Rotband või mp75?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Kuldkala
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Rotband või mp75?

Lugemata postitus Postitas Kuldkala »

Rotband või mp75? Pigem küsiks kogemusi, et kuidas püsinud ja vastu pidanud on. Silkaattellistest välissein ( soojustatud) toas tahab krohvi saada, alla plaanin c17 krunti. Sein on tehtud täis peaga 😅
Üks krohv soojem, teine helikindlam ja tugevam 🤷🏻‍♀️Ootan ükskõik mis kogemusi, et saaks otsuse langetada. Aitähh 🙂
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Re: Rotband või mp75?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Rotband

- võib olla on veidi väiksema täiteteraga, kuid kui pärast veel pahteldada, siis tera suurus ei mängi rolli
- kivistumine toimub mingil hetkel väga kiiresti
- mõtetult kallis

MP75- olen aastate jooksul seda kipskrohvi ikka kümnete tonnide kaupa ja puuduvad Rotbandi miinused.

Silikaattelliste eelnev kruntimine on õige mõte.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 54 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

MP on hea
Ja viimistlejatel nö mugav kasutada ja kiire töö ja ka kiire kuivamine
Minu jaoks - parema väljendi puudumisel - "pehme"
Ja niisketesse ruumidesse ei soovitaks
Endal kogu maja tsementkrohv (+pahtel kus vaja) - ja kuivades / niisketes ruumides erinev
Masinpaigaldus
Eelnevast tulenedes poleks mul Rotband-ga midagi teha ja ei soovitaks ka kipskrohvi soovijatele üldse
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 09:37 Ja niisketesse ruumidesse ei soovitaks
Aastaid-aastaid tagasi tegin alltöövõttu Tallinnas nii Tartu mnt nn kaksiktornide kui ka Astangu mingites kõrghoonetes vannitubades seinte tasanduskrohvimist enne plaatimist. Mõlematel objektidel olid vaheseinad Aerocist, milledele tegin tasanduskrohvimise MP75-ga. Kas pärast plaatijad tegid kipskrohvile kogu ruumi hüdroisolatsiooni või ainult märgtsoonile, ei kuulunud enam minu kompetentsi. Aga keegi pidi need märgruumide jaoks sinu jaoks vastuolulised materjalid ju projekti kirjutama ja keegi pidi selle töö ka vastu võtma ja oma heakskiidu tehtule andma.
Olen Aerocist eramajade märgade ruumide viimistlusel kasutanud just mitte tsemendi baasil krohvi, vaid näiteks soojustusplaatide kleep- või armeerimissegu. See on ka ju puhtalt tsemendi baasil, hea nakkuvusega, parasjagu väikse täitetera suurusega ja hea töödeldavusega. EH.INS., kas olen midagi väga valesti teinud? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tsemendi baasil - soovitaks
Kipsi baasil - ei soovitaks
Aeroc - ei soovitaks, isegi mitte tsementkrohviga
Kombinatsioon Aeroc / kipskrohv väga sitt
Niisked ruumid on mõeldud
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 22:25 Tsemendi baasil - soovitaks
Kipsi baasil - ei soovitaks
Sellel konkreetsel kaksiktornide objektil ei olnud minu öelda, materjal toodi ette. Minu poolt oli ainult normaalne aluspind plaatijatele. Isegi juriidiliselt ei oleks saanud minult mingit hilisemat vastutust nõuda.
EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 22:25 Kombinatsioon Aeroc / kipskrohv väga sitt
Kas isegi juhul kui peale krohvimist ja enne plaatimist või mõne muu siseviimistlusmaterjaliga(nt mikrotsement) viimistlemist tehakse 100%-ne hüdroisolatsioon?
EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 22:25 Aeroc - ei soovitaks, isegi mitte tsementkrohviga
Kas äkki saaks väikest lühiselgitust? Olen piisavalt Aerocist eramajade vannitubasid tasanduskrohvinud ja oma tegevust kirjeldades, siis kõigepealt krunt Aerocile, siis olen kasutanud tsemendi baasil armeerimissegu nagu näiteks Sakret BK või teiste tootjate analooge. Kas olen siiani midagi väga valesti teinud?
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

1. Urmas kas Sa tõesti pead mind nii lolliks, et ma arvan, et aluspind oleks kuidagi sinu probleem???
2. (nt mikrotsement) - peaks ju vastuse andma
3. 100%-ne hüdroisolatsioon - teine asi - täpsustaks vaid, et vastav hüdroisolatsioon
4. lisa sinna eelpool mainitud hüdroisolatsioon

NB! Ainult isiklikud arvamused!

Aga küsiks - kui tegeled siseviimistlusega mis on Sinu asi hüdroisolatsioon?
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 24 Mai 2025, 00:29 Aga küsiks - kui tegeled siseviimistlusega mis on Sinu asi hüdroisolatsioon?
Näiteks olen päris palju pidanud uuesti viimistlema plaaditud pindasid mikrotsemendiga ja ma ei tea, kas plaaditud pindade all on hüdroisolatsioon või mitte, siis oma pee kindlustamiseks olen teinud igaks juhuks hüdroisolatsiooni. Kihid on plaatidele nakkekrunt-armeerimine võrguga-nakkekrunt-hüdroisolatsioon-tasanduskrohv- mikrotsemendi kihid- mikrotsemendi kaitsekihid.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 24 Mai 2025, 10:07
EH.INS. kirjutas: 24 Mai 2025, 00:29 Aga küsiks - kui tegeled siseviimistlusega mis on Sinu asi hüdroisolatsioon?
Näiteks olen päris palju pidanud uuesti viimistlema plaaditud pindasid mikrotsemendiga ja ma ei tea, kas plaaditud pindade all on hüdroisolatsioon või mitte, siis oma pee kindlustamiseks olen teinud igaks juhuks hüdroisolatsiooni. Kihid on plaatidele nakkekrunt-armeerimine võrguga-nakkekrunt-hüdroisolatsioon-tasanduskrohv- mikrotsemendi kihid- mikrotsemendi kaitsekihid.
Tubli mees - teeb igaks juhuks ka teiste tööd...
Siin on üks aga - kui all on korralik hüdro siis tekib 2 hüdrot mille vahele jääb mingi muu kiht - see pole hea
Aga see pole ka Sinu asi
Üleüldse pole Sina asi ka midagi igaks juhuks teha
Natuke teine töövaldkond
Mina oma projekti tellijatele kes hakkavad rääkima, et:
- aga ma mõtlesin, et saan ikka selle ja selle ka
- miks pole toda ja teist
- miks pole materjalide koguseid
jne, viitan:
- Palun vt projekteerimislepingut
- Vt kas seal on viidatud EVS 932
- Vt kas EVS 932 viitab midagi projekti tellija kohustuste kohta
Repliigina:
...standardis senisest enam esile toodud tellija sisuka lähteülesande vajadust ja rõhutatud tellija
ülesandeid projekteerimisega seonduvas, et jõuda soovitud lõpptulemuseni.
Kvaliteetse ehitise saavutamisel on oluline roll kõikidel ehituse tervikprojekti pooltel, kuid heal tasemel tulemus saab alguse tellija sisukast ja asjatundlikust tegevusest ehituse tervikprojekti, sealhulgas projekteerimise ettevalmistamisel, kvaliteetsest ehitusprojekti lähteülesandest ja tellija koostööst projekteerimise käigus

- Vt kas EVS 932 viitab, et töö tehakse vastavalt lähteülesandele mis peab olema erialaselt professionaalne
Repliigina:
...heal tasemel tulemus saab alguse tellija sisukast...kvaliteetsest ehitusprojekti lähteülesandest...
ehitusprojekti lähteülesanne on ehitusprojekti tellija soovide kirjalik väljendus projekteerijale, mis sisaldab projekteeritava objekti kohaselt tellija arhitektuuri- ja insenerivaldkondade vajadusi, võimalusi, nõudmisi ja piiranguid, samuti ehitusprojekti koostamise töövõtuprogrammi, tingimusi ja piiranguid
MÄRKUS 1
Ehitusprojekti lähteülesanne on ehitusprojekti koostamise keskseks lähtekohaks ja tellija
lähteandmete osaks
MÄRKUS 2
Eelistatult ja soovitatavalt sisaldab ehitusprojekti lähteülesanne ka ehitusprojekti tellija heaks kiidetud
eskiisi
MÄRKUS 3
Sisuka tulemuse saavutamiseks ja tulenevalt objekti iseärasustest on vajalik lähteülesande
koostamisse kaasata pädevaid spetsialiste, nagu arhitekt, insener või näiteks akustik akustiliselt nõudliku ehitise puhul

- Vt kas EVS 932 viitab, et vastava pädevuse puudumisel tuleb kaasata erialaselt pädev konsultant
Repliigina:
Standardi sihtrühm ja kasutajaskond on ehitusala professionaalid: ehitiste projekteerijad,
professionaalsed ehitiste tellijad, ehitusjuhid, ehituse omanikujärelevalve spetsialistid, ametiasutuste
ehitusspetsialistid, arhitektuuri- ja insenerierialade õppejõud.
Teiste kasutajate puhul on vajalik, et kasutajat nõustab standardi temaatikas orienteerumises professionaalne ehituskonsultant.

- Vt mida viitab projekteerimisleping tootejooniste kohta
Repiigina: Tootejoonised ei sisaldu tööprojektis - see on eraldi teenus
- Vt mida viitab EVS 932 projekti staadiumite funktsiooni ja kasutusotstarbe kohta
Repliigina:
Eelprojekt:
ehitusprojekti esimene, kõige väiksema detailsusega staadium, milles esitatakse ehitise projektlahenduse
põhimõtted ja kvaliteedi üldine kirjeldus, mida ehitusprojekti tellija kooskõlastuse korral
detailiseeritakse ehitusprojekti koostamise järgmistes staadiumites
Põhiprojekt:
ehitusprojekti teine staadium, milles kirjeldatakse ehitise projektlahendust ja kvaliteeti ulatuses, mis on
aluseks ehituskulude määramiseks, ehitushanke korraldamiseks ja ehituspakkumuse koostamiseks
Tööprojekt:
tööprojekt on ehitusprojekti kolmas, kõige suurema detailsusega staadium, milles kirjeldatakse ehitise
projektlahendust ja kvaliteeti ulatuses, mis on aluseks ehitustöö ja omanikujärelevalve tegemiseks
Tootejoonis:
tootejoonis on ehitustoote valmistustehnoloogiast tulenev tehniline joonis projekteeritud ehitustoote tehaseliseks valmistamiseks

- Vt mida viitab EVS 932 materjalide koguste kohta ja vt seal EVS alguses on terminite tähendus ja nüüd vt mis oli märkusena projekteerimislepingus:
Repliigina:
Ehitusprojekt ei sisalda materjalide koguseid
spetsifikatsioon: seadme, ehitusmaterjali või -toote parameetrite ja omaduste detailne kirjeldus
materjalide koguste kokkuvõte: ehituskulude hindamise ja ehitushanke dokument, milles esitatakse kõigi projektlahendusse kuuluvate seadmete, ehitusmaterjalide ja -toodete (haljastuse valdkonnas samuti istikute) kogused
Märkus:
Spetsifikatsioon ei sisalda ehitusmaterjalide, -toodete, seadmete, istikute koguseid.

No selge, said aru, kas tahad lisatööna, hind on selline - kauplemisruumi pole - valik on jah/ei
Valik jah - oota korra, vaatan mis ma siin lubanud olen
Saan alustada sellest kuupäevast - muud tööd ees - läheb see aeg, võib minna ka pikemalt - kui pikale - ei luba midagi - teen seda millegi arvelt - nõus?
Vastus jah - töö võetud
Vastu ei - uks on seal

PS
Selle mida ma siia kirjutasin võiksid tulevased projekteerimistöid tellida kavatsevad isikud välja printida / raamida ja seinale riputada

Tuli pikk jutt aga vaatamata korduvatele viidetele näib hädavajalik
Kui keegi peab vajalikus vastav teema teha siis võib vabalt sinna kopeerida...
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 24 Mai 2025, 11:56 Tubli mees - teeb igaks juhuks ka teiste tööd...
No selge, said aru, kas tahad lisatööna, hind on selline - kauplemisruumi pole - valik on jah/ei
Valik jah - oota korra, vaatan mis ma siin lubanud olen
Saan alustada sellest kuupäevast - muud tööd ees - läheb see aeg, võib minna ka pikemalt - kui pikale - ei luba midagi - teen seda millegi arvelt - nõus?
Kas just teiste tööd, kuid nagu mainisin, siis need näitena toodud mikrotsemendi paigaldamise kihid kuuluvad korraliku lõpptulemuse komplekti, siis ise olen teinud kõik, et lõpptulemus ei läheks pekki. Ja ilma rahata ma teiste töid nagu hüdroisolatsioon, ei tee. Ise enne objekti nägemata ja töömahtu hindamata hinnapakkumist ei tee. Hinnapakkumises on teostatavad kihid loetletud, et Tellija saaks veidi aimu töömahust. Ja kindlasti on üheks põhjuseks saada esimene mulje tellijast.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas - lõpptulemus sõltub ju ka muust kui siseviimistlusest...
Hakkad ka vundamente armeerima ja valama / poste armeerima ja valama jne???
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Miq1988 »

EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 08:04 Urmas - lõpptulemus sõltub ju ka muust kui siseviimistlusest...
Hakkad ka vundamente armeerima ja valama / poste armeerima ja valama jne???
Ma võin armeeringu ja betooni osa temaeest ära teha :D
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 08:04 Hakkad ka vundamente armeerima ja valama / poste armeerima ja valama jne???
Jääksin esialgu siiski ainult oma liistude juurde. Kui palju erineb näiteks plaatija või minu poolt tehtud hüdroisolatsioon? :scratch:
Urmas kirjutas: 24 Mai 2025, 00:11
EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 22:25 Aeroc - ei soovitaks, isegi mitte tsementkrohviga
Kas äkki saaks väikest lühiselgitust? Olen piisavalt Aerocist eramajade vannitubasid tasanduskrohvinud ja oma tegevust kirjeldades, siis kõigepealt krunt Aerocile, siis olen kasutanud tsemendi baasil armeerimissegu nagu näiteks Sakret BK või teiste tootjate analooge. Kas olen siiani midagi väga valesti teinud?
Kuna ei lugenud välja vastust hilisematest postitustest, siis küsiks uuesti, et miks tsemendi baasil krohvid või armeerimissegud ei sobi niisketes siseruumides tasanduskrohvimiseks Aerocist aluspinnale? Näiteks Aeroc375 või 500-st ehitatud majasid, kus ei ole välisseintes kasutatud lisasoojustust EPS-i näol, on viimistletud dekoratiivsete krohvidega ja eeltööks enne viimistluskrohvi on Aerocist pindade kruntimine ja armeerimine. Väljas kohustuslik, kuid sees sa ei soovita kasutada. Mu elukohas lähedal elab tuttav, kes ehitas endale maja 375-st ja paar aastat hiljem pojale ka suure maja 375-st ilma lisasoojustuseta, sest tema kalkulatsioonide järgi 500-st ehitamine ei olevat andnud vajalikku efekti ja seda ka rahalises mõttes tulevaste küttekulude arvelt. Majad tal püsti juba 15+ aastat ja ma ei näe, et krohv hakkaks välisseintelt maha kukkuma.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 56 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 08:50
EH.INS. kirjutas: 25 Mai 2025, 08:04 Hakkad ka vundamente armeerima ja valama / poste armeerima ja valama jne???
Jääksin esialgu siiski ainult oma liistude juurde. Kui palju erineb näiteks plaatija või minu poolt tehtud hüdroisolatsioon? :scratch:
Urmas kirjutas: 24 Mai 2025, 00:11
Kuna ei lugenud välja vastust hilisematest postitustest, siis küsiks uuesti, et miks tsemendi baasil krohvid või armeerimissegud ei sobi niisketes siseruumides tasanduskrohvimiseks Aerocist aluspinnale? Näiteks Aeroc375 või 500-st ehitatud majasid, kus ei ole välisseintes kasutatud lisasoojustust EPS-i näol, on viimistletud dekoratiivsete krohvidega ja eeltööks enne viimistluskrohvi on Aerocist pindade kruntimine ja armeerimine. Väljas kohustuslik, kuid sees sa ei soovita kasutada. Mu elukohas lähedal elab tuttav, kes ehitas endale maja 375-st ja paar aastat hiljem pojale ka suure maja 375-st ilma lisasoojustuseta, sest tema kalkulatsioonide järgi 500-st ehitamine ei olevat andnud vajalikku efekti ja seda ka rahalises mõttes tulevaste küttekulude arvelt. Majad tal püsti juba 15+ aastat ja ma ei näe, et krohv hakkaks välisseintelt maha kukkuma.
Mina loen EH.INS jutust, et ta välistaks Aeroci - Bauroci kui ehitusmaterjali üldse, vahet pole mis krohviga kaetuna.
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 25 Mai 2025, 09:03 Mina loen EH.INS jutust, et ta välistaks Aeroci - Bauroci kui ehitusmaterjali üldse, vahet pole mis krohviga kaetuna.
Sellest olen ka ise aru saanud, kuid ikkagi kui maja on juba valmis ja vajab viimistlust, siis millised oleks variandid?
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 10:05
RaJy kirjutas: 25 Mai 2025, 09:03 Mina loen EH.INS jutust, et ta välistaks Aeroci - Bauroci kui ehitusmaterjali üldse, vahet pole mis krohviga kaetuna.
Sellest olen ka ise aru saanud, kuid ikkagi kui maja on juba valmis ja vajab viimistlust, siis millised oleks variandid?
Mul oli kunagi üks tuttav kes sellise olukorra peale pakkus lahenduseks "Tellige traktor!"
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@ RaJy

...ja ka teised

Avaldan oma isiklikke seisukohti (mis on kujunenud mingi pädevuse baasil)
Ei välista Aeroc-t
Välistan niisketes ruumides
Välistan kandekonstruktsioonina
Et asi oleks puust ja punane - ei välista:
Karkasshoonete välisseinad - pole kandekonstruktsioonid
Kõik sisesed piirdekonstruktsioonid - va niisked ruumid
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mina avaldan samuti oma isiklikke seisukohti (mis on kujunenud kogemuste baasil)
Välistan materjalina.
No vähemalt endale ei ehitaks sellest mitte midagi. Kui tellitakse ja selle eest makstakse - miks mitte, kuskil aasias vist tehakse siiamaani sõnnikust hooneid - las siis teevad, aga see ei tähenda, et omale sellist tahaksin
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 120 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tekkis siinkohal küsimus.
Miks ei sobi Bauroc plokk niiske ruumi seinamaterjaliks? Plokk ju viimistletakse. Hüdroisolatsiooni- niiskustõkke- aurutõkke- ja viimistlusmaterjalidega (kombinatsioonis) saab iga materjali ehituslike võtetega (ka näiteks kipsplaadid või puidu) niiskusest või veest eraldada nii, et niiskus sellesse ei pääse. Samuti on tänapäeva majades "kohustuslik" tõhus ventilatsioon, mille üheks ülesandeks on liigniiskuse eemaldamine.
Pole nagu näinud, et Bauroc plokk veega ära lahustuks või niiskus muul moel sellele materjalile halvemini mõjuks kui teistele (kivi)materjalidele.
Tean vaid, et suhteliselt väiksema külmakindlusega on enamus Bauroc tooteid, näiteks:
ECOTERM+ - 25 tsüklit;
CLASSIC, ELEMENT, UNIVERSAL, GREEN - 35 tsüklit;
HARD, ACOUSTIC - 50 tsüklit (mis on sama, mis Fibol ja Colimbia-Kivi betoonplokil).
https://bauroc.ee/projekteerijale/toode ... -naitajad/
Tootja lehelt ega mujalt ei ole leidnud niiskusega seonduvat piirangut ega soovitust kasutuse kohapealt, välja arvatud ehk see, et vundamendimaterjaliks "Bauroc" ei sobi.
Samas, liigniiskusega või veega otsesesse kokkupuutesse pole soovitav ühtki seinamaterjali jätta.
Ka näiteks Columbia-Kivi betoonplokki mitte, nagu (viimasel ajal) selle ploki tootja soovitab.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Aga miks siis vundamenti ei sobi kui niiskesse / märga ruumi sobib?
Paned hüdro peale ja korras - nagu nt duširuumis
Veel tuleks selgeks taha mis on niiske ja mis märg ruum
Ja mis asjad on niiskuskindlus ja veekindlus
Betoonploki VÕIB jätta otsesesse kokkupuutesse veega - isegi VEEKINDLAKS (nt liftišahti põhi) saab teha...
Kõik oleneb...
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vundamenti Bauroc materjalist või analoogist ma ei ole teinud, ega ka ei tee lihtsal põhjusel. Seni kuni tootja seda deklareerib, et see konkreetne materjal ei ole mõeldud vundamentide ehitamiseks ja, et projektis on olnud määratud vundamendiks mingi teine materjal. Kuigi ühes projektis olen kohanud, et vundamendimaterjaliks oli määratud vundamendiks tootja kinnitusel mitte sobilik materjal... . Sellest konkreetsest tööst ma igaks juhuks loobusin ja ei hakanud isegi pikalt kaaluma, kuigi ma ei välista, et projekteerija koos tellijaga määrasid projekti meelega vale materjali, soovides niiviisi kontrollida ehitaja pädevust, et kas läheb liimile.
Aga seinu, seal hulgas niiskete ruumide seinu olen ladunud küll ja veel ja kui tulevik toob, siis küllap edaspidigi.
Põhjused ikka samad. Ehitama peab ehitusprojekti alusel. Seni, kuni mul pole alust kahelda, et materjal kõlbab omadustelt konkreetsesse kohta ja töö ka muus mõttes mulle sobib, pole minul alust ja mõtet tööst keelduda ja projekteerija pädevust kahtluse alla seada. Kas ja kuidas niiskus või vesi minu poolt paigaldatud mistahes materjalisse järgneva tegija poolt tõkestatakse (kui see on vajalik), see ei ole üldjuhul enam minu teema.
Minu "rida" on see, et nõuetekohaselt ja tellija ootustele vastavalt minu paigaldatav materjal paika saaks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 97 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

EH.INS. kirjutas: 26 Mai 2025, 06:44 Aga miks siis vundamenti ei sobi kui niiskesse / märga ruumi sobib?
Paned hüdro peale ja korras - nagu nt duširuumis
Veel tuleks selgeks taha mis on niiske ja mis märg ruum
Ja mis asjad on niiskuskindlus ja veekindlus
Betoonploki VÕIB jätta otsesesse kokkupuutesse veega - isegi VEEKINDLAKS (nt liftišahti põhi) saab teha...
Kõik oleneb...
Maa sees ja ermu vannitoas ikka kordades erinevad niiskuse protsendid ja niiskuse väljakuivamine/ märgumine. Aga jah, inseneeria ja elupraktika on erinevad asjad.
Ps: sellest tuhaploki pasast endale rohkem ka ei ehitaks, kahjuks sain ka liiga hilja aru kui pask see on.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Teema kipub jälle "võssa" kiskuma, aga ei saa nõustuda sellega, et Bauroc plokil on midagi pistmist tuhaga.
Välja arvatud ehk see, et väliselt ja mõnedelt omadustelt on need plokid suhteliselt sarnased endise tuhaplokiga.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@ vuuk

Omast arust ei teinud ma Sulle ühtegi etteheidet
Nõustun täielikult, et ehitaja ehitab ehitusprojekti järgi ja pole tema asi selle üle vaielda
Siinkohal olen ma pigem teisel positsioonil - ehitaja tehab ikka midagi muuta
Mõned on aktsepteeritavad / mõned mitte
Ja ehitajale pole siin midagi vaielda - projektis on nii ja nii teed
Kahtled - saada projekt ekspertiisi
Ag minu põhivaidlused on siiski omanikujärelevalvega - need kipuvad projekteerimisprotsessi sekkuda
Aga enne vastavat koosolekut vaatan alati järgi mis pädevus isikul üldse on ja prindin tulemused välja ja võtan koosolekule kaasa
Juhtub, et polegi ehitusjärelevalve pädevust polegi
Juhtub, et on / aga projekteerimise pädevust ikka pole
Piltikult:
1 juhul pole pikemat juttu - tänan, et teavitasite ja viskan paberi lauale - ja head aega
2 juhul viskan paberi esmalt lauale ja küsin, et mille alusel mulle etteheiteid teete, et oleksite võinud ju enne koosolekut korraks tutvuda kutsestandarditega
Ja kui kahtlete milleski on alati võimalik tellida projektile ekspertiis, kui ekspertiisist tulevad märkused siis vaatan läbi - millega nõustun ja millega mitte
Ega ekspert ei saa mulle midagi ette kirjutada - ma kas olen nõus või mitte
Mittenõustumine tähendab seda, et tehke mida tahate - minu allkiri kaob - alla kirjutab see kes muudatuse tegi
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Teema vaikselt liikunud kipskrohvide juurest muusse valdkonda.
Aga kui läheks tagasi algusesse... .
Mina olen aru saanud nii, et ROTBAND ja MP-75 erinevad peamiselt tardumise kiiruse poolest.
Masinkrohvimisel on oluline, et krohvisegu ei oleks liialt äkiline, sest vastasel juhul on võimalike väikeste pauside korral suurem oht, et segu juba voolikus tarduks. MP-75 on tootjal spetsiaalselt välja töötatud masinkrohvimiseks ja seetõttu aeglasema toimega.
Masinkrohvimine on peamiselt suuremate objektide või suuremate pindade teema.
Väiksemate "nikerdamiste" puhul võib olla oluline pigem kiirem tardumine, et krohvimeister ei peaks kaua tardumist ootama, et protsess kiiremini kulgeks.
Mul endal on kipskrohviga vaid põgusad kogemused, kas olen valesti aru saanud?
On olemas ka kõrgendatud pinnatugevusega (12N/mm²) märgadele ruumidele (85% niiskust 10 tundi) mõeldud masinkrohv MP-75 Blue. Tootja kinnitusel on see vett hülgav.
Mis kogemusi sellega on ja mis sellest arvata?
Vasta