Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 54 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Tõsi - mina pidasin i-Phone selleks ja võrdlesin teatava EV-ga
Aga sealt läks jutt i-Phone peale ja eeliseks toodi ka aku kestvust
Selle peale minu jutt oma tel aku kestvusest
Ja Sa ei eksi - ei toonud sisse Sina
Aga Sina tõid sisse selle:
Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
Ja seda peale minu viidet oma tel aku kestvuse kohta - ja sealt nüüd siis läks asi edasi
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Eh ins, vaata, et sa varsti arvutuslükatit ja vändaga summaatorit või isegi arvelauda ei hakka promoma.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kunn24 kirjutas: 21 Mai 2025, 23:49 Eh ins, vaata, et sa varsti arvutuslükatit ja vändaga summaatorit või isegi arvelauda ei hakka promoma.
Ma ei promo midagi
Ja lihtsamad nt eramu kindlasti ja ka nt fermid mille koormusskeemid pole ülemäära keerukad teen paberi, pliiatsi ja kalkulaatoriga kiiremini kui mõni mees andmed jõuab arvutisse sisestada
Jah - lihtsustan ja tulemused on mõnevõrra erinevad ja minu kahjuks aga see erinevus on 5..10% - aga see on alguseks väga hea tulemus
Ja tuleb ette, et olenemata tulemuste erinevusest minu kahjuks valib mõni teine mees nt profiili SHS 70x70x4 ja mina oma lükatiga / arvelauaga saadud tulemuse baasil sama või hoopis SHS 80x80x3 (sest kaal on väiksem so rahakulu väiksem)
Ja miks - sest tema nt üle 85% ei lase - mul on seal veel 15% ruumi
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

EH.INS. kirjutas: 21 Mai 2025, 23:43 Aga Sina tõid sisse selle:
Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
EKSID! Maad kaevas kaimagk. Ta reageeris sinu postile, sinu telefoni aku kohta. Kogu see jauramine siin telefonidest algas sinu viitest iphonele.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@ optimist

Sul on õigus - tuhat vabandust!!! Tõsiselt...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 58 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

60k km läbitud, 4 aastat EV sõitu saab sügisel täis, elektrile kulunud 1710€. Ostetud kasutatuna ja seni 0 probleemi autoga, ootan põnevusega mis esimesena ära mädaneb.

Suurim kulu on olnud garantii säilimiseks vajalik hooldus esinduses ja kasko üle selle aja 2730€. Autopesu ja klaasipesuvedelike osas ei ole järge pidanud, oleks võinud :)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Mis auto täpselt?
Diiselauto kütuse orient maksumus olnuks:
600 sajakilomeetrist juppi X näiteks 6 l /100 km x 1,35 € kütuse maksumus= 4860 €. Vahe 3150 €.
Samas võib küsida, kui palju see auto rohkem selle 4 a jooksul väärtust kaotas kui analoogiline diiselauto.
Palju pidid "nööriga" jantimise, laadimiskoha otsingu, aku laetuse jäägiga (kas ikka saad kohale, kas on "lennuilma"- st tuul tagant jne) võitlema jne.
Juhe teab kõike.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Nissan Leaf 2020 e+ tekna, 99% kodus laen, reisilaadija 3f oma või kiirlaadijas. Pole seal mingit ilmaennustust Eestis pole nii pikka distantsi kus hätta võiks jääda.

Ostsin Saksast 25000€, 600 laadija paigaldus ja laadija, reisilaadija 250. Täna saad Saksast sellise < 30k läbisõit 18 - 20k €
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 13:39 Nissan Leaf 2020 e+ tekna, 99% kodus laen, reisilaadija 3f oma või kiirlaadijas. Pole seal mingit ilmaennustust Eestis pole nii pikka distantsi kus hätta võiks jääda.

Ostsin Saksast 25000€, 600 laadija paigaldus ja laadija, reisilaadija 250. Täna saad Saksast sellise < 30k läbisõit 18 - 20k €
Ja palju võrreldav fossiil võiks maksta?
Ise ei tea essugi - seepärast küsin...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 13:49 Ja palju võrreldav fossiil võiks maksta?
Sama raha eest oleks saanud ehk mõne 130k km läbisõiduga kolmese bemmi sellel ajal. Sellel hetkel just hinnad olid autodel kõrged.

Mingi luksusauto Leaf ei ole ja väga lihtne auto. Toyota corollaga samas klassis varustuselt.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 13:39 Nissan Leaf 2020 e+ tekna, 99% kodus laen, reisilaadija 3f oma või kiirlaadijas.
Kurat, sa tekitad minus ettevõtlikkust. ;) Ettevõtlikkuse all all mõtlen seda, et peaks maal hakkama vist maa sisse auku puurtima, ehk tuleb august ka naftat ja kanala nurgas asi see rafineeriminegi ära pole. Vähemalt on kütust kodus võtta soodsama hinnaga kui tanklates. Aga ühes asjas on mu Dacia hetkel ikkagi etem- põjimõtteliselt saan paagitäie diisliga põrutada Warssavini välja ja Kaunases teha ainult 5 minutilise kusepeatuse. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 14:18
EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 13:49 Ja palju võrreldav fossiil võiks maksta?
Sama raha eest oleks saanud ehk mõne 130k km läbisõiduga kolmese bemmi sellel ajal. Sellel hetkel just hinnad olid autodel kõrged.

Mingi luksusauto Leaf ei ole ja väga lihtne auto. Toyota corollaga samas klassis varustuselt.
Said valesti aru - ma mõtlesin seda viidet mis Sa viimasena tõid...
Ja kui Sa ütled mulle kolmene bemm siis mulle ei ütle see mulle midagi - aga see on minu viga
Kui saad - viita konkreetsele margile / mudelile...
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

tabarabarap, võrdle Nissanit Nissaniga, mitte bemmiga. :lol:
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 15:15
Ja kui Sa ütled mulle kolmene bemm siis mulle ei ütle see mulle midagi - aga see on minu viga
Vali selles eelarves suvaline mark mis sulle meeldib, kasvõi Dacia. Nahksisu ja läbisõit või hind mis kedagi huvitab. Pole ju tähtsust mis ma valiks.

Ostmise hetkel oli sellel Nissani läbisõit 3k km ja mulle sobis esimeseks EVks
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 14:43Aga ühes asjas on mu Dacia hetkel ikkagi etem- põjimõtteliselt saan paagitäie diisliga põrutada Warssavini välja ja Kaunases teha ainult 5 minutilise kusepeatuse. ;)
Rikaste lõbu. Dacia on kindlasti hea. Mul ei ole seda vaja ja ei kotiks vist ka kui vahepeal kuskil kusema peaks ja 3h hiljem kohale jõuaks.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vko kirjutas: 25 Mai 2025, 15:22 tabarabarap, võrdle Nissanit Nissaniga, mitte bemmiga. :lol:
Sinu eelnevaid sõnavõtte arvestades võiks sulle soovitada koos naabrimehega kappi ronida ja pimedas kobamisi m võrrelda. Võite ka üksteist hellitavalt Nissaniteks kutsuda või bemmideks /s
Urmas
autodidakt

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 17:21 Rikaste lõbu. Dacia on kindlasti hea. Mul ei ole seda vaja ja ei kotiks vist ka kui vahepeal kuskil kusema peaks ja 3h hiljem kohale jõuaks.
Kas Dacia ikka on rikaste lõbu? Kui kaugele sa jõuad oma Nisasan Leafiga kodus täis laetud akuga? Mitu laadimist on vaja, et vabalt Warssavini jõuda? 3-4? Kahtlustan, et ei jõua isegi Riiga(võtsin alguspunktiks Tallinna). Arvesta, et pead sõitma LS eeskirjade kohaselt, mitte 100 või 110km/ kiiruspiirangus alas uimerdad 90-ga aku kokkuhoiu ja pikema sõiduulatuse nimel. Palju maksab teel olevates EV tanklates kWh? Kas tuleb ikka nii suur hinnavahe? Ei ole kohustatud vastama, vaid lihtsalt alevipoja uitmõtted ja ligikaudne pranglimine ja tulid meelde numbrid sinu poolt mingis kommentaaris AI-le esitatud küsimusi matemaatika vallas ja vastus diisel vs laadimisjaamades olev hindade võrdluse ja tasuvuse suhte kohta.
Viimati muutis Urmas, 25 Mai 2025, 17:51, muudetud 3 korda kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 17:18
Vali selles eelarves suvaline mark mis sulle meeldib, kasvõi Dacia. Nahksisu ja läbisõit või hind mis kedagi huvitab. Pole ju tähtsust mis ma valiks.

Ikka said valesti aru - ma otsin SAMAVÄÄRSET fossiili Sinu EV-ga
Miks: sest tahan näha palju ma hinnavahega fossiili osta saan (kõigest muust ei hakka jahuma)
Kuna endal puuduvad ses vallas (kasutatud autod ja eriti Saksamaal) igasugused teadmised siis palusin abi...
Las olla...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 17:48
tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 17:18

Ikka said valesti aru - ma otsin SAMAVÄÄRSET fossiili Sinu EV-ga
Miks: sest tahan näha palju ma hinnavahega fossiili osta saan (kõigest muust ei hakka jahuma)
Kuna endal puuduvad ses vallas (kasutatud autod ja eriti Saksamaal) igasugused teadmised siis palusin abi...
Las olla...
mobile.de ja vali mis sinu jaoks on samaväärne. Kuna igasugused teadmised puuduvad, siis soovitan võtta Kielist 4h raadiuses, saad hommikul lennukiga Saksa ja pärast Kielist viimase laevaga Lätti ja koju :)

Kuna Leafile otsest sisepõlemise alternatiivi või venda ei ole, siis üks ühele võrrelda ei saa. Vbl bmw vms mudeleid saad paremini üks ühele võrrelda.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

OK - ega ma süvauuringut mõelnudki
Ise ei viitsi
Veel vähem mingi lennuki / rongi / laeva vms sõidelda
Arvasin, et saa mingi umbkaudse hinnangu
Las olla...Tegelikult tean mida arvan...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 17:42
tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 17:21 Rikaste lõbu. Dacia on kindlasti hea. Mul ei ole seda vaja ja ei kotiks vist ka kui vahepeal kuskil kusema peaks ja 3h hiljem kohale jõuaks.
Kas Dacia ikka on rikaste lõbu? Kui kaugele sa jõuad oma Nisasan Leafiga kodus täis laetud akuga? Mitu laadimist on vaja, et vabalt Warssavini jõuda? 3-4? Kahtlustan, et ei jõua isegi Riiga(võtsin alguspunktiks Tallinna). Arvesta, et pead sõitma LS eeskirjade kohaselt, mitte 100 või 110km/ kiiruspiirangus alas uimerdad 90-ga aku kokkuhoiu ja pikema sõiduulatuse nimel. Palju maksab teel olevates EV tanklates kWh? Kas tuleb ikka nii suur hinnavahe? Ei ole kohustatud vastama, vaid lihtsalt alevipoja uitmõtted ja ligikaudne pranglimine ja tulid meelde numbrid sinu poolt mingis kommentaaris AI-le esitatud küsimusi matemaatika vallas ja vastus diisel vs laadimisjaamades olev hindade võrdluse ja tasuvuse suhte kohta.
Täis akuga jõuad talvel 280 ja suvel 360 km sõita. See on väikse läbisõiduga väike auto. 4 inimest ja koer üritus.Oma sõiduprofiil arvuta ise. 120ga pole probleemi sõita.

Terminali kliendina tangid sama hinnaga mis kodus, mujal teised hinnad. Pole kursis kui kallis, liiga harva läheb vaja ja väga ei huvita hetkel.

Kui sa oled selline sõiduhunt nagu sa väidad, siis 420k km pealt on vaat kütuse hinnavahe sul Dacia tasa teinud. Kui kütuse hind peaks üldse huvitama, ags see Kaunasesse kusevedajaid vaevalt huvitab. Ja see ei olegi oluline.
Urmas
autodidakt

tabarabarap kirjutas: 25 Mai 2025, 19:21 Täis akuga jõuad talvel 280 ja suvel 360 km sõita. See on väikse läbisõiduga väike auto. 4 inimest ja koer üritus.Oma sõiduprofiil arvuta ise. 120ga pole probleemi sõita.
Olgu, tore ja Riiga jõuad vahepeatuseta. Ma ei mõelnud 120ga sõitmisele all mitte auto võimekust sõita sellise kiirusega, vaid EV kütusekulu ehk sõiduulatust kiiremini sõites. Kui näiteks sõita LS järgi, siis näiteks Daciaga kodust Rakverre sõites(ligi 170km) on 90km/h alas sõitmist ca 30km ja ülejäänud teekond LS järgi kohustuslik 100 või 110km/h. Kas arvestuslikust 90km/h kiiremini sõitmine EV aku sõiduulatusele ei mõjugi? Ise oleks nagu vastupidist lugenud.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ikka mõjub, tuntavalt mõjub 130 ja üle, ala sõidan 135 Tallinnast Paidesse, siis 10% suurem kulu kui 120 ga ja olematu oleks kui rekkal tuules 90ga Pärnusse ala 10% vähem. Sellele ei pea ma mõtlema eriti vbl teised peavad.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 19:48... Kui näiteks sõita LS järgi, siis näiteks Daciaga kodust Rakverre sõites(ligi 170km) on 90km/h alas sõitmist ca 30km ja ülejäänud teekond LS järgi kohustuslik 100 või 110km/h. Kas arvestuslikust 90km/h kiiremini sõitmine EV aku sõiduulatusele ei mõjugi? Ise oleks nagu vastupidist lugenud.
Väidad, et LS kohustab sõitma maanteel suurima lubatud sõidukiirusega?? Millisest punktist sa selle välja lugesid?
Urmas
autodidakt

optimist88 kirjutas: 25 Mai 2025, 22:01 Väidad, et LS kohustab sõitma maanteel suurima lubatud sõidukiirusega?? Millisest punktist sa selle välja lugesid?
LS § 15 määratleb EV-s kehtivad piirkiirused ja § 50 lg 1 sätestab
(1) Juht peab järgima käesoleva seaduse §-s 15 sätestatud suurimat lubatud sõidukiirust.
Tsitaadi allikas https://www.riigiteataja.ee/akt/117032011021
Alles oli artikkel, kus üks rekkaga eksamit sooritanud ja läbi kukkunud ei saanud isegi edasikaebamisel õigust eksamil aeglase sõidu pärast. Ja selline tahtis tulla maanteele liiklema. Vist ei osata peeglisse vaadata. https://www.postimees.ee/8253640/kohus- ... ise-oigeks
Aktsepteerin aeglase sõidu põhjusena ilmastikuolusid, kuid mitte vähest sõidukogemust, sest juhikoolituse läbinu ja eksami sooritanu PEAB olema võimeline normaalsete ilmastikutingimuste ja normaalse teeseisukorral puhul sõitma lubatud piirkiirusega.
Ma ühest EV uimerdamisest 2+1 rajal, kus lubatud kiirus oln 100km/h olen kirjutanud. Mille kuradi pärast pidi see EV uimerdama nii, et temast puudus ka möödasõidu võimalus? Oeh, olen päris mitmeid artikleid lugenud, kus EV-ga lausa Euroopa testtuuri teinud õpetavad autot rekka tuules(max 90km/h) sõitma aku säästmise nimel. EV-l pidi üks parimaid eeliseid olema nagu vinge kiirendus. Mille jaoks see vinge kiirendus? Jälle jaburus astmes 3! Kui suur on LS järgi autode pikivahe asulavälisel teel? Ei taha hästi uskuda, et mujal Euroopas on seadustatud tuules sõitmine ja kahe auto vaheks 2 meetrit.
Viimati muutis Urmas, 25 Mai 2025, 22:39, muudetud 3 korda kokku.
Vasta