Redeli valik.
Re: Redeli valik.
Lugemata postitus Postitas jyrikg »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Kas selline redel üle viljapuu ka ulatuks - hea näit. linnuvõrke peale panna.ping kirjutas: 20 Mär 2025, 16:52 (Illustreerivad pildid on erinevate tootjate redelitest.)
Mul on selline 4x4 redel:
![]()
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 424 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
On lihtsamaid mooduseid kui redelil turnimine. Viljapuudele linnuvõrgu paigaldamiseks on vaja kahe inimest ja kahte pikemat keppi. Kinnitad võrgu ühe külje kaks otsa keppide külge, tõstate ühe serva üles ja vead üle viljapuu. Ei mingit ronimist mööda redeleid. Ideaalis on veel parem neli inimest ja neli pikka keppi, siis ei jää võrgu saba okstesse kinni. Keppideks võid kasutada näiteks kasvõi suusakeppe või õngeritva.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 56 korda
- On tänatud: 71 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- autodidakt
Kas 5m kõrguse viljapuu katmisel on mõtet kui nii kõrge puu pealt ei saa isegi pingi poolt viidatud(4m) redeli pealt midagi kätte?RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 18:19 Sõltub ilmselt viljapuu mõõtudest - ma ei kujuta ette sellise redeli pealt või suusakeppidega 5 meetri kõrguse ja laiusega puu katmist. 2x2 meetrit on reaalne

-
- Ehitusveteran
Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 20:17Kas 5m kõrguse viljapuu katmisel on mõtet kui nii kõrge puu pealt ei saa isegi pingi poolt viidatud(4m) redeli pealt midagi kätte?RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 18:19 Sõltub ilmselt viljapuu mõõtudest - ma ei kujuta ette sellise redeli pealt või suusakeppidega 5 meetri kõrguse ja laiusega puu katmist. 2x2 meetrit on reaalneMeil maal oli samuti aia nurgas ca 5m kõrgune kirsipuu, mille alumised oksad hakkasid 3m kõrguselt. Kogu saak läks pasakatele, kuigi väikse kahesustundega.
Oli teine juba piisavalt vana ja kahetsustundeta võtsime maha.
-
- autodidakt
Jah, minu apsakas ja pasknäär ei olegi pasakas. Me maal nimetame neid hobu-, hall- või musträstaid juba ammu-ammu pasakateks. Tegelikult olen ka mujal kuulnud nende rästaste nimetamist pasakateks.RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 20:36 Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.

-
- Ehitusspets
Mõeldav kui tegu üksiku puuga kuskil lagedas stepis - koduaias teiste puude kõrval või aia/hoonete läheduses neid nakkevõrke mis praegu turustatakse suht mission impossible peale saada ilma okstesse takerdumata. Tervet puud katvaid võrke pole kaubandusest leidnud nii et siiani on tulnud neid jätkata. Edaspidi ilmselt lähen peletuse/heidutuse teed kus mitmed head ideed on juba läbi proovitud.Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 17:22 On lihtsamaid mooduseid kui redelil turnimine. Viljapuudele linnuvõrgu paigaldamiseks on vaja kahe inimest ja kahte pikemat keppi. Kinnitad võrgu ühe külje kaks otsa keppide külge, tõstate ühe serva üles ja vead üle viljapuu. Ei mingit ronimist mööda redeleid. Ideaalis on veel parem neli inimest ja neli pikka keppi, siis ei jää võrgu saba okstesse kinni. Keppideks võid kasutada näiteks kasvõi suusakeppe või õngeritva.![]()
-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
Olin kunagi samuti loll ja ostsin neid rohelisi plastikust linnuvõrke kuni sai nendest siiber ja ükskord kas Riia või Valmiera Depost ostsin rulli nn kalavõrku. Neid on igatsugu laiuses, silma suurusega ja põhiline, et aastaid taaskasutatav ehk kokkuvõttes soodsam kui iga aasta või paari aasta takka osta uus roheline. Ja põhiline- lihtne kasutada. Kahjuks hetkel netist näidet ei leidnud, kuid ka meie Depos olen seda minu kirjeldatut müügis näinud.Walter2 kirjutas: 19 Mai 2025, 22:18 Mõeldav kui tegu üksiku puuga kuskil lagedas stepis - koduaias teiste puude kõrval või aia/hoonete läheduses neid nakkevõrke mis praegu turustatakse suht mission impossible peale saada ilma okstesse takerdumata. Tervet puud katvaid võrke pole kaubandusest leidnud nii et siiani on tulnud neid jätkata.

-
- Ehitusspets
Ilmselt selline:Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 23:07 Olin kunagi samuti loll ja ostsin neid rohelisi plastikust linnuvõrke kuni sai nendest siiber ja ükskord kas Riia või Valmiera Depost ostsin rulli nn kalavõrku. Neid on igatsugu laiuses, silma suurusega ja põhiline, et aastaid taaskasutatav ehk kokkuvõttes soodsam kui iga aasta või paari aasta takka osta uus roheline. Ja põhiline- lihtne kasutada. Kahjuks hetkel netist näidet ei leidnud, kuid ka meie Depos olen seda minu kirjeldatut müügis näinud.
https://online.depo.ee/product/128851
?
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 20:36
Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.

Meil ragistavad tammetõrusid ja pähklaidki.

-
- autodidakt
Jep, seesama.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed