Redeli valik.

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
jyrikg
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 13 korda

Re: Redeli valik.

Lugemata postitus Postitas jyrikg »

See pukk jääb ju kõikuma. Siis peab redeli jalale teise tsentneri raskuseks seadma ,et üleval tööd teha tahaks.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

ping kirjutas: 20 Mär 2025, 16:52 (Illustreerivad pildid on erinevate tootjate redelitest.)
Mul on selline 4x4 redel:
Pilt
Kas selline redel üle viljapuu ka ulatuks - hea näit. linnuvõrke peale panna.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Walter2 kirjutas: 19 Mai 2025, 13:52
ping kirjutas: 20 Mär 2025, 16:52 (Illustreerivad pildid on erinevate tootjate redelitest.)
Mul on selline 4x4 redel:
Kas selline redel üle viljapuu ka ulatuks - hea näit. linnuvõrke peale panna.
On lihtsamaid mooduseid kui redelil turnimine. Viljapuudele linnuvõrgu paigaldamiseks on vaja kahe inimest ja kahte pikemat keppi. Kinnitad võrgu ühe külje kaks otsa keppide külge, tõstate ühe serva üles ja vead üle viljapuu. Ei mingit ronimist mööda redeleid. Ideaalis on veel parem neli inimest ja neli pikka keppi, siis ei jää võrgu saba okstesse kinni. Keppideks võid kasutada näiteks kasvõi suusakeppe või õngeritva. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 56 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Sõltub ilmselt viljapuu mõõtudest - ma ei kujuta ette sellise redeli pealt või suusakeppidega 5 meetri kõrguse ja laiusega puu katmist. 2x2 meetrit on reaalne
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 18:19 Sõltub ilmselt viljapuu mõõtudest - ma ei kujuta ette sellise redeli pealt või suusakeppidega 5 meetri kõrguse ja laiusega puu katmist. 2x2 meetrit on reaalne
Kas 5m kõrguse viljapuu katmisel on mõtet kui nii kõrge puu pealt ei saa isegi pingi poolt viidatud(4m) redeli pealt midagi kätte? ;) Meil maal oli samuti aia nurgas ca 5m kõrgune kirsipuu, mille alumised oksad hakkasid 3m kõrguselt. Kogu saak läks pasakatele, kuigi väikse kahesustundega. ;) Oli teine juba piisavalt vana ja kahetsustundeta võtsime maha.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 20:17
RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 18:19 Sõltub ilmselt viljapuu mõõtudest - ma ei kujuta ette sellise redeli pealt või suusakeppidega 5 meetri kõrguse ja laiusega puu katmist. 2x2 meetrit on reaalne
Kas 5m kõrguse viljapuu katmisel on mõtet kui nii kõrge puu pealt ei saa isegi pingi poolt viidatud(4m) redeli pealt midagi kätte? ;) Meil maal oli samuti aia nurgas ca 5m kõrgune kirsipuu, mille alumised oksad hakkasid 3m kõrguselt. Kogu saak läks pasakatele, kuigi väikse kahesustundega. ;) Oli teine juba piisavalt vana ja kahetsustundeta võtsime maha.
Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 20:36 Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.
Jah, minu apsakas ja pasknäär ei olegi pasakas. Me maal nimetame neid hobu-, hall- või musträstaid juba ammu-ammu pasakateks. Tegelikult olen ka mujal kuulnud nende rästaste nimetamist pasakateks.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 17:22 On lihtsamaid mooduseid kui redelil turnimine. Viljapuudele linnuvõrgu paigaldamiseks on vaja kahe inimest ja kahte pikemat keppi. Kinnitad võrgu ühe külje kaks otsa keppide külge, tõstate ühe serva üles ja vead üle viljapuu. Ei mingit ronimist mööda redeleid. Ideaalis on veel parem neli inimest ja neli pikka keppi, siis ei jää võrgu saba okstesse kinni. Keppideks võid kasutada näiteks kasvõi suusakeppe või õngeritva. ;)
Mõeldav kui tegu üksiku puuga kuskil lagedas stepis - koduaias teiste puude kõrval või aia/hoonete läheduses neid nakkevõrke mis praegu turustatakse suht mission impossible peale saada ilma okstesse takerdumata. Tervet puud katvaid võrke pole kaubandusest leidnud nii et siiani on tulnud neid jätkata. Edaspidi ilmselt lähen peletuse/heidutuse teed kus mitmed head ideed on juba läbi proovitud.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Eks neid on palju kes ei tee vahet tuvil ja varblasel. Isiklikult tunnen ühte maal üles kasvanud ja seal eluaeg (40+ aastat) elanud inimest kes puudest suudab eristada vaid kuuske ja kaske - kõik ülejäänud on lihtsalt puud.
Urmas
autodidakt

Walter2 kirjutas: 19 Mai 2025, 22:18 Mõeldav kui tegu üksiku puuga kuskil lagedas stepis - koduaias teiste puude kõrval või aia/hoonete läheduses neid nakkevõrke mis praegu turustatakse suht mission impossible peale saada ilma okstesse takerdumata. Tervet puud katvaid võrke pole kaubandusest leidnud nii et siiani on tulnud neid jätkata.
Olin kunagi samuti loll ja ostsin neid rohelisi plastikust linnuvõrke kuni sai nendest siiber ja ükskord kas Riia või Valmiera Depost ostsin rulli nn kalavõrku. Neid on igatsugu laiuses, silma suurusega ja põhiline, et aastaid taaskasutatav ehk kokkuvõttes soodsam kui iga aasta või paari aasta takka osta uus roheline. Ja põhiline- lihtne kasutada. Kahjuks hetkel netist näidet ei leidnud, kuid ka meie Depos olen seda minu kirjeldatut müügis näinud.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 19 Mai 2025, 23:07 Olin kunagi samuti loll ja ostsin neid rohelisi plastikust linnuvõrke kuni sai nendest siiber ja ükskord kas Riia või Valmiera Depost ostsin rulli nn kalavõrku. Neid on igatsugu laiuses, silma suurusega ja põhiline, et aastaid taaskasutatav ehk kokkuvõttes soodsam kui iga aasta või paari aasta takka osta uus roheline. Ja põhiline- lihtne kasutada. Kahjuks hetkel netist näidet ei leidnud, kuid ka meie Depos olen seda minu kirjeldatut müügis näinud.
Ilmselt selline:
https://online.depo.ee/product/128851
?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

RaJy kirjutas: 19 Mai 2025, 20:36
Huvitav miks alati pasknääre (kes on putuktoidulised) aiaviljade kahjustamises süüdistatakse? Tegelikult söövad marju ikka rästad.
:roll:
Meil ragistavad tammetõrusid ja pähklaidki. :lol:
Urmas
autodidakt

Walter2 kirjutas: 20 Mai 2025, 11:25 Ilmselt selline:
https://online.depo.ee/product/128851
?
Jep, seesama.
Vasta