades oli ka Merko tundmatu ja küllap tuleb neid pidevalt juurde kes täna tundmatud.
Kutsetunnistusest rääkides siis olen kutselise korstnapühkija tööd üle teinud - aasta hiljem võtsin pliidist 10 ämbritäit tahma - mitte mingi valemiga ei tekkinud see sinna 1 aastaga. Endal kutsetunnistused puuduvad, aga olen ennast harinud erinevatel koolitustel nii enda raha eest kui ka maksumaksja kulul - siiani on asja ette läinud.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

@ RaJy

Ma ei vaidle selle vastu, et kutsetunnistus absoluutselt midagi tõestaks või mitte
Ma räägin ainult oma arvamusest - mitte keegi ei pea nii arvama ja kõik teevad nii nagu tahavad
Ainuke millele viitan on see, et kui "üle lastakse" siis tuleb ka peeglisse vaadata
Vasta